Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skąpana w słońcu

Skąpana w słońcu

ewsyg 21:31, 08 lut 2015

Kobietki, to jest to miejsce

Tutaj gdzie te wysokie trawy. Od tej strony będą rosły jabłonie i rajskie jabłonie a przed nimi ( tam gdzie trawa ) rodki. Przed nimi będzie oczko wodne
Wymiary - po prawej stronie w stronę ulicy 16m. Ale nie chcę, żeby rosły na całej długości

W lewą stronę mam 20m, ale tyle nie mogę na nie przeznaczyć. Mogę jakieś 10m

To samo miejsce widziane od strony ulicy

iwonadm 21:39, 08 lut 2015

Ewa rh mam tylko 3 więc żaden ze mnie ekspert
ten zielonobiały śliczny
barbara_kraj... 21:51, 08 lut 2015

Ewo, a jak z nasłonecznieniem? Będą miały trochę cienia?
ewsyg 21:53, 08 lut 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Ewo, a jak z nasłonecznieniem? Będą miały trochę cienia?

Tak dadzą im jabłonie. Teraz tutaj jest patelnia

Bogdzia 22:07, 08 lut 2015

ewsyg napisał(a)

Bogdziu, wiem, zaniedbałam je. Chcę je w tym roku przesadzić na nową działkę. Będzie im tutaj dobrze. Mogę na nie przeznaczyć 15m i więcej. Mogą rosnąć w jednym rzędzie lub w posadzić w zygzak. Niestety muszą tutaj rosnąć wszystkie razem. Mogę jeszcze dokupić jakiegoś.
Myślałam sadzić co 2 m. Lepiej co 1,5m ?

Muszę u Ciebie pobuszować, może mnie coś natchnie.

Chcę je nad oczkiem bo one nie tracą liści to nie będą śmiecić. Dodatkowo to chyba lubią wilgotne powietrze.

Wilgotne powietrze lubią .Jeśli przeznaczysz po 2m to dośc długo sie nie połącza ale bedzie sie im dobrze rosło.1,5m to było minimum.Mogą byc w rzędzie i w zygzak też , ja bym posadziła razem wszystkie w jednym kolorze a potem w innym żeby tworzyły wieksze plamy.Nie sadz całkiem nad oczkiem bo trzeba im kwiatostany obrywac , musisz miec dojście, choc jak juz urosna to i tak obrywac sie nie da.Nie sadz tylko tak by jedne zasłaniały drugie bo tych z tyłu z czasem nie bedzie widac.Jesli bedzisz podlewac to i na patelni bedą rosły, z czasem ogród sam sie zacieni bo wszystko urośnie.
wiewiora 11:40, 09 lut 2015

Witaj Ewo bardzo szybko ida ci prace w tworzenie nowych rabat ,czy ja będę miała tyle zapału co ty? Czy dam radę ?.....Pięknie u ciebie..pozdrawiam
eda 11:48, 09 lut 2015

ewsyg napisał(a)
Kobietki, to jest to miejsce

Tutaj gdzie te wysokie trawy. Od tej strony będą rosły jabłonie i rajskie jabłonie a przed nimi ( tam gdzie trawa ) rodki. Przed nimi będzie oczko wodne
Wymiary - po prawej stronie w stronę ulicy 16m. Ale nie chcę, żeby rosły na całej długości

W lewą stronę mam 20m, ale tyle nie mogę na nie przeznaczyć. Mogę jakieś 10m

To samo miejsce widziane od strony ulicy

spory teren jest co robić ale masz plany Ewcia to tylko wiosny czekać macham i już kibicuję
Ewik 14:52, 09 lut 2015

Będzie się działo,niech tylko się ociepli
ewsyg 08:49, 10 lut 2015

Bogdzia napisał(a)

Wilgotne powietrze lubią .Jeśli przeznaczysz po 2m to dośc długo sie nie połącza ale bedzie sie im dobrze rosło.1,5m to było minimum.Mogą byc w rzędzie i w zygzak też , ja bym posadziła razem wszystkie w jednym kolorze a potem w innym żeby tworzyły wieksze plamy.Nie sadz całkiem nad oczkiem bo trzeba im kwiatostany obrywac , musisz miec dojście, choc jak juz urosna to i tak obrywac sie nie da.Nie sadz tylko tak by jedne zasłaniały drugie bo tych z tyłu z czasem nie bedzie widac.Jesli bedzisz podlewac to i na patelni bedą rosły, z czasem ogród sam sie zacieni bo wszystko urośnie.

Bożenko, bardzo dziękuję za cenne rady. posadzę tak jak radzisz, fioletowe razem a czerwone osobno

Może krakowskim targiem posadzę w odstępach 175 cm.

Dla Ciebie róża Kronenberg - pięknotka

ewsyg 08:58, 10 lut 2015

agnieszka_podpora napisał(a)
Witaj Ewo bardzo szybko ida ci prace w tworzenie nowych rabat ,czy ja będę miała tyle zapału co ty? Czy dam radę ?.....Pięknie u ciebie..pozdrawiam

Witaj Agnieszko. Na pewno będziesz miała dużo chęci i zapału do tworzenia ogrodu. Dla Ciebie kwiatuchy