Basiu, ja nie wysiewam jeżówek i nie jestem pewna, czy te odmianowe da się powtórzyć z siewu. U mnie wszystkie dobrze zimują, ale czytam, że ludzie maja z tym problem.
Kupiłam dzisiaj hortensję do identyfikacji. stałą sobie w szpalerze hortensji Polar Bear i taka miała przywieszkę, ale nią nie jest. Bardzo mi się spodobała więc kupiłam. To będzie wysoka hortensja z dużymi kwiatostanami bo to widać. Dodatkowo ma mocny zapach a tak wygląda
Czy ktoś wie co to za odmiana ?
Ciężka to praca ale i dużo satysfakcji. Moja działka jest narożna i jestem bardzo widoczna. Na szczęście rosną już tuje. Czasami mnie ktoś zagada i różne są wypowiedzi. A po co pani to robi, tak się pani męczy? Są też i takie - Będzie pani miała piękny ogród. Oj wtedy dostaje skrzydeł
to jest rozplenica i dopiero nieśmiało wypuszcza kotki
zakupiłam kolejne hortensje. Chciałabym w tym roku jak najwięcej zrobić i wsadzić żeby już sobie roślinki rosły, żeby powstawał ogród i żeby mężniał Potem zajmę się kosmetyką.
były pierwsze przymiarki
Magda , na dworze nie jest to wyczuwalne, no chyba, że podejdziesz blisko. Ten zapach bardzo silnie poczułam w samochodzie, bardzo duszący jak dla mnie, musiałam okno otworzyć. Na internecie pisze, że Confetti pachnie więc może to ona, ale nie jestem tego pewna.
Super zakupy ja na razie mam ogrodowy pass to znaczy nie kupuję choć marzy mi się nowa rabata może namówię tatę do pomocy w nowej rabacie.
chyba też dokupię hortek i trawy szczególnie podobają mi się pędzelki miskantów