a zwłaszcza że ją zazwyczaj sadzi się w takim miejscu ze mozesz koło niej przejść czy stanąć ...i jest na wysokości wzroku ...to łatwiej zauważyć ....bo jak masz róże na rabatach i dalej od krawędzi ...no to jest trudniej ...a jak są do półłydki to sama rozumiesz ...komu by sie chciało tle skłonów robić
Kasiu, umieściłam zdjęcia i info na temat Błękitnego Anioła u mnie, zajrzyj.
Róże już u Ciebie zaczynają, to najpiękniejszy czas w ogrodzie, wszystkie są takie zdrowe
A Crown Princess Margaret nie poleciłaś Danusi? to przepiękna morelowa róża, zdrowa, pachnąca, u mnie gwiazda Candlelight bym nazwała raczej żółtą ale każdy ma inną wrażliwość oka na kolory
Na pewno nie teraz, będę miała dom pełen gości, zresztą ogrodowiskowych
Myślę, że będę ciąć w czasie długiego weekendu czerwcowego.
Tnie się po skończeniu kwitnienia Ewa.
Hortensje zasilam na początku czerwca, czyli też w przyszłym tygodniu.
To nietypowe, że teraz róże kwitną. Zwykle w czasie komunii to konwalie były...u mnie już dawno są wspomnieniem.
Nie specjalnie lubię tę różę, dlatego nie poleciłam. U mnie bardzo nieporządny krzak buduje, rozłazi się, nie wygląda porządnie. Kwitnie wprawdzie obficie, ale też plamistość łapie. Tnę ją jak wszystkie, a ona taka rozwichrzona rośnie...
Masz rację, Candlelight żółta, potem blednie prawie do ecru, zaraz przed przekwitem. Ale jest piękna...i pachnie
Niezbyt często Austinki polecam, to kapryśne panny. Jednak wolę Kordesa, Tantaua i Poulsena.
Ale masz tych kwitnących róż już dużo. U mnie wiele w pąkach i tylko jedna najmniejsza i Najmłodsza u mnie różyczka -Heidi Klubie kupiona w ubiegłym roku po wizycie w rozarium w Forst- ona ma jeden pierwszy kwiat
Dziwny ten rok - róże w ogrodzie i truskawki na straganie w połowie maja...
Cieszę się z pogody ale ciągle mam wrażenie że jestem opóźniona z pracami ogrodowymi a to nie ja się spóźnia tylko sezon ogrodowy tak przyspiesza