Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Rench 21:23, 10 cze 2015

Piękne masz te królowe
Czy Chippendale ma podobny kolor do Alchymista, czy tylko mi się wydaje ?
Kasik 21:42, 10 cze 2015

Kindzia napisał(a)

Kasia...nie wszystkie takie są przecież. Pod Alchymistem mam trzy parchate!!! Walczę!!!
Ja się będę ślinić do Twojej szwedzkiej królowej!!! Ona dopiero jest sztywna, jak drut

Ja nawet nie wiem jak tam moja rola...ukrop ma być w weekend, nic nie zrobię, już mi przeszła głupota Wpędzasz mnie w kompleksy Też bym chciała mieć wylizane...

Ha, ha, ha, Wylizane?

TAm gdzie robię to walka na jeszcze kilka ładnych dni, a reszta puszczona samopas to szaleje - " chwastowo" szaleje.
Bogdzia 21:50, 10 cze 2015

Ślicznie Kasiu u Ciebie. Róze, iryski powojniki , jest na co popatrzec.
Kindzia 07:54, 11 cze 2015

Rench napisał(a)
Piękne masz te królowe
Czy Chippendale ma podobny kolor do Alchymista, czy tylko mi się wydaje ?

Alchymist bardziej żółty i regularne róże w rozetce ma. Chippendale bliżej do bursztynowego ma i jeżeli w tym samym kwiecie występuje również róż, to jest mniej intensywny...ale można powiedzieć, że podobne są
Kindzia 07:55, 11 cze 2015

Kasik napisał(a)

Ha, ha, ha, Wylizane?

TAm gdzie robię to walka na jeszcze kilka ładnych dni, a reszta puszczona samopas to szaleje - " chwastowo" szaleje.

Jaka Ty jesteś kochana z tym pocieszaniem
Kindzia 07:56, 11 cze 2015

Bogdzia napisał(a)
Ślicznie Kasiu u Ciebie. Róze, iryski powojniki , jest na co popatrzec.

Tak Bogdziu, jest Róże grają pierwsze skrzypce teraz
mirkaka 08:16, 11 cze 2015

ale cudnie, u Ciebie róże już zaczęły, moje też zaczynają ale powolutku, Ta Chippendale ma jakiś inny kolor niż u mnie, moje bardziej morelowo -różowe, takie jak moim awatarku Dopiero przekwitając jaśnieją. 60 róż ? i jeszcze Ci mało? ja mam 50 odmian ale niektórych po kilka krzaczków i wydaje mi się że to wystarczy żeby dobrze je pielęgnować ale chciejstwa są Czy po kwitnieniu tniesz Alchymista? On powtarza kwitnienie? Cudna jest ta róża, nie mam jej a chciałoby się
Milka 11:00, 11 cze 2015

Kasik napisał(a)

Ha, ha, ha, Wylizane?

I ja mam na nowej rabacie roboty chyba na miesiąc zachciało się zmian
Milka 11:01, 11 cze 2015

Ja nawet nie wiem jak tam moja rola...ukrop ma być w weekend, nic nie zrobię, już mi przeszła głupota Wpędzasz mnie w kompleksy Też bym chciała mieć wylizane...

To jesteśmy obie nie mam wylizane i nie chce mi się ostatnio
Kindzia 11:35, 11 cze 2015

mirkaka napisał(a)
ale cudnie, u Ciebie róże już zaczęły, moje też zaczynają ale powolutku, Ta Chippendale ma jakiś inny kolor niż u mnie, moje bardziej morelowo -różowe, takie jak moim awatarku Dopiero przekwitając jaśnieją. 60 róż ? i jeszcze Ci mało? ja mam 50 odmian ale niektórych po kilka krzaczków i wydaje mi się że to wystarczy żeby dobrze je pielęgnować ale chciejstwa są Czy po kwitnieniu tniesz Alchymista? On powtarza kwitnienie? Cudna jest ta róża, nie mam jej a chciałoby się

Moje jaśniejsze kwiaty niż w Twoim avatarku, sporo jaśniejsze. Ale to zmienna róża jest

Do pielęgnacji 60 szt. to dużo, do podziwiania mało

Alchymistowi tnę tylko przekwitłe kwiaty, nie powtarza kwitnienia. Niemożliwe jest aby powtarzał przy tak obfitym kwitnieniu, nie da rady wykarmić tylu kwiatów cały sezon. Dość długo kwitnie, ale raz Czekam na słabsze kwitnienie, wtedy wytnę te stare, grube pędy. Może w przyszłym roku to już będzie...I już się tej roboty boję...mam go poplątanego w siatce ogrodzeniowej