Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Monia81 12:17, 17 lip 2017

No i nadrobiłam liliowo się zrobiło, a lilia gigantka cudna, róże piękne jak zawsze
BasiaLT 12:36, 17 lip 2017

Kasiu a co robisz z liliami jak przekwitną? Ścinasz do zera?
Gocha 12:40, 17 lip 2017

Kasieńko prześlicznie. Super masz że lilie masz kolorami w dużych kępach. Ja oczywiście popełniłam błąd przy sadzeniu bo w jedno miejsce różne lilie sadziłam i teraz nawet nie wiem jak ogarnąć ten kipisz kolorowy. jak to wszystko wykopać i posegregować- to chyba nie na moje nerwy. Czy znacie już zarys wyjazdu, co chciałybyście zobaczyć , gdzie być. Jak tak to daj znać. A jak nie to czy zdajecie się na nas ? Buziaki
Kindzia 12:41, 17 lip 2017

Ewa777 napisał(a)
U Ciebie też trawki ładnie rosną A lilie cudo po prostu

ML miały być ruszane tej wiosny, środki mają nieciekawe...ale wiosna niesprzyjająca była i muszą poczekać do następnej...
Reszta traw w dobrej kondycji

Lilie mi się rozpanoszyły. trzeba myśleć o przesadzaniu...
Kindzia 12:42, 17 lip 2017

Margarete napisał(a)
Cudnie....tylko tyle napiszę i aż tyle

Miło mi, dziękuję Małgosiu
Kindzia 12:47, 17 lip 2017

tulucy napisał(a)
Kasiu mój rok temu tak wyglądał też, rok po posadzeniu... żal było wyrzucić, to w tym roku jest znaczna poprawa. rewelacji może nie ma, ale źle nie jest.

lilie boskie... jaki zapach musi być...

Nie ma chyba idealnej szkółki, w każdej coś się nie udaje, a to pomylona sadzonka, a to kiepska jakość, albo mały wybór. Kupowałam w 4 internetowych i jednej stacjonarnej. W stacjonarnej i w jednej internetowej było ok, ale właśnie nie mają za dużo tego, czego szukam. Znaczy szukałam

Trochę mnie pocieszyłaś, teraz odrasta, zobaczymy...bo już nie mam pomysłu jaką tam różę posadzić, pod Alchymista, żeby zdrowa była...

Tak, teraz czas pachnących nastał, pięknie pachnie w połowie ogrodu...w drugiej połowie nie mam lilii

Każdy się może pomylić, wiadomo, ale dla mnie ma znaczenie sposób załatwiania reklamacji. I dlatego przed szkółką Bilskich przestrzegam każdego kto zapyta...masakra!!!
Kindzia 12:48, 17 lip 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ślicznie Ci tu

Fakt, robiłaś zdjęcia. Dowód na to, że byliśmy
Kindzia 13:00, 17 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Rozmawiałyście z Milka na temat traw. To prawda z trawami najmniej kłopotu/pracy. Wiosną ściąć a jesienią związać, ew. niektóre potrzebują podpór i trzeba je podeprzeć np. wszystkie prosa bo są wiotkie.

Dzisiaj siedziałam w różach kolce w każdym palcu nie mówiąc o dłoni, ale cóz królowa to królowa. Miałam nie ciąć krzaków, ale irgi tak wyrosły nawet ponad pół metra i że zasłaniają wszystko. Jedną robotę człowiek zakończy druga się rozpoczyna.

Kasiu lilia pod oknem przepiękna inne też. Nie mogę znieść zapachu lilii od razu mnie głowa boli za intensywny zapach.

Tyle tylko, że trawy późno startują...i z tym kłopot

Róże oporządzam co tydzień...kłują mnie tylko przy plewieniu Przy cięciu przekwitków są grzeczne
Tam mi się dobrze plewi, bo ziemia kompostowa i wychodzi jak z masła

Ostatnio cięłam pęcherznicę i derenia. Na razie spokój. Bukszpany mnie czekają...

Natomiast ja uwielbiam zapach lilii Wczoraj, jak wieźliśmy w samochodzie jedną, zapach był odurzający Dobrze, że eMuś też lubi
Pachnie mi teraz w całym mieszkaniu w Zabrzu
Kindzia 13:01, 17 lip 2017

Urszulla napisał(a)
Ta salonowa lilia aż i mnie pachnie

Może być...
Kindzia 13:09, 17 lip 2017

Monia81 napisał(a)
No i nadrobiłam liliowo się zrobiło, a lilia gigantka cudna, róże piękne jak zawsze

Róże i lilie muszą u mnie być, bo to kolor i zapach