Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

Kacha123 06:19, 17 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
Kominek zapowiada się super, no ale to okno... czekam w napięciu razem z Tobą.
Wiesz, że uwielbiam Twój ogród, już z dnia na dzień coraz więcej jego uroku na zdjęciach widać.

Tyle miłych słów! Aż urosłam o parę centymetrów Mam nadzieję, że cała nasza zeszłoroczna praca zaowocuje w tym roku "buszem" w ogrodzie. I choć jest parę miejsc, które mi "nie leżą", to głównie chcę poświęcić ten sezon na pielęgnację tego co jest i walkę z opuchlakami.

Cieszę się, że kominek Ci się podoba. Ostateczny wybór okładziny chyba samą mnie zaskoczył. Ufam, że się nie rozczaruję bo zawsze inaczej wygląda materiał na małej próbce, niż później na większej powierzchni.
O oknie dalej nie ma konkretnych wieści, niestety...

Dziękuję
Zana 08:36, 17 kwi 2016

Kasiu, masz imponujący ogród! Cała ogólna "konstrukcja" skojarzyła mi się z antycznym amfiteatrem. Pięknie! Podziwiam ogrom prac. Zazdraszczam bzika trawnikowego u ema.
mp_krk 09:29, 17 kwi 2016

Kasia,

oj, poszalałaś z tym ogrodem Kapitalnie...pewnie coś z aranżacji będę "podkradał"

Nie będę oryginalny jeśli pochwalę ten cudny trawnik Od kiedy startujecie z nawożeniem, że on tak wygląda? I jakie dawki?

Jakim kamieniem oprócz kory kamiennej wysypywałaś rabaty?
Kacha123 10:15, 17 kwi 2016

Zana napisał(a)
Kasiu, masz imponujący ogród! Cała ogólna "konstrukcja" skojarzyła mi się z antycznym amfiteatrem. Pięknie! Podziwiam ogrom prac. Zazdraszczam bzika trawnikowego u ema.

Dziękuję Aniu za wizytę. Nie tylko Ty masz takie skojarzenia Ogrom prac rzeczywiście był, ale teraz już nuda Takim bzikiem łatwo się zarazić, znajomi już natchnieni.
beata_m 10:20, 17 kwi 2016

ale salooooooooooooooon Ci się robi!!! Kacha super, masz głowę na karku!!! Będzie rewelacyjnie
Kacha123 10:21, 17 kwi 2016

mp_krk napisał(a)
Kasia,

oj, poszalałaś z tym ogrodem Kapitalnie...pewnie coś z aranżacji będę "podkradał"

Nie będę oryginalny jeśli pochwalę ten cudny trawnik Od kiedy startujecie z nawożeniem, że on tak wygląda? I jakie dawki?

Jakim kamieniem oprócz kory kamiennej wysypywałaś rabaty?

Marcin, podkradaj ile wlezie, jeśli tylko coś Ci pasuje.
Trawniki nawiezione pierwszy raz trzy tygodnie temu i drugi raz tydzień temu.
Mój em opracował system - częściej a mniejszymi dawkami, zapodaje połowę zalecanej co dwa tygodnie, ewentualnie zwiększa nieco, jak widzi, że nie utrzymuje soczystej zieleni między nawożeniami. Dodam, co ważne, że raz w tygodniu kosi.
Na rabatach mam łupek gnejsowy, a przy fontannie łupek szarogłazowy.
Pozdrawiam i zapraszam.
Kacha123 10:24, 17 kwi 2016

beata_m napisał(a)
ale salooooooooooooooon Ci się robi!!! Kacha super, masz głowę na karku!!! Będzie rewelacyjnie

Mówisz, że super? To bardzo się cieszę, bo ostatecznie zostałam osobistą projektantką swojego salonu i trochę się cykam jak wyjdzie. Kilka nieprzespanych nocy spędzonych nad srylionem wyborów i mam nadzieję, że nie będzie wiochy - hihihi!
Kacha123 10:27, 17 kwi 2016

Gubię się bez tych powiadomień, więc lecę na obchód ogródka. Muszę posadzić kalinę i różę i jakieś fotki zrobić.
Sebek 10:39, 17 kwi 2016

No foty koniecznie U mnie tulipany zaczęły, chyba też je cyknę
Kacha123 11:20, 17 kwi 2016

Już wstawiam, ale strasznie muli i trochę to potrwa