Hortki się przesadza wczesną wiosną. Będę przesadzać swoje dwie, z zapasem ziemi przy korzeniach (tak na wszelki wypadek), ale na pogodę przyzwoitą czekam. I ja mogę tylko weekendowo. A przedtem jeszcze wiąże się to z inną robotą. Pewnie będę to robić koniec marca/początek kwietnia.
Marzec nas nie zachwyca w tym roku. Chyba za bardzo napalona na robotę byłam Mam wnusiowy weekend i tak bym dużo nie zrobiła, ale myślałam, że chociaż bluszcz się uda ujarzmić. Kopce na różach pewnie jeszcze z tydzień potrzymam...nocne minusy zapowiadają
Swoje roze ostro potraktowalam, niektore przy ziemi scielam, odzyja lub nie, coz musialam je odmlodzic
A ja dzialam, nawet 7 na plusie mnie nie zniecheca, moze dzis skoncze z trawami i hortensjami.
U Ciebie inny klimat Irciu, możesz sobie pozwolić. U mnie w Pszczynie zapowiadają przymrozki nocne na niedzielę i początek tygodnia. I w ciągu dnia zimno. Ale już na przyszły weekend ma być lepiej. Wtedy się zacznie na całego
Trudno mi przewidzieć jak z czasem na kompa w weekend będzie, dwuletnia wnusia jest bardzo zaborcza czasowo
Czyli : miłego weekendu już teraz dla wszystkich Trzymajcie się ciepło
Kasiu przymierzam się do zakupu jeżyny bezkolcowej. Czy możesz napisać jaką masz odmianę i jeżeli masz zdjęcia to pokazać jak ją prowadzisz. Czytałam, że pędy dzielisz na dwie strony