Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 08:52, 25 lip 2017

tulucy napisał(a)
Że też mu tylko nie powypadało... a mówi się, żeby nie napychać do dzioba za dużo

Hot papaya wędruje na listę... na głowie posadzę, ale kupię

Obładowany był jak nie wiem co Ale od razu widać jakie to pożyteczne stworzonko, taki ptaszek Wiecznie latają z pełnymi dziobami do tych swoich głodomorów

Dla Hot Papayi wysadzałam całą swoją salonową...bo tam różowo kiedyś miałam. To jedyna rabata z czerwonym i żółtym, właśnie "przez nią"
Kindzia 08:58, 25 lip 2017

kasia_c napisał(a)

Piękne te jeżówki takie nieoczywiste kolory. Co to za odmiany?

1. Butterfly Kisses
2. Secret Passion
3. Secret Romance
4. Southern Belle
Kindzia 09:00, 25 lip 2017

pestka56 napisał(a)
Piękny pan Wilga Jakiś czas temu wleciał nam taki do salonu i rozbił o okno dachowe. Padł na podłogę dobre 6 metrów. Myślałam, że nie żyje. Łepek wygięty, oko białe, ogon w górę pod kątem prostym do ciałka Koty nie zareagowały, ale na wszelki wypadek nakryłam plastikową skrzynką i zabrałam się za szukanie pomocy. Okazało się, że musiałabym wieźć ptaka do warszawskiego zoo. On w międzyczasie siadł! Wstawiłam wodę pod skrzynkę i tak sobie posiedział do następnego dnia. Jak wypuściliśmy gagatka, poleciał w pęcherznicę luteus i zaginął – żółte w żółtym Siedział ze dwie godziny i nawoływał, aż z daleka odezwała się jakaś wilga i poleciał.
A dziś rano – u nas zawsze latem jakieś okna pootwierane – zaplątał się kos. Obudził mnie waląc dziobem w szybę okna tarasowego. Metr od niego oba koty rozciągnięte na dywanie, zaspane. Otworzyłam okno i poleciał.

To faktycznie przygody masz niesamowite z ptakami U nas też otwarte okna, ale żaden się nie zaplątał jeszcze. Raz się dzwoniec tylko zapomniał i walnął w okno salonowe...niestety...
Monia81 09:32, 25 lip 2017

Kasiu za jeżówkowana jesteś, piękne odmiany Wilga i inni skrzydlaci przyjaciele cudni, a skarpa to taka wisienka na torciefajnie, że kora się trzyma
Kindzia 09:44, 25 lip 2017

Basilikum napisał(a)
Ale super fotki ptasie, wilgi w zyciu nie wiedzilam, sliczna jest

ach te jezowy co jedna to piekniejsza

w weekend znalezlismy u znajomych na jablonce gniazdo szczygla. Fajnie sie zabunkrowaly rodzicow nie widzialam ale mlody sliczne zaraz wstawie u mnie fotki

To mąż ma takie sokole oko, że wypatrzył, coś żółtego, mówił. Ja, gdyby nie zdjęcie, też bym nie widziała...to daleko i wysoko było, widziałam jak przelatywał, ale żeby toto żółte było...

Żeby jeszcze wszystkie sztywno stać chciały, to byłby pełen sukces, ale kwiat i kolory ładne

Lecę do Ciebie szczygła zobaczyć
Kindzia 09:45, 25 lip 2017

kasja83 napisał(a)

Padłam

Dlaczego? Przecież ogródkowa zielenina dziecku tez służy
Kindzia 09:45, 25 lip 2017

kasja83 napisał(a)
Kindzia pięknie masz...jeżówki królują

Teraz tak Za chwilę już hortki przyćmią

Dziękuję
Kindzia 09:48, 25 lip 2017

pestka56 napisał(a)
Jeżówki przepiękne

Jeszcze takie żółte z pomponem chciałabym, bo takich nie mam, a podobają mi się. Pineapple Sundae albo Secret Joy mogły by być
Kindzia 09:51, 25 lip 2017

Monia81 napisał(a)
Kasiu za jeżówkowana jesteś, piękne odmiany Wilga i inni skrzydlaci przyjaciele cudni, a skarpa to taka wisienka na torciefajnie, że kora się trzyma

Wcale nie mam tak dużo, parę odmian tylko. Chciało by się więcej, tyle, że nie ma gdzie. Jeżówka jak ma ścisk, to nie jest okazała

Z kory jestem bardzo zadowolona, na razie chwastów nie widać, a to już dwa tygodnie od plewienia
Leje intensywnie od czasu do czasu, jak teraz pojedziemy i będzie wszystko w porządku, to to jest strzał w "10"!!!
Kindzia 11:11, 25 lip 2017

Po wczorajszej bardzo intensywnej ulewie w Zabrzu miałam problem żeby rano do pracy wyjść, lekko nam przedsionek w klatce schodowej zalało. Dobrze, że w sandałach nie jestem, bo bym paluszki mokre miała Ale przynajmniej ochłodziło się i jest czym oddychać