Ja nie moge jak ty masz wszystko już posprzątane trawki powiązane.
Wyglądają jak wojsko przed defiladą.
Czym wiążesz trawy to jakaś taśma zaciskowa czy co. Trawy wąskie to można bo moje to jak matrioszki powiązane takie pękate rozrosły się. Rozplenice wyższe ode mnie a na szerokość takie same.
Jeszcze mam jedną do powiązania ale musze kupić jakiś grubszy sznur, albo szpagat do snopowiązałki.
Kasiu a róże to na taką wysokość obcinasz a wiosną też obcinasz czy takie zostawiasz.
Ja mam jeszcze sporo roboty najgorsze te liście w żwirze
Znowu mam zalane lało przez dwa dni środa i czwartek w zeszłym tygodniu i sporo czasu poświęcam usunięciu wody więc mnie bierze mierzwa.
Byłam na Śląsku to tam tylko w czwartek tak lało a tu półtora dnia i to rzęsisty deszcz. Pola pozalewane i ta woda do mnie spływa w jednym rogu działki mam bagno. Reszta zmeliorowana więc jest dobrze.
Pozdrawiam
Ja pisałam.. rozchodniki całe zżartee a róze prawie.. ale wyzmiatałam się w tym sezonie na ogród i odpuściłam wszystko. Nie przeskoczy wszytkiego.. na szczęcie powiazane trawy w snopki mi się nie podobają, wolę takie poczochrane .. wiec z daleka jest ok.
Przyszła synowa chętna do pomocy. Mam nadzieję, że jej to zostanie po ślubie...
Nie jestem z tych zmuszających, albo proszących o pomoc...do tej pory sami dawaliśmy radę, ale jak ktoś ma chęć pomóc...nie odmawiam
Sposób wiązania traw opatentował mój leniwy syn, jak mi trzymał kiedyś trawy do wiązania sznurkiem Wymyślił wtedy trytytki (zresztą wiem, że sporo osób na forum teraz już trytytkami wiąże). Szybko idzie Bywa, że łączymy 3 trytytki razem, jedna rzadko starcza. Nawet te najdłuższe nie wystarczają...
Z tego wynika, że myślenie co by tu zrobić, żeby się nie narobić skutkuje
Róże tnę na tak do pół uda teraz. Wiosną właściwe cięcie dopiero. Ja tnę krótko wiosną, tak na 3-4 oczka.
Liście na kamyczkach mam tylko w łezce, to zbieram ręcznie. Na wiosnę mi druga łezka dojdzie...ale jeszcze dam radę ręcznie.
Może w tym rogu posadź jakieś brzozy, wierzby albo inne pijoki? Na pewno częściowo rozwiązało by to sprawę...