Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Kuba 11:02, 13 lut 2016

Kasya napisał(a)
Ja nie chce nic mówić ale prawdziwy ogrodnik to na urlop jeździ w zimie

Haha albo wcale
gusiarz 11:09, 13 lut 2016

Na urlop w zimie? Mogłabym późną jesienią... Ale jak tu familię do tego pomysła przekonać...
Madżen... będziesz na Gardenii? Teściowej po ubiegłym roku tak się spodobało, że ciągnie ją i w tym ... Zobaczymy co z tego wyjdzie... Ciemierniki kuszą na całego!
Pozdrawiam... u nas mokro, bezśnieżnie na szczęście.
ana_art 11:51, 13 lut 2016

gusiarz napisał(a)
Na urlop w zimie? Mogłabym późną jesienią... Ale jak tu familię do tego pomysła przekonać...
Madżen... będziesz na Gardenii? Teściowej po ubiegłym roku tak się spodobało, że ciągnie ją i w tym ... Zobaczymy co z tego wyjdzie... Ciemierniki kuszą na całego!
Pozdrawiam... u nas mokro, bezśnieżnie na szczęście.
zimą jeździ się na narty , a jak sie ma dzieci szkolne to na wakacje jeździ się w wakacje
nawigatorka 11:53, 13 lut 2016

Madzenka napisał(a)

Pocieszające- przy Twojej energii i zaanagażowaniu już po dwóch latach będziesz leżeć. Ale jesli będziesz nadal taką perfekcjonistka to nigdy nie odpoczniesz

Nie wiem tylko czy te perfekcje widac w ogrodzie moze bede wybiórcza perfekcjoniskta i czasami sie poloze
gusiarz 12:08, 13 lut 2016

ana_art napisał(a)
zimą jeździ się na narty , a jak sie ma dzieci szkolne to na wakacje jeździ się w wakacje

... i tak właśnie wygląda to u nas... nie inaczej . Jednak wakacje w ogrodzie bardziej by mi pasowały
Sebek 12:17, 13 lut 2016

Pokaż zakupy! Moje są u mnie Fajnie zacząć pierwszy poranek ferii od grzebania w ziemi
Luki 12:17, 13 lut 2016

Marzenko mam zdjęcie z połowy czerwca od Kapiasa. O proszę

Jak zobaczysz usunę
Kasya 12:26, 13 lut 2016

Luki napisał(a)
Marzenko mam zdjęcie z połowy czerwca od Kapiasa. O proszę

no..jedne i drugie musza sie rozpychac ale widok cudny i nie tylko zólte
a wiadomo jaka to rozplenca taka nie za wielka ?
Madzenka 12:27, 13 lut 2016

Cos mi sie wydaje ze tegoroczny sezon będzie należał do roplenic z rozami

Co do wakacji zima.... Zima dla mnie jest tylko i wyłacznie dla nart, nie wyobrażam sobie plaży zima , wolę górskie stoki, mróz i snieg.
Na wakcje w tym roku z powodu licencjatu córki wyjedziemy pod koniec lipca lub w sierpniu, kierunek obrany, róze zdąze obejrzec i obfotografować.
Ale jest taki miesiac kiedy moge plażować i planuje w listopadzie pokusić sie o jakieś piekne plaże , bo mnie tegoroczny listopad z wiatrami wykończył. Zatem postanowione, ze trzy urlopy w tym roku Listopad i tak dla ogrodu nie istnieje, więc mozna odpoczywać z dała od odmu.

Własnie przycięliśmy zywopłot grabowy. Wycięłam trochę młodych miskantow (jakos nie zdobiły teraz ogrodu). Jednakze okopczykowałam je jeszcze ziemią, bo nie wiadomo jaka będzie pogoda.
Zimno, szaro, buro i wilgotno. A miało być +8 i piękne słońce.
Kasya 12:31, 13 lut 2016

Madzenka napisał(a)

Co do wakacji zima.... Zima dla mnie jest tylko i wyłacznie dla nart, nie wyobrażam sobie plaży zima , wolę górskie stoki, mróz i snieg.

dla mnie zima jest od listopada do konca marca