Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Magda70 21:53, 26 mar 2015

Zeta napisał(a)

Hahaha to może zatrudnię Cię do mojego Maksa ...o tej poże staje sie żarłoczny

To było raczej jednorazowe zdarzenie
Magda70 22:04, 26 mar 2015

Sebek napisał(a)

Magda, ja też dzisiaj wyjątkowo w środku nocy o piątej się obudziłem... Podejrzane Może to przez ten deszcz?

Sebuś ...przez deszcz nie bo u mnie rano nie padalo

malgorzata_s... 22:27, 26 mar 2015

Marzenko u mnie nie padało, sucho bardzo już a niedawno chlupotało. Renców nie czuję wywaliliśmy stare brabanty. Teraz sadzenie zostało. Też czekam na zmianę czasu ale nie dlatego że spać nie mogę ale po to coby dłużej jasno było
Agnieszka_B 23:11, 26 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Może cięłaś forsycję ?

no włśnie nie ciełam jej od dawna , jest do wykopania i oddania, mialo byc po przekwitnieciu- może ona oporuje?
Pamajo 00:10, 27 mar 2015

Madżenko!!!!!!!!!!!!!!!

LITOŚCI!!!!!!!!!!!!

Jak mam przeczytać TOH jak wątek leci jak szalony?!!!! Myślałam, że jak będę czytać na bieżąco i czytać historię to jakoś go ogarnę. Pomału jednak oswajam się z myślą, że jest to nie wykonalne
Miałam jeszcze ambitne plany przeczytania kilku innych ciekawych wątków, żeby nie zanudzać Was pytaniami, na które odpowiedzi padały już kilka, kilkadziesiąt razy ale nie da się
Może powinnam zainwestować w kurs szybkiego czytania

Zazdraszczam pogody. U mnie tylko 9 stopni, deszcz i wietrzysko. I tak ma być do poniedziałku

Iwk4 00:27, 27 mar 2015

Pamajo8589 , czytaj na bieżąco,właśnie sezon się zaczyna, wszystkiego się nauczysz. U Madżenki nie ma chyba szans na doczytanie, tu nawet pismo obrazkowe pędzi, hi, hi
Kurs szybkiego czytania przydałby się niejednemu. I jeszcze pamiętania tego
Marzenko, pozdrawiam
Madzenka 06:39, 27 mar 2015

justi napisał(a)
Madżen a trawnik u Ciebie już zielony?

Zaczyna sie po deszczu zielenić, mam nadzieje, że w weekedn nabierze juz kolorku
Madzenka 06:41, 27 mar 2015

Bogdzia napisał(a)
U mnie tylko troszke padało a właściwie kropiło. Pod rh sucho ale ma jeszcze padac to może podleje.Temperatury też sie do Waszych nie umywaja.Pozdrówka.

Wreszcie u mnie porządnie pada!

Bogdziu dzisiaj w nocy było +7 ale jeszcze w świeta znaczne przymrozki u nas zapowiadają, mam nadzieje że jak zwykle sie pomylą
Madzenka 06:44, 27 mar 2015

Pamajo8589 napisał(a)
Madżenko!!!!!!!!!!!!!!!

LITOŚCI!!!!!!!!!!!!

Jak mam przeczytać TOH jak wątek leci jak szalony?!!!! Myślałam, że jak będę czytać na bieżąco i czytać historię to jakoś go ogarnę. Pomału jednak oswajam się z myślą, że jest to nie wykonalne
Miałam jeszcze ambitne plany przeczytania kilku innych ciekawych wątków, żeby nie zanudzać Was pytaniami, na które odpowiedzi padały już kilka, kilkadziesiąt razy ale nie da się
Może powinnam zainwestować w kurs szybkiego czytania

Zazdraszczam pogody. U mnie tylko 9 stopni, deszcz i wietrzysko. I tak ma być do poniedziałku

Zima nadrobisz zaległości, teraz bądż na bieżaco

Wszystko już pocięte, nawoz podsypany? Jeśli nie to działaj !

U nas tez pada ale sie cieszę, bo roslinom deszcz był bardzo potrzebny
Madzenka 06:47, 27 mar 2015

Agnieszka_B napisał(a)

no włśnie nie ciełam jej od dawna , jest do wykopania i oddania, mialo byc po przekwitnieciu- może ona oporuje?

Forsycje tniemy wyłacznie po kwitnieniu, kwitnie raczej na pedach dwuletnich lub słabo na jednorocznych. Należy o tym pamietac. Niesty musi byc poczochrana jeśli ma kwitnąc obficie....

Nie mam forsycji w ogrodzie, miałam kiedys i denerwowała mnie swoim poczochraniem i brzydkim wyglądem latem oraz szybkim starzeniem się krzewu. Trzeba jej co 3 -4 lata wycinać grube pedy , na ktorych bedzie słabo kwitła.