Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 11:06, 10 lis 2017

kasja83 napisał(a)
Taśma zaciskowa....genialny pomysł!

Już pisałam, trytytki to sposób mojego leniwego synusia I jest genialny, to prawda
lojalna_ 11:10, 10 lis 2017

Kindzia napisał(a)

Przyganiał kocioł garowi...

Trytytkami wiąż, idzie migusiem

Kasienko tylko variegatusom to chyba na dwa kucyki bo takie grubaski jednym nie obejme ale reszta traw pomysł jest do skopiowania !!! Figus ok ?
Kindzia 11:13, 10 lis 2017

Mala_Mi napisał(a)

Ja pisałam.. rozchodniki całe zżartee a róze prawie.. ale wyzmiatałam się w tym sezonie na ogród i odpuściłam wszystko. Nie przeskoczy wszytkiego.. na szczęcie powiazane trawy w snopki mi się nie podobają, wolę takie poczochrane .. wiec z daleka jest ok.

Grześ zaklepany.. no cóż..

U siebie nigdy larw opuchlaka w różach nie spotkałam, a plewię je dość często, nie ma możliwości żebym nie zauważyła. Miałam te paskudy na skarpie, jak jeszcze kupa żurawek tam rosła, ale je potraktowałam wrzątkiem (to pomysł Cioci Gosi) i, po pozbyciu się takiej obwódki, już ich tam nie widziałam.

Masz dojrzały ogród i nie tak formalny jak mój. Na prawdę nie widać, że mu odpuściłaś w tym roku, przecież widziałam nie tak dawno temu na żywo. Są sprawy ważne i ważniejsze...jeść trzeba, o kredycie na dom nie wspomnę...jakoś się to przewali i unormuje Ancia. A ogród poczeka, nie martw się.

Grześ będzie zaklepany na amen w przyszłym roku
Kindzia 11:18, 10 lis 2017

lojalna_ napisał(a)

Kasienko tylko variegatusom to chyba na dwa kucyki bo takie grubaski jednym nie obejme ale reszta traw pomysł jest do skopiowania !!! Figus ok ?

Jolcia, są różne długości trytytek, chociaż nie kupuję tych najdłuższych, bo cena mnie odstrasza. Tak, łączymy po dwie, trzy, w zależności od obwodu trawy. Rozplenice w łezce są wiązane trzema połączonymi, dość długimi. Niektóre ML i V też musiały być trzema.
Rysiu ma przygotowane do wiązania 3 paczki trytytek różnych długości i łączy wg potrzeby.
Figulicjan był tydzień w Pszczynie z eMem. Teraz M po mnie przyjechał, Figuś śpi w Pszczynie i czeka nas
Dzisiaj nas dużo będzie, bo wszystkie dzieci przyjeżdżają. Będzie szalał z Grzesiem, Basią i wnukami I dzięki temu w nocy będą wszystkie spały jak susły
Monia81 11:37, 10 lis 2017

Szybki sposób z tym wiązaniem traw Kasiu pozdrawiam i życzę fajnego weekendu z rodzinką buziam
zbigniew_gazda 11:49, 10 lis 2017

Aż polazłem do netu wpisując słowo "trytytka". He he - to opaska zaciskowa po naszemu. Pozdrawiam Kasiu i idę wiązać trytytkami bo to szybko i skutecznie.
lojalna_ 12:05, 10 lis 2017

Kindzia napisał(a)

Jolcia, są różne długości trytytek, chociaż nie kupuję tych najdłuższych, bo cena mnie odstrasza. Tak, łączymy po dwie, trzy, w zależności od obwodu trawy. Rozplenice w łezce są wiązane trzema połączonymi, dość długimi. Niektóre ML i V też musiały być trzema.
Rysiu ma przygotowane do wiązania 3 paczki trytytek różnych długości i łączy wg potrzeby.
Figulicjan był tydzień w Pszczynie z eMem. Teraz M po mnie przyjechał, Figuś śpi w Pszczynie i czeka nas
Dzisiaj nas dużo będzie, bo wszystkie dzieci przyjeżdżają. Będzie szalał z Grzesiem, Basią i wnukami I dzięki temu w nocy będą wszystkie spały jak susły

Ale to Ty to już masz z każdej strony nieźle obczajone ....ale Kaśka Ty mnie w koszty nie wpedzajmoja skarbonka tak w pasie obwiazana jak Twoje trawy hihi stary sznurek z szafy wyciągnę chyba ))))

A to fajny weekend będzie !!!!
Anetka 19:34, 10 lis 2017

Kasiu zostały mi jeszcze nie posadzone trawy. Wiem , że późno a może je jakoś na zimę zabezpieczyć i posadzić wiosną. Co robić ? Szkoda mi ich.
Magleska 21:33, 10 lis 2017

Właśnie u Ciebie na fotkach widziałam trytytki i bezczelnie odgapiłam ... szybko wiązanie idzie
jolanka 21:53, 10 lis 2017

Ciekawa jestem kto taka nazwę wymyślił Trytytki
Ale sposób wiązania dobry, muszę kupić bo sznurki strasznie mi się zsuwaly z traw zimą.