Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

ElzbietaFranka 23:18, 16 wrz 2017

Najwazniejsze, ze problem cisow zalatwiony. Niech sie najpierw dobrze zadomowia i potem ciac.
Ja tez bede swoje przesadzala, kazdego roku czerwce oblaza jak zmienia miejsce to moze przestana dam je do cienia ktory lubia.
ElzbietaFranka 23:27, 16 wrz 2017

Cisy przynajmnjej u mnie rosna bardzo szybko. Mam Dawida i Wojtka sa to kolumnowe smigaja co roku przyrosty ok 20 cm.
Mam jeszcze inne ktore w tym roku zmarzly bo u nas byl mocny mroz w maju i odchorowaly to i czerwce sie dobraly do nich ale juz wyleczone mam nadzieje, ze przyszly rok bedzie dla nich bardziej laskawy.
Rosa 09:12, 17 wrz 2017

No to podziałałaś jak błyskawica . Czy to Davidy? Pod Twoją troskliwą opieką i umiejętnym cięciem za rok ich nie poznamy D. Niech rosną zdrowo.

p.s. Zauważyłam, że u kolumnowych przyrosty roczne są do 30 cm, ale nie wszystkie "czubki" rosną równomiernie i w takim samym tempie. Muszę poeksperymentować i na wiosnę przyciąć te dolne pędy. Ciekawe, czy się zagęszczą.
lojalna_ 10:31, 17 wrz 2017

Kasiu dziekujemy Wam bardzo bardzo z mile spedzony wieczor ))calusy dla Ciebie i Rysia za taka wakacyjna atmosfere wysciskaj Figa ode mnie jeszcze dzis poprawkowo.

Twoj ogrod robi ogromne wrazenie czuje ogromny niedosyt i czekam juz na moment w ktorym sie rozsiade i rozsmakuje jak deserem )))

Potwierdzam cisy zasadzone rowniutko i juz daja cudowny efekt .A hortki Kasi skradły moje serce zaraz po Figusiu )))Buziolki )))))
malgorzata_s... 11:57, 17 wrz 2017

Kasiu cycek nadal bosko kolorowyCisy fajnie gęściutko więc może i dobrze że ta brama mniejszaDzięki za wczoraj
Kindzia 12:51, 17 wrz 2017

Magleska napisał(a)
Wielgachne cisy od razu efekt dają .......super ,teraz tylko mają zdrowo rosnąć i się zagęszczać

Wysokie są, to prawda, tyle że chudziny. Coś za coś Urosną W każdą stronę
Kindzia 12:53, 17 wrz 2017

jolanka napisał(a)
Kasku, a nie za gęsto te cisy? Chyba, ze chcesz od razu mieć parawan.

Różne posadzone, średnio co 25 cm. Te chudziny z jednym patykiem trochę ponad 20 cm, te grubsze 30 cm. Od razu parawan...chciałabym
Kindzia 12:55, 17 wrz 2017

ania1110d napisał(a)
Cisy to juz duże już jest fajna scianka a jak sie jeszcze zagęszczą to dopiero będzie pięknie

Tak, duże. Jeszcze trzeba tylko zawiasy w bramie przełożyć, żeby się otwierała na drugą stronę. Przyda się jak ciąć od tamtej strony będzie trzeba.
Kindzia 13:02, 17 wrz 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale super masz te cisy A w której szkólce mają bydz te cisy co piszesz? Bo ja byłam blisko mnie p.Lis? Ona tez ma piękne hortensje i nie są drogie.
Co tam chcesz jeszcze sadzić? Mam teraz cisowy temat obcykany i kombinuje nad kolejnym parawanem z cisów, one też mają zalete, że nie smieca jak tuje czy sosny. Deszcz dla nowych nasadzen dobry ale moje plany legły Pozdrawiam

Danuś, w pracy mam do nich nr tel. Wiem tylko, że Rybnik i odbiór jest w Jankowicach. Jak chcesz, to Ci jutro dam namiar. Nie wiem, czy mają coś jeszcze oprócz cisów...

Wiosną trochę roboty tam będzie. Trzeba:

-wyznaczyć rabatę i zarys łezki z kamyczkiem, na której ławka będzie

-wysadzić z rabaty pod siatką(czyli następna rabata rozgrzebana będzie, na nią pomysłu zupełnie nie mam) i tam posadzić 6 kulek buksowych

-wysadzić irysy i wszystkie lilie (a sporo tam mam...) z prawej strony, aż do granicy nowej rabaty

-posadzić drzewo

-posadzić dwie hortki (nie wiem jakie), i rozpl. Moudry.

I wtedy zobaczę, czy coś tam jeszcze wejdzie...
Kindzia 13:05, 17 wrz 2017

Gocha napisał(a)
Kasieńko jak dla mnie to super te cisy. Myślę że bardzo szybko dadzą pożądany efekt. Ale ten Twój Rysio jest niesamowity- piękna robota. A Ty teraz w zimie możesz myśleć co tam posadzisz i od razu sporo przy tym frajdy i przyjemności. Buziaki

Mam nadzieję, że za 3 lata już będzie ekran
Tak, Ryś się pospieszył, jak przyjechałam w piątek, było wszystko przygotowane na przyjęcie ziemi i sadzenie. I dobrze, że w piątek sadziliśmy, bo jak zaczęło lać z nieba, tak nie przestaje...
Z grubsza wiem co tam będzie