Ooo masz jaskółeczki U nas już rzadko spotykane, a dawniej pełno było
Fajna nowa rabata i słup świetnie zamaskowany Przeleciałam obrazki, ale czytam, że i w tym roku Pisarzowice masz w planach
U nas jest sporo jaskółek i są dla mnie wyznacznikiem zbliżającego się deszczu
Słup właściwie jest w granicy naszej działki, ale ze względu na łatwość prowadzenia ogrodzenia mamy za nim taki trójkąt sąsiadów przygarnięty. Zresztą to była transakcja wiązana, nie grodziliśmy się dalej po naszej granicy, sąsiedzi czasami wyjeżdżają z tamtej strony, tak by się nie przecisnęli.
Nowa rabata jeszcze w powijakach, właśnie dlatego te Pisarzowice dzisiaj. Mam plan na dwie wielkokwiatowe i jedną japońską azalie właśnie na tej rabacie.
Nie Mireczko, tam wszystko będzie...mam tam róże, irysy, hortki, szałwie, tawułki, rozchodniki okazałe, marcinki, azalię...w dziury pójdą nowe azalie, jeżówki, dwie rozplenice i łubiny...i diabli wiedzą co jeszcze
Ja tez się zabieram do zakupu azalii do mojego kącika który tworzę. Niestety po zimie 2 mi poszły papa i muszę kupić na podmiankę i dodatkowo tak ze 5 sztuk
A chyba niedoczytalam albo zapomniałam, ty masz jakieś konkretne kolory wybrane tych azalii ?