Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

mira 21:25, 08 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Dzisiaj była zachwycajaca pogoda we Wrocławiu, to juz nie przedwiosnie, iscie wiosennie było. Niestey nie spędziłam dnia w ogrodzie

Ale donoszę Grupie W, w ZC tez są małe kulki bukszpanowe po 49 zł. Jest też mnóstwo trawek z Holandii po 29 zł i ciemierniki po 32 zł.
M mi jednak zabronił wchodzić na halę z karta płatniczą..... Wypuścił mnie na rekonesans zaopatrzenia z restauracji wyłacznie bez torebki......i komórki.... Cobym platnosci telefonem nie dokonała

Na obsadzenie doniczek jeszcze koncepcji nie mam zatem musicie poczekac. Powtórzyłam tylko nasadzenie z Keukenhof czyli stokrotki i szafirki w szarych donicach. Niech jednak szafirki zakwitna bo na razie ich nie widać.,,

I mam nerwa bo mi brzoz jeszcze nie zamierzają wysłać!!!! A ja musze rewolucję zrobić na brzozowej bo wszystko juz rosnie i jak wykopac stare brzozy?

aaaa! to w tym Waszym ZC i w niedzielę otwarte i restauracja i kartami można płacić ? istny raj, że też ja tego wcześniej nie zlokalizowałam
miałam w planie afrykanarium jak teraz pojadę ale chyba zamienię na to Wasze ZC
Toszka 21:51, 08 mar 2015

margi napisał(a)
Madżen jesteś skarbnicą wiedzy,dostałam taki preparat do czego mogę go użyć?

Niezbędny zwłaszcza do rodków i innych kwasolubów
Karabela 22:03, 08 mar 2015

to chyba jutro zrobię wycieczkę do ZC, bratków mi się chce i czegoś kwitnącego do donic przed domem chyba że na giełdzie o 9 rano coś jeszcze znajdę

a Ty Marzenka nie byłaś dziś przypadkiem na Bazarze Smakoszy w Browarze?
Dorotka 22:06, 08 mar 2015

Serdecznie dziękuję. Postawię na Pissardi
Wieloszka 22:13, 08 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Szukac.... Wczoraj sie chwialiłam Wrocławiankom, ze u mnie w tym roku nie widac larw.... A gdy robilam porządki w ogrodzie zdziwiła mnie przekrzywiona skimia..... Nie miała korzeni.... Jedna laurowisnia rowniez..... Juz grasują potwory...

Oj, to niedobrze. Moje ostatnie żurawki przy tarasie wyglądają fatalnie, pewnie z tego samego powodu... Szukam zastępstwa za bordowe i limonkowe żurawki.
Karabela 22:15, 08 mar 2015

u mnie też zdiagnozowane opuchlaki dziękuje Marzenko
Wieloszka 22:20, 08 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Dzisiaj była zachwycajaca pogoda we Wrocławiu, to juz nie przedwiosnie, iscie wiosennie było. Niestey nie spędziłam dnia w ogrodzie

Ale donoszę Grupie W, w ZC tez są małe kulki bukszpanowe po 49 zł. Jest też mnóstwo trawek z Holandii po 29 zł i ciemierniki po 32 zł.
M mi jednak zabronił wchodzić na halę z karta płatniczą..... Wypuścił mnie na rekonesans zaopatrzenia z restauracji wyłacznie bez torebki......i komórki.... Cobym platnosci telefonem nie dokonała

Na obsadzenie doniczek jeszcze koncepcji nie mam zatem musicie poczekac. Powtórzyłam tylko nasadzenie z Keukenhof czyli stokrotki i szafirki w szarych donicach. Niech jednak szafirki zakwitna bo na razie ich nie widać.,,

I mam nerwa bo mi brzoz jeszcze nie zamierzają wysłać!!!! A ja musze rewolucję zrobić na brzozowej bo wszystko juz rosnie i jak wykopac stare brzozy?

M. wie co robi, ze Cie bez portfela, karty i telefonu do ZC puszcza... Widziałam na giełdzie . Dzięki za rekonesans, taka wypasiona trawka do donicy przed trawkowym sezonem to by się przydała
Nerwom na opóźnienie z brzozami się nie dziwię ...
Gabisia 22:22, 08 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Mądra bestia Marzenko ten Twój M.
Dziękuję za cynk, mus w następną niedzielę na obiad pojechać!
Ewkakonewka 22:25, 08 mar 2015

Obiady niedzielne z deserem doniczkowym Nowy trend nastanie wraz z wiosną
Malgosik 22:40, 08 mar 2015

Dzięki za info. Jak przygotuję teren pod kulkowisko, to się wybiorę na plantację. Narazie zdejmuję darń.