Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

Kacha123 21:09, 31 maj 2015

leon60 napisał(a)
wymuskane masz, że mucha nie siada pięknie kolorowo tylko na leżaku leżeć albo dupeczkę w baseniku moczyć

Wymuskane? Lampy w większości jeszcze nie oprawione - krzywulce, kable od lamp też jeszcze nie wkopane - mój M twierdzi, że czeka, czy nie zmienię zdania i nie trzeba będzie przesuwać lampiszonów, rurki od nawodnienia też jeszcze nie pochowane. Ale teraz czas zabrać się za niedoróbki! W baseniku chętnie bym zasiadła, ale w 18 stopniach w gnatach szczyka! Dziękuję Ci Olu
malgorzata_s 21:09, 31 maj 2015

Kacha123 napisał(a)

Właśnie wiem i dlatego mam obawy. Był przesadzany w październiku od moich teściów. Wiosną zakwitł paroma kwiatkami, gałązki ma wszystkie sprężyste, a malutkie pączki zielone w środku. Daję mu jeszcze czas. Mój błąd, że po przesadzeniu go nie ogoliłam

Z obserwacji zmagań mamy mogę tylko napisać, że wiązy nie lubią przesadzania. Wiem, bo wiązy mamy lądowały w różnych miejscach działki i zawsze to odchorowały. Jak jest "żywy" to rzeczywiście warto mu dać szansę.
Kacha123 21:11, 31 maj 2015

olaw napisał(a)

Oj na leżaku by się w takich okolicznościach miło leżało, pięknie

Witaj Olu. Bardzo mi miło Mam nadzieję, że teraz już znajdę czas na leżaczek
Kacha123 21:12, 31 maj 2015

malgorzata_s napisał(a)

Z obserwacji zmagań mamy mogę tylko napisać, że wiązy nie lubią przesadzania. Wiem, bo wiązy mamy lądowały w różnych miejscach działki i zawsze to odchorowały. Jak jest "żywy" to rzeczywiście warto mu dać szansę.

Dzięki za powiew optymizmu Szkoda by go było.
Napia 22:02, 31 maj 2015

Ogrom pracy za Tobą, ale efekty świetne. Widać, że rośliny ruszyły i robi się kolorowo. Moja Lime marmelade w słońcu nie dała rady, musiałam ją przesadzić do cienia.
Gardener27 22:06, 31 maj 2015

Ależ się wszystko rozrosło Rośliny na skarpie mają idealne warunki
Też mam taki basen ale od paru lat go nie rozkładałem Woda w nim grzeje się bardzo długo i potrzeba 3 dni upałów by można było się popluskać
Kacha123 22:23, 31 maj 2015

Napia napisał(a)
Ogrom pracy za Tobą, ale efekty świetne. Widać, że rośliny ruszyły i robi się kolorowo. Moja Lime marmelade w słońcu nie dała rady, musiałam ją przesadzić do cienia.

Nareszcie będę miała czas na leżakowanie, jeśli pogoda dopisze. Zostało jeszcze trochę do posadzenia wg projektu, ale poczekam z tym do końca lata, bo boję się mi teraz przesadzać niektóre rośliny. Moje żurawki na razie dają radę, bo mają słońce bardzo krótko. Pozdrawiam
Kacha123 22:27, 31 maj 2015

Gardener27 napisał(a)
Ależ się wszystko rozrosło Rośliny na skarpie mają idealne warunki
Też mam taki basen ale od paru lat go nie rozkładałem Woda w nim grzeje się bardzo długo i potrzeba 3 dni upałów by można było się popluskać

Dzięki Przemku. Mam teraz naprawdę dużą przyjemność z ogrodu
Z basenem masz rację, przy takiej kubaturze, w naszym klimacie ciężko go nagrzać. Właśnie rozglądamy się za solarami.
AlKa 22:50, 31 maj 2015

Fantastyczne widoki. Basenik marzenie W przyszły weekend życzę Ci 30 stopni
Kacha123 22:55, 31 maj 2015

AlKa napisał(a)
Fantastyczne widoki. Basenik marzenie W przyszły weekend życzę Ci 30 stopni

Dziękuję Ci bardzo. Przydałoby się trochę ciepełka.