Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

Rench 19:30, 30 sty 2015

Mala_Mi - Przynajmniej coś się dzieje

iwonadm - ja tam nigdy gospodarna nie byłam,ale co się nie robi dla swoich rózyczek

as226 ,Ewa777 wszelkie ciekawostki zawsze fajnie wypróbować

leon60 - i działały te skórki ?

Rench 19:31, 30 sty 2015

agata19762 - i do kompostownika jakie przydatne
leon60 19:36, 30 sty 2015

Rench napisał(a)

leon60 - i działały te skórki ?

według mnie tak, pomidory rosły w oczach dużo szybciej jak te same rok wcześniej
paniprzyroda 19:40, 30 sty 2015

Rench, w ubiegłym sezonie dawałam skórkę od banana pod róże, gdzieś już o tym wyczytałam. Doszło do tego, że jak chłopcy banany latem w dużych ilościach w domu widzieli ( oprócz sezonowych owoców) to na bank byli pewni, że matka nowe róże sadzi
a czy działały? trudno to stwierdzić, bo przecież dołki były zaprawianę dobrą ziemią. Ale skoro mają tyle zalet... Po feriach zapowiem na stołówce, że zbieram nie tylko skorupki od jajek, ale skórki po bananach również. Już widzę te miny
Rench 19:41, 30 sty 2015

A jak je stosowałas,zakopywałas,czy suszone ? ?
Rench 19:56, 30 sty 2015

paniprzyroda napisał(a)
Rench, w ubiegłym sezonie dawałam skórkę od banana pod róże, gdzieś już o tym wyczytałam. Doszło do tego, że jak chłopcy banany latem w dużych ilościach w domu widzieli ( oprócz sezonowych owoców) to na bank byli pewni, że matka nowe róże sadzi
a czy działały? trudno to stwierdzić, bo przecież dołki były zaprawianę dobrą ziemią. Ale skoro mają tyle zalet... Po feriach zapowiem na stołówce, że zbieram nie tylko skorupki od jajek, ale skórki po bananach również. Już widzę te miny

Synuś mi przetłumaczył o koktailu z mrożonych skórek i podsymował :
"to teraz jedna szuflada w zamrażalniku na resztki po bananach...?"
olaw 19:59, 30 sty 2015

Ja też czytałam wcześniej o skórkach z banana i miałam kilka ususzonych, zmieliłam je na proszek i czekają na wiosnę razem ze skorupkami jajek
paniprzyroda 20:11, 30 sty 2015

Reniu, dawałam świeże, troszkę sczerniałe pocięłam jedynie na drobno. Dość szybko się rozkładają. Mrożone lub suszone to dobry pomysł przechowania zimą, bo jednak w tym czasie kupuję ich najwięcej.
Mala_Mi 20:41, 30 sty 2015

W twoim artykule Rania właśnie piszą, że skorupki od jajek są też dobre dla pomidorów. A mi stary jajka przestał jeść... zacznę mu wciskać banany.. dziś nawet sobie 3 kupił A latem dostanie przykazanie że sikać ma na kompost... chyba mnie zabije za pomysły
Ewik 20:48, 30 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)
W twoim artykule Rania właśnie piszą, że skorupki od jajek są też dobre dla pomidorów. A mi stary jajka przestał jeść... zacznę mu wciskać banany.. dziś nawet sobie 3 kupił A latem dostanie przykazanie że sikać ma na kompost... chyba mnie zabije za pomysły

Dziewczyny , oplułam monitor ze śmiechu Tekst bomba