beata_m
21:12, 16 lis 2014
Witam wszystkich serdecznie i z podziwem na samym początku. Nie mogę się napatrzeć, naoglądać, naczytać. A tak od początku zaczynając od roku mieszkam we własnym domku i od roku posiadam własny ogródek. Coś kupowałam, coś sadziłam ale cały czas brakowało mi czegoś...teraz już wiem czego: planu, pomysłu i inspiracji . Zaczęło się o oglądania "Mai w ogrodzie", potem odkryłam odcinek z ogrodem projektowanym przez Panią Danutę Młoźniak i w końcu odkryłam ogrodowisko i dzięki Wam uwierzyłam, że może i mnie uda się stworzyć coś własnego i niepowtarzalnego (choć jeszcze nie ufnie bo gdybym miała możliwość zostawiłabym sprawę w pewnych rękach projektanta). Zdjęć ogrodu chyba nie ma co załączać bo roślinki małe, kompozycje żadne na razie. Przesyłam jedynie plan domku z zaznaczeniem gdzie i jak rabatki póki co umieściłam.
Generalnie dzięki Wam i Pani Danusi zaczęłam rewolucje. Pierwsza poszła po nóż rabata od strony sąsiada - wysadziłam z niej wszystko. Ziemia u mnie bardzo ciężka gliniasta więc w ruch poszedł torf, piasek no i nawet obornik załatwić się udało
Mąż dzielnie znosi moje pomysły więc przekopał od razu całość. Będę też musiała zrobić odwodnienie rabatki ale to pewnie wiosną dopiero więc na razie będę myśleć co sadzić na niej...wszelkie podpowiedzi mile widziane.
Generalnie dzięki Wam i Pani Danusi zaczęłam rewolucje. Pierwsza poszła po nóż rabata od strony sąsiada - wysadziłam z niej wszystko. Ziemia u mnie bardzo ciężka gliniasta więc w ruch poszedł torf, piasek no i nawet obornik załatwić się udało
Mąż dzielnie znosi moje pomysły więc przekopał od razu całość. Będę też musiała zrobić odwodnienie rabatki ale to pewnie wiosną dopiero więc na razie będę myśleć co sadzić na niej...wszelkie podpowiedzi mile widziane.