Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Milka 14:14, 25 kwi 2018

A ja w trakcie przenoszenia jeżówek, czekam tylko aby wszytsko wylazło, by jedno na drugim nie sadzić, no i tak, teraz nie wszytsko zdążę pzreniesć, reszta jesienią.
Biały łubin pachnie, kupiłam czerwony, ale nic nie wylazło. Te własnego siewu lepsze, za rok zakwitną. Dostałąm super dalie z Niemiec, muszę szybko posadzić
BasiaLT 21:55, 25 kwi 2018

Kasiu ty masz chyba całą armię krasnoludków do pomocy. Cudownie masz ogarnięte. Trzmielina przycięta tak idealnie jakby była sztuczna. Chyba wpadnę w kompleksy.
kasja83 07:39, 26 kwi 2018

Kindzia napisał(a)

Nalało...to za dużo powiedziane. Ale jest lepiej niż było. Chociaż tyle...
Jutro miało padać, ale już się zmieniło Tylko ochłodzenie zostało w prognozie.

Dokładnie u mnie to samo...postraszyli prognozami-a chmury pokłębiły się trochę i nadal sucho...
Kindzia 08:51, 26 kwi 2018

Milka napisał(a)
A ja w trakcie przenoszenia jeżówek, czekam tylko aby wszytsko wylazło, by jedno na drugim nie sadzić, no i tak, teraz nie wszytsko zdążę pzreniesć, reszta jesienią.
Biały łubin pachnie, kupiłam czerwony, ale nic nie wylazło. Te własnego siewu lepsze, za rok zakwitną. Dostałąm super dalie z Niemiec, muszę szybko posadzić

No to musisz mieć dużo zaplanowanej roboty, że nie zdążysz teraz My się spokojnie wyrobimy, zresztą pomocników mieć będę. Nawet dodatkową robotę zaplanowałam : wywalenie jałowców ze skarpy i zastąpienie ich cisami. Tylko muszę cisy kupić, a najpierw to muszę wiedzieć jakie kupić...

Pamiętam, że biały pachnie Ten czerwony Ci nie wylazł? Szkoda, bardzo ładny był.

A widzisz, jeszcze dalie do sadzenia mam, ale ograniczyłam bardzo, szybko pójdzie
Kindzia 08:53, 26 kwi 2018

BasiaLT napisał(a)
Kasiu ty masz chyba całą armię krasnoludków do pomocy. Cudownie masz ogarnięte. Trzmielina przycięta tak idealnie jakby była sztuczna. Chyba wpadnę w kompleksy.

Pewnie, że mam. Nie wiedziałaś?
Trzmieliny cięłam już siłą woli, nadgarstek mi posłuszeństwa odmawiał. Teraz się regeneruje
Jakie kompleksy Basiu? Ty masz hektary, niemożliwe do ogarnięcia w taki sposób jak u mnie.
Kindzia 08:55, 26 kwi 2018

kasja83 napisał(a)

Dokładnie u mnie to samo...postraszyli prognozami-a chmury pokłębiły się trochę i nadal sucho...

Trudno, nawodnienie już czas na stałe włączyć. Tyle, że mamy jakąś nieszczelność po ostatnich przeróbkach, najpierw naprawić to trzeba.
Milka 10:14, 26 kwi 2018

Kindzia napisał(a)

No to musisz mieć dużo zaplanowanej roboty, że nie zdążysz teraz My się spokojnie wyrobimy, zresztą pomocników mieć będę. Nawet dodatkową robotę zaplanowałam : wywalenie jałowców ze skarpy i zastąpienie ich cisami. Tylko muszę cisy kupić, a najpierw to muszę wiedzieć jakie kupić...

Pamiętam, że biały pachnie Ten czerwony Ci nie wylazł? Szkoda, bardzo ładny był.

A widzisz, jeszcze dalie do sadzenia mam, ale ograniczyłam bardzo, szybko pójdzie

To u mnie stalez robotą;, ale już bliżej niż dalej
Czyli cisy, myślę, że to dobra zmiana
Czerwony dopiero kupiłam kłącze, taki mocno krwisty i wypatruję liści, ale nic nie ma.
Rano posadziłam dalie z Niemiec, krwiste kwiaty i bordowe liście. Po pracy kolejne posadzę, bo coś w nocy 1 na plusie zapowiadają.
Kindzia 13:59, 26 kwi 2018

Milka napisał(a)

To u mnie stalez robotą;, ale już bliżej niż dalej
Czyli cisy, myślę, że to dobra zmiana
Czerwony dopiero kupiłam kłącze, taki mocno krwisty i wypatruję liści, ale nic nie ma.
Rano posadziłam dalie z Niemiec, krwiste kwiaty i bordowe liście. Po pracy kolejne posadzę, bo coś w nocy 1 na plusie zapowiadają.

Nic innego tam nie wymyśliłam na zamianę...

Czerwony dopiero teraz? Przekonana byłam, że to u Ciebie czerwonego podziwiałam w zeszłym roku...coś mi się pomerdało najwidoczniej...

1 stopień? Na prawdę? U na ma być chłodniej, 6 stopni, ale jeden?
Milka 14:56, 26 kwi 2018

No tyle w nocy, już zimno czuć, przed chwilą deszcz ze śniegiem padał, szok, a kolejna noc juz 8 na plusie, szalone zmiany
18:03, 26 kwi 2018
Milka napisał(a)
No tyle w nocy, już zimno czuć, przed chwilą deszcz ze śniegiem padał, szok, a kolejna noc juz 8 na plusie, szalone zmiany

w Tatrach tez snieg padał ...u mnie czuc to zimno ...zaraz kominek odpalam ...bo deszcz kropi wreszcie(ale to co spadło to i tak za mało) ale wilgoć już czuć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies