Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 16:01, 01 lut 2015

Juzia_G napisał(a)
I sama sobie odpowiedziałaś

Ty podpowiedzi nie potrzebujesz.... nie udawaj
hehe

Czasami trzeba sobie na głos coś powiedzieć Ja jestem taki typ, że nawet gdyby 100 osób mówiło stipa a mi się spodoba amazon to bedzie amazon.... Ale zawsze podpowiadacie ciekawe rzeczy, a że są plusy i minusy każdej zmiany warto poznac inne spojrzenie.
Jeżówki za duże, amazon za niski, zatem myślę. Stipę odmłodzę, duża przyda sie do różanki wiec może przetrwam
Mam też kilka nowych sadzonek z 2014 mogę w to miejsce przesadzić. A przeciez jeśli kupię jakies mikre Amazon Mist to też nie spełnią moich oczekiwań. Za rok i tak będzie w tym miejscu hakone

Madzenka 16:04, 01 lut 2015

Rench napisał(a)
U mnie śniegu jak na lekarstwo, mogę sobie prawdziwą zime pooglądać na waszych fotkach tylko
Myślisz posadzić stopę wśród róż ,czy inną trawę ?

Renatko moja różanka ma 15 m.... juz sa na niej rozplenice medium, little boy, kostrzewy, marzy mi sie też stipa. Nie bedę oglądac łysych badyli róż, chcę widziec tylko ich głowy. Jak będzie gesto to bedą chorowac na czarną plamistośc, tym bardziej trawy bedą potrzebne... z trawami szybciej złapią choroby.... Chyba że przydarzy nam się susza latem???

A na innej rabacie kombinuje z innymi (comans bronze form, sesleria, frosted culrs). Czas pokaże. Trawy na szczescie u mnie sie porozrastały bedę miała czym obsadzać
Juzia 16:04, 01 lut 2015

Madzenka napisał(a)

Czasami trzeba sobie na głos coś powiedzieć Ja jestem taki typ, że nawet gdyby 100 osób mówiło stipa a mi się spodoba amazon to bedzie amazon.... Ale zawsze podpowiadacie ciekawe rzeczy, a że są plusy i minusy każdej zmiany warto poznac inne spojrzenie.
Jeżówki za duże, amazon za niski, zatem myślę. Stipę odmłodzę, duża przyda sie do różanki wiec może przetrwam
Mam też kilka nowych sadzonek z 2014 mogę w to miejsce przesadzić. A przeciez jeśli kupię jakies mikre Amazon Mist to też nie spełnią moich oczekiwań. Za rok i tak będzie w tym miejscu hakone

Nie tylko Ty jesteś "taki typ"

Ja w amazony wrzuciłam parę sztuk stip, bo też mi było za nisko...ale się jeszcze efektów nie doczekałam

Za rok... to strasznie długo!
Madzenka 16:07, 01 lut 2015

Juzia_G napisał(a)

Nie tylko Ty jesteś "taki typ"

Ja w amazony wrzuciłam parę sztuk stip, bo też mi było za nisko...ale się jeszcze efektów nie doczekałam

Za rok... to strasznie długo!

Tez myślałam aby zostawić stipy na srodku a na przodzie amazon mist.

Juzia przecież zmiany sa immanentną cechą mojego charakteru, teraz mam planowanie operacyjne, potem będzie długoterminowe a stategiczne tez już przygotowałam
Ale to takie żarty przed jutrzejszym pierwszym dniem w pracy....
Chyba na razie znikam , wócę późnym wieczorem
Monic 16:32, 01 lut 2015

Marzenko, przesadziłabym trawy spomiędzy kul bukszpanowych. Nie mogę się nadziwić jak dają radę Twoje krokusiki pomiędzy kamykami Szybko wiosna do Ciebie zawitała!
Iwk4 16:39, 01 lut 2015

Ledwo przyjechałaś, a tu już tyle stron rozwazań.
Dobrze, ze juz jesteś. Brakowało mi tej nauki
baraga1904 17:07, 01 lut 2015

...widać ze bardzo wypoczęta wróciłaś bo wątek pędzi jak szalony...
...teraz tylko na wiosnę czekamy i szaleństwo w ogrodzie...jak mnie juz korci, ach...
...czekam rowniez na twoje rewolucje,porady i zdjecia, a najbardziej te z różanki of course...bo mimo zimy nic mi z głowy tej zarazlitej choroby nie ubyło
Agania 21:16, 01 lut 2015

Ale zimę zobaczyłam, wielkie szu, szu już było, wielkie śniegi Was przywitały, pewnie nózie zmęczone
Pola 21:29, 01 lut 2015

Boziu, co to jest amazon, te Wasze skróty mnie wykończą.....człowieka trochę tu nie było i w tyle zostaje
tusiawka 21:30, 01 lut 2015

Marzenko, dziękuję za przedstawienie robota do okien.
Pierwszy raz mam czyściutkie okna w środku zimy.