Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

Kuba 07:16, 09 kwi 2016

Kacha123 napisał(a)

To moje ulubione żurawy wpierniczane właśnie przez opuchlaki

a może nie ma co tragizować z tymi żurawkami?? no piękne są i tyle
Kacha123 07:23, 09 kwi 2016

makkasia napisał(a)
Kasieńko trawnik powalił mnie na kolana - na bank go malujesz. Gienka moja miłość dziekuję za kwiatki. U mnie na bank nie zakwitnie tej wiosny.
Mam miejsce na jedno drzewo i grujecznik mnie nęci baaardzo ...tylko u nas dostać grujecznika to jak wygrać w totolotka
ps. trzymam kciuki za walkę z opuchlakami

Miło mi Kasiu, że trawnik się podoba. Dobrze, że kosiarka już naprawiona, bo rośnie jak głupi!
Gienia zakwitła sześcioma kwiatkami. Dużo pąków, pewnie też kwiatowych, zostało obłamanych w transporcie. Pozostaje mi czekać na drugie kwitnienie i przyszły rok.
Mam grujecznika jeszcze z epoki przedogrodowiskowej, ale mój nie przebarwia się tak ładnie. Za to mam nadzieję, że utworzy kiedyś ładny parasol. Życzę Ci, żebyś znalazła wymarzony egzemplarz.
Mój eM tak się wnerwił na te opuchlaki, że chyba postanowił je wytępić w całym mieście. Zamówił Ema5 z wrotyczem 5L, wrotycz w suszu 5kg, planuje też nicienie, ale jeszcze nie sprzedają. I jeszcze rozmyśla nad środkami chemicznymi na dorosłe. Mam nadzieję, że będzie bardziej wytrwały niż opuchlaki!
Kacha123 07:27, 09 kwi 2016

Kuba napisał(a)

a może nie ma co tragizować z tymi żurawkami?? no piękne są i tyle

Na razie wypadła mi jedna żurawka. Wygląda to tak, że podgryziony miała "główny" korzeń, więc odłamałam te mniejsze rozłogi z maciupkimi żywymi listkami, posadziłam do ziemi i zobaczymy. Myślę, że pozostałe też tak skończą, ale uparcie będę próbowała ratować, bo przecież te robale były już pewnie w zeszłym sezonie, a żurawy rosły. Zobaczymy...
nawigatorka 07:35, 09 kwi 2016

makkasia napisał(a)
Kasieńko trawnik powalił mnie na kolana - na bank go malujesz. Gienka moja miłość dziekuję za kwiatki. U mnie na bank nie zakwitnie tej wiosny.
Mam miejsce na jedno drzewo i grujecznik mnie nęci baaardzo ...tylko u nas dostać grujecznika to jak wygrać w totolotka
ps. trzymam kciuki za walkę z opuchlakami

Zapraszam do wielkopolski.ja u Was kupuje swidosliwy a u nas sa grujeczniki.2 metrowy kupilam rok temu za 50 zl
Karol99 07:36, 09 kwi 2016

Fajna ta brzoza.
Ciekawe jaka będzie jak urośnie.
Kuba 07:38, 09 kwi 2016

Kacha123 napisał(a)

Mój eM tak się wnerwił na te opuchlaki, że chyba postanowił je wytępić w całym mieście.

szkoda że nie mieszkam bliżej podpiełabym się
Kacha123 07:39, 09 kwi 2016

Karol99 napisał(a)
Fajna ta brzoza.
Ciekawe jaka będzie jak urośnie.

No niby fajna, ale nie wiedząc, co z niej wyrośnie, mam problem gdzie ją posadzić. Tym bardziej, że miejscówek już mało
Kacha123 07:40, 09 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)

Zapraszam do wielkopolski.ja u Was kupuje swidosliwy a u nas sa grujeczniki.2 metrowy kupilam rok temu za 50 zl

Wy tam macie raj zakupowy. Może lepiej, że u mnie nie ma aż takiego dobrego zaopatrzenia
Kacha123 07:41, 09 kwi 2016

Kuba napisał(a)

szkoda że nie mieszkam bliżej podpiełabym się

Szkoda z wielu względów
nawigatorka 08:07, 09 kwi 2016

Informuje ze powoli dolaczam do grona remontowiczow