Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

06:58, 24 maj 2018
Kindzia napisał(a)

No jest, zaraz nad Twoim wpisem Myślę, że teraz już kwiaty będzie widać.

Mam kilka róż z takimi liśćmi. Nawet Krzysiu Małgosi takie zauważył (!) i się nimi zachwycał...a on chyba znawcą róż niespecjalnym jest

bo trudno nie zwócić na nie uwagi )

a zwłaszcza że ją zazwyczaj sadzi się w takim miejscu ze mozesz koło niej przejść czy stanąć ...i jest na wysokości wzroku ...to łatwiej zauważyć ....bo jak masz róże na rabatach i dalej od krawędzi ...no to jest trudniej ...a jak są do półłydki to sama rozumiesz ...komu by sie chciało tle skłonów robić
mirkaka 07:33, 24 maj 2018

Kasiu, umieściłam zdjęcia i info na temat Błękitnego Anioła u mnie, zajrzyj.
Róże już u Ciebie zaczynają, to najpiękniejszy czas w ogrodzie, wszystkie są takie zdrowe
A Crown Princess Margaret nie poleciłaś Danusi? to przepiękna morelowa róża, zdrowa, pachnąca, u mnie gwiazda Candlelight bym nazwała raczej żółtą ale każdy ma inną wrażliwość oka na kolory
Kindzia 10:31, 24 maj 2018

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, to w ten weekend będziesz cięła azalie japońskie? Chciałabym przyciąć te moje nowinki i nie wiem kiedy.
Pisałaś też, ze będziesz sypała nawozem pod hortensje bukietowe. Też teraz?

Szkoda, że u mnie na niedzielę nie zakwitną róże - mam komunię córci.

Na pewno nie teraz, będę miała dom pełen gości, zresztą ogrodowiskowych
Myślę, że będę ciąć w czasie długiego weekendu czerwcowego.
Tnie się po skończeniu kwitnienia Ewa.

Hortensje zasilam na początku czerwca, czyli też w przyszłym tygodniu.

To nietypowe, że teraz róże kwitną. Zwykle w czasie komunii to konwalie były...u mnie już dawno są wspomnieniem.
Kindzia 10:35, 24 maj 2018

Basilikum napisał(a)
juz sie zacz rozany spektakl u Ciebie pieknie
rzeczywiscie wszystko szybciej w tym roku to i roze nie chc byc gorsze

Tak, zaczęło się Zawsze pierwszy był Alchymist, potem dwa tygodnie trzeba było na róże czekać. Teraz na raz zaczęły.
Kindzia 10:35, 24 maj 2018

Urszulla napisał(a)
Kasia, podpisuj róże za każdym razem. Bo masz fajne okazy.

Postaram się nie zapominać o tym.
Kindzia 10:37, 24 maj 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Bardzo dziękuje za tyle informacji zapisze na karteczke i pojade zobaczyc czy takie mają, zakochałam się też u Irenki w piwoniach ma oblędną w biskupim kolorze z takim oczkiem i te białe i te łososiowe u Ani z Rzeszowa. Też u mnie nic nie padało, o poranku wczoraj specjalnie przesadzałam różne roslinki bo nawet już kropiło no i nic

Masz miejsce Danusiu, może jeszcze sobie posadzić dużo chciejstw

Podobno dzisiaj burze mają być...zobaczymy jak to będzie...
Kindzia 10:39, 24 maj 2018

eee_taam napisał(a)

bo trudno nie zwócić na nie uwagi )

a zwłaszcza że ją zazwyczaj sadzi się w takim miejscu ze mozesz koło niej przejść czy stanąć ...i jest na wysokości wzroku ...to łatwiej zauważyć ....bo jak masz róże na rabatach i dalej od krawędzi ...no to jest trudniej ...a jak są do półłydki to sama rozumiesz ...komu by sie chciało tle skłonów robić

U mnie w kolejce większość rośnie, a Krzyś ją wyłuskał

Mnie się nawet Red Leonardowi zdjęć nie chce robić, robię, żeby pokazać jakie to marnociny są, nie przepadam za takimi różami
Kindzia 10:45, 24 maj 2018

mirkaka napisał(a)
Kasiu, umieściłam zdjęcia i info na temat Błękitnego Anioła u mnie, zajrzyj.
Róże już u Ciebie zaczynają, to najpiękniejszy czas w ogrodzie, wszystkie są takie zdrowe
A Crown Princess Margaret nie poleciłaś Danusi? to przepiękna morelowa róża, zdrowa, pachnąca, u mnie gwiazda Candlelight bym nazwała raczej żółtą ale każdy ma inną wrażliwość oka na kolory

Zaraz polecę. Dziękuję

Nie specjalnie lubię tę różę, dlatego nie poleciłam. U mnie bardzo nieporządny krzak buduje, rozłazi się, nie wygląda porządnie. Kwitnie wprawdzie obficie, ale też plamistość łapie. Tnę ją jak wszystkie, a ona taka rozwichrzona rośnie...

Masz rację, Candlelight żółta, potem blednie prawie do ecru, zaraz przed przekwitem. Ale jest piękna...i pachnie

Niezbyt często Austinki polecam, to kapryśne panny. Jednak wolę Kordesa, Tantaua i Poulsena.
Margarete 19:30, 24 maj 2018

Ale masz tych kwitnących róż już dużo. U mnie wiele w pąkach i tylko jedna najmniejsza i Najmłodsza u mnie różyczka -Heidi Klubie kupiona w ubiegłym roku po wizycie w rozarium w Forst- ona ma jeden pierwszy kwiat
Dziwny ten rok - róże w ogrodzie i truskawki na straganie w połowie maja...
Cieszę się z pogody ale ciągle mam wrażenie że jestem opóźniona z pracami ogrodowymi a to nie ja się spóźnia tylko sezon ogrodowy tak przyspiesza
Bogdzia 21:12, 24 maj 2018

Nawet u mnie zakwitaja juz pierwsze róze, straszne tempo w tym roku.