Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

Krys 21:25, 02 mar 2015

Czytam systematycznie,szacun dla wiedzy pozdrowka
Marta7 22:52, 02 mar 2015

Reniu dzieki za poradę,trafiłaś w 10 tj.w mój gust!
Wiesz byłam dzisiaj w Majstrze w Szówsku po kwaśną ziemię,było tam dużo roślinek powyciąganych z poprzedniego sezonu ale w opłakanym stanie,niektore rzucone na kupkę jak do wyrzucenia,normalnie serce mi się krajało bo widać było że jeszcze żyją,potrzebowały tylko wody,poszłam się spytać kierownika o nie i powiedział że on by mi dał to wszystko za darmo ale przepisy.....W każdym razie uratowałam przed śmiercią 8 powojników po ktorych widać było że pragnęły jeszcze żyć -2 szt.The President,2szt.Rouge Cardinal,2sz.Margaret Hunt i 2szt.Nelly Moser.
Ależ się rozpisałam aha ta wiadomość o prowadzeniu róż pnących jest baaaaardzo przydatna,nieraz myślalam nad tym właśnie problemem..
Pozdrawiam serdecznie
Rench 23:37, 02 mar 2015

Ewa777 - Ja mam Róże Poradnik Praktyczny

ogólny zarys :

Gatunki i odmiany
Zastosowanie
Komponowanie z innymi roślinami
Pielęgnacja

martika - To zależy gdzie one rosną. Jeśli przy ścianach i trejazach
Tutaj jest fajnie pokazane .

róże pnące

A tutaj jeśli chodzi o pionowe podpory ,istota tego kręcenia

róże pnące na słupie

Odnośnie polecenia róż,ja mam zbyt młode,żeby jednoznacznie stwierdzić która jest idealna. W każdym ogrodzie też inaczej się sprawują.

Powiem ci tylko jakie ja mam
białe:
Parky,Artemis,Wedding Piano
różowe szybiście :
Leonardo da vinci,pomponella,baronessa
pastelowo-rożowe
Mariatheresia, Queen of Sweden,Stephanie Baronin

Pachnące są wyższe np. clair renaissance

Miro -więc niech powojniki nam się same kręcą

Krys - wiedza wyszperana w necie

Rench 23:43, 02 mar 2015

Marta7 napisał(a)
Reniu dzieki za poradę,trafiłaś w 10 tj.w mój gust!
Wiesz byłam dzisiaj w Majstrze w Szówsku po kwaśną ziemię,było tam dużo roślinek powyciąganych z poprzedniego sezonu ale w opłakanym stanie,niektore rzucone na kupkę jak do wyrzucenia,normalnie serce mi się krajało bo widać było że jeszcze żyją,potrzebowały tylko wody,poszłam się spytać kierownika o nie i powiedział że on by mi dał to wszystko za darmo ale przepisy.....W każdym razie uratowałam przed śmiercią 8 powojników po ktorych widać było że pragnęły jeszcze żyć -2 szt.The President,2szt.Rouge Cardinal,2sz.Margaret Hunt i 2szt.Nelly Moser.
Ależ się rozpisałam aha ta wiadomość o prowadzeniu róż pnących jest baaaaardzo przydatna,nieraz myślalam nad tym właśnie problemem..
Pozdrawiam serdecznie

W majstrze mają masakryczne ceny roślin i do tego takie sponiewierane zawsze.
A po ile za te powojniki płaciłaś ?
Ja kiedyś też chciałam negocjować w leroy merlin, róże angielskie po 30zł ledwo żywe.
O przecenie nie chcieli słyszeć,dopiero w paździeniku miała być,a był lipiec.

Marta7 06:58, 03 mar 2015

Rench napisał(a)

W majstrze mają masakryczne ceny roślin i do tego takie sponiewierane zawsze.
A po ile za te powojniki płaciłaś ?
Ja kiedyś też chciałam negocjować w leroy merlin, róże angielskie po 30zł ledwo żywe.
O przecenie nie chcieli słyszeć,dopiero w paździeniku miała być,a był lipiec.

Reniu kupiłam je po 9 zł,ale stwierdziłam że jak podołały takim warunkom i żyją to opłaca sie je kupić
Muszę Ci jeszcze wspomnąć że wykorzystałam cytrynę jako odstraszacz na na nornice ale żeby być bardziej gościnną zrobiłam cytrynę faszerowaną zgnitą,nadpsutą i dającą niezwykle silny aromat kapustą kiszoną Śmiem twierdzić iż rozwijam tu na ogrodowisku nie tylko talenty ogrodnicze ale i kulinarne
Pozdrawiam serdecznie
Ewik 07:05, 03 mar 2015

Marta7 napisał(a)

Reniu kupiłam je po 9 zł,ale stwierdziłam że jak podołały takim warunkom i żyją to opłaca sie je kupić
Muszę Ci jeszcze wspomnąć że wykorzystałam cytrynę jako odstraszacz na na nornice ale żeby być bardziej gościnną zrobiłam cytrynę faszerowaną zgnitą,nadpsutą i dającą niezwykle silny aromat kapustą kiszoną Śmiem twierdzić iż rozwijam tu na ogrodowisku nie tylko talenty ogrodnicze ale i kulinarne
Pozdrawiam serdecznie

Dziewczyny, dzieki Wam mam dobry humor od rana
Napia 07:18, 03 mar 2015

Też się pośmiałam a ciężki dzień się zapowiada...
Ala106 08:12, 03 mar 2015

Micha mi się śmieje jak czytam o nornicach.
Miłego dzionka, bo pogoda u nas kiepska, wieje, popaduje, do kitu.
popcorn 08:33, 03 mar 2015

usmialam sie
ja w LM mam odmienne doswiadczenia, wolam kierownika i 50/50 mi sie uda wynegocjowac lepsza cene, czasem o 50proc nawet Trzeba probowac troche trwa, ale zwykle warto

pozdrawiam!
Rench 09:13, 03 mar 2015

Marta7 napisał(a)

Pozdrawiam serdecznie

A no tak, na przednówku będą żarły wszystko. Gościnna jesteś

Ewik ,Napia ,Popcorn - Udanego dnia mimo wszystko

U mnie słonko niby świeci,a miało padać. Trudno ugadnąc z tą pogodą