Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Pszczelarnia 09:57, 27 mar 2015

Madżenno,

uprasza się o sesję zdjęciową Twojego wejścia do domu i donic obsadzonych wiosennym kwieciem. W życiu nie widziałam piękniejszych cebulowych w donicach - w takiej masie i tak pięknie różnorodnie.
Ja bym sobie na progu Twojego domu siedziała i patrzyła ... .
Nie mogłam oczu oderwać. I zmrok mi wcale nie przeszkadzał.
malkul 10:13, 27 mar 2015

ja tez chętnie popatrzę
Joaska 10:53, 27 mar 2015

Ja też się upraszam o nowe fotki
oliwka 11:31, 27 mar 2015

Witam serdecznie,

od kilku miesięcy podczytuję twój wątek, zachwycam się ogrodem, twoją pasją i pilnie notuję wszystkie porady, którymi dzielisz się z użytkownikami ogrodowiska
Szczególnie skrupulatnie odnotowuję czas cięcia, oprysków, nawożenia roślin, bo mieszkam jak się okazuje po Twojej części Wrocławia Na prognozy nie musze patrzeć, bo wystarczy przelecieć przez twój wątek

Na razie mam do dyspozycji tylko "trochę większy balkon", na którym w tym roku pojawi się wiele roślin z twojego ogrodu: hortensje, bukszpany, trawy, jakies miniaturowe drzewko, krzak owocowy szczepiony na pniu.

Od ub tygodnia czekają już sadzonki białych hortensji ogrodowych, które będą w donicach. Rododendrony (white cunningham rhododendron)pieknie przetrwały w donicy zimę i teraz czas byłoby je nawieźć. Mam więc pytanie czym najlepiej to zrobić ?

pozdrawiam deszczowo
malgorzata_s... 11:37, 27 mar 2015

U mnie pada. Co ja mówię pada, leje jak z cebra Będzie zielono
nawigatorka 15:17, 27 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Forsycje tniemy wyłacznie po kwitnieniu, kwitnie raczej na pedach dwuletnich lub słabo na jednorocznych. Należy o tym pamietac. Niesty musi byc poczochrana jeśli ma kwitnąc obficie....

Nie mam forsycji w ogrodzie, miałam kiedys i denerwowała mnie swoim poczochraniem i brzydkim wyglądem latem oraz szybkim starzeniem się krzewu. Trzeba jej co 3 -4 lata wycinać grube pedy , na ktorych bedzie słabo kwitła.

U mnie jest forsycji z przypadku kiedyś ja dostałam i nie miałam odwagi powiedzieć ze żółtego w ogrodzie nie chce i serca by wyrzucić.ale w tym roku po kwitnieniu - a już kwitnie fotki u mnie-wyleci.pozdrawiam
Rench 15:23, 27 mar 2015

Właśnie,wrzuć nam coś dla oka
ZielonaAnia75 16:16, 27 mar 2015

Ja również upraszam się o aktualne zdjęcia i przy okazji życzę udanego weekendu
Ensata 17:47, 27 mar 2015

katiaxx napisał(a)
Marzenko - widziałam u Ciebie azofoskę, i kilka wpisów że nawozi się nią trawnik , byłam w casto i tam azfoska z info na opakowaniu ze dobra do kwiatów i warzyw - czy jest inna do trawy - czy możną ta ?

No i SZUKAM DOBREJ PLANTACJI Z BUKSZPANEM, u Ciebie mnóstwo ludzi się przewija - a może Ty coś znasz ?
Proszę o i info na priv
Kupiłam dzisiaj super bukszpan w Biedronce;D za 6 zeta sztuka, ładny, dorodny
katiaxx 17:51, 27 mar 2015

Ensata napisał(a)
Kupiłam dzisiaj super bukszpan w Biedronce;D za 6 zeta sztuka, ładny, dorodny
też go widziałam - niezły ale przy mojej ilości za drogi, szukam mniejszych i tańszych