Wykopywaliśmy rośliny z całej rabaty przyległej do tego cycusia, takiej kichy długiej, z agrestowej, z cycka nr1, z rogu koło pagody...wszystkie lilie z kichy wykopaliśmy i wkopaliśmy na nowo...na oba cycki...a było ich srylion, jak to Sebek mówi

Nie przetrwały dwa berberysy, niestety, zwiędły. Przesadziliśmy azalię na cycku...po tej w ogóle nie widać, że ruszana była
Na środek cycusia potrzebuję jeszcze jedną azalię wielkokwiatową, bardzo mi się podobają. Musi być tam coś wyższego, bezpośrednio za ławką są dwa miskanty Droning Ingrid. Myślę, że będzie tam pasowała. W piątek pojadę kupić. Jeszcze kostka ułożona na słowo honoru i linię kroplującą trzeba położyć, ale to już pikuś. Ławeczkę będziemy zwężać i dokupię kulek, tych co teraz stoją obok ławki. Nie zdecydowałam się na rośliny w kamyczkach, znowu linia kroplująca...a i tak mam obawy czy przy dwóch elektrozaworach to wszystko da radę...
Mieliśmy kłopot z zamaskowaniem pokrywy do zaworów wodnych, ale M wymyślił proste rozwiązanie i jest w porządku. Jeszce mam dwa mniejsze zawory na cycusiu, teraz osłonięte doniczkami, też będą zamaskowane. Niedługo koniec!!!

Pierwsza z dwóch zeszłorocznych azalii zaczęła, pachnidełko jest