Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 08:45, 01 cze 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu ja mam z jazda ten sam problem. Mam prawko juz ponad 30 lat jezdzilam jakies 5 lat, teraz nie moge sie przelamac i jezdzic. Jezdze traktorkiem. Co roku obiecuje, ze pojde na jazdy doszkalajace i obiecanki. Moje kolezanki wyprowadzajac sie z miasta po 50 pozdawaly egzaminy i jezdza a ja nie moge sie przelamc.
O ile bym miala lźej. Tyle w zyciu swoim zrobilam a tego przeskoczyc nie moge.
Choruje na mini morisa z automatem.

No, to Ty mnie doskonale rozumiesz Chociaż właśnie mnie nic by nie ułatwiło. Mam wokół samych chętnych ludzi do jeżdżenia ze mną, w pracy też Ale może kiedyś będę miała potrzebę, to się wtedy przemogę...
Kindzia 08:48, 01 cze 2017

Basilikum napisał(a)
ja tez nie jedzilam z 15 lat po zrobieniu prawka Emus mnie nauczyl od nowa. na dalekie trasy nie lubie ale ogolnie to pewnie sie czuje za kierownica. My mamy dwa duze auta i duzym jedzi sie bezpieczniej i lepiej. Ja tylko nie lubie zmieniac, moje to Automat (polecam) a Emusia nie i za kazdym razem musze sie przyzwyczaic przez chwile, ze musze wajha machac

Na początku jeździłam, myślę, że to M przyczynił się do tego, że nie jeżdżę Bez przerwy mi mówił co mam robić, kiedy bieg zmienić, wyprzedzić, itd. Denerwowało mnie i przestałam jeździć.
Na razie jest to dla mnie zamknięty temat.
Kindzia 08:51, 01 cze 2017

Rench napisał(a)

Jak to robisz,że czosnki nie mają suchych liści ?
Piwonie drzewiaste przepiękne masz !

Trochę mają, nic nie robię...w mokrym rosną, może dlatego. I aż się dziwię, że dają radę i nie gniją...
Potem ich nie widać, miskanty zasłaniają, to mi nie przeszkadza. Latem, jak mi się przypomni, idę wtedy w ten busz i usuwam

Pewnie kwiaty drzewiastej są już u mnie wspomnieniem w tym roku
Kindzia 08:54, 01 cze 2017

Kasik napisał(a)

Kasia- Ty go korygowałaś? Czy on sam tak ładnie kulkę zawiązuje?

Dzieciaczki słodkie, a Marcysia jak cukiereczek. O ogrodzie - jak zwykle - można tylko powiedziec "ech" -

Rysiu musi być dumny z trawniczka. Taka soczystość aż bije po oczach.

Nie rośnie tak sam, dostałam instrukcję od dziewczyn, żeby po kwitnieniu ciąć. I ciachłam w zeszłym, teraz też tak zrobię.

Wnusie bliskie memu sercu, wiadomo Ale niezłego zamieszania też potrafią zrobić

Na razie trawnik jest elegancki, pada dostatecznie, nie wysycha.
Adela 11:05, 01 cze 2017

Ja mam lilak krzewiasty, też go po kwitnieniu przycinam. Ale mój ma jakieś mniejsze liście, niektóre jaśnieją i stają się marmurkowe. W tym roku wyjątkowo krótko kwitł. Już kwiaty rdzewieją.
Pozdrówka
Ewa777 12:50, 01 cze 2017

Kindzia napisał(a)
teraz rodusiowo-azaliowo

Goldbukett nie zakwitnie, wszystkie pąki zmarzły, Purple Splendour ma pojedyncze kwiaty. Edelweiss nie kwitnie już drugi rok...nie wiem dlaczego

Kasiu, wiesz jak nazywają się te dwie azalie? Jak długo u Ciebie rosną?
Ewik 12:56, 01 cze 2017

Jak zawsze cudnie u Ciebie. Odnośnie prawka to mam kilka lat ale jeździć nie lubię, jadę jak musze .no chyba że konno .
Kindzia 14:10, 01 cze 2017

Adela napisał(a)
Ja mam lilak krzewiasty, też go po kwitnieniu przycinam. Ale mój ma jakieś mniejsze liście, niektóre jaśnieją i stają się marmurkowe. W tym roku wyjątkowo krótko kwitł. Już kwiaty rdzewieją.
Pozdrówka

Na pewno jak się przycina, to gęstnieje i bardziej ułagodzony jest Zależy co kto lubi U mnie musi być ułagodzone, wszystko tnę...

Coś mu jest, ale ja, niestety, nie pomogę
Mam Umbrę chorą, muszę obfocić i pokazać. Też mam nadzieję, że ktoś pomoże zdiagnozować.

Macham
Kindzia 14:12, 01 cze 2017

Ewa777 napisał(a)

Kasiu, wiesz jak nazywają się te dwie azalie? Jak długo u Ciebie rosną?

Wiem Biała to Schneeperle, druga Rosinetta.
Biała ze 4 lata, różowa drugi pełny sezon u mnie.
Kindzia 14:14, 01 cze 2017

Ewik napisał(a)
Jak zawsze cudnie u Ciebie. Odnośnie prawka to mam kilka lat ale jeździć nie lubię, jadę jak musze .no chyba że konno .

Dziękuję

No widzisz, na to nie wpadłam...konno bym jeździła Gorzej w zimie te 50 km w jedną stronę...żartuję oczywiście. Ja najlepiej pieszo bym wszędzie chodziła, jakąś fobię mam, czy co...