Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Iwk4 22:35, 02 maj 2015

siakowa napisał(a)
Madzena uwielbiam ten Twoj busz .

Ja też oczy nacieszyłam.
Musze powiedzieć, że oczami twojego e-Ma ogród wygląda inaczej.
Daj mu od czasu do czasu aparat
tusiawka 22:40, 02 maj 2015

Madzenka napisał(a)

Widziałam Twoje zdjecia ewidentnie kilka najwyższych baldorózowych to angelique... Reszta z pewnoscią nie
Ja kupiłam rzekomo multum angelique ale jeszcze ich nie widzę na rabatach, ale dopiero pózne pełne wychodzą , trezba jeszcze kilka dni poczekać.
U Motylka na zdjęciach widać prawdziwe angelique....

Te prawdziwe to zeszłoroczne. Zakładałam, że będa niższe, lub nie zakwitna wcale, więc je na brzegach posadziłam.
Chyba wyślę im zdjęcia, niech wiedza, że im dostawcy źle opisany towar wysyłaja. Za pomylone żurawki kasę mi oddali, więc już mnie tam znaja.

tusiawka 22:55, 02 maj 2015

Moje rodki nie kwitna jeszcze, choć w zeszłym roku były przed późnymi tulipanami, może w przyszłym tygodniu.

Patrzę na Twoje kostrzewy i coś mi się zdaje, że moje sa inne, bardziej zielone. Kilka mi wypadło i dokupiłam małe sadzonki, ale one chyba takie jak Twoje. Muszę jutro je dokładniej obejrzeć.

Co do lawendy, ja ukorzeniam sama, wtykam w ziemię gałazki albo przesadzam samosiejki. Przez lata tak robiłam, a też miałam ciężka glinę i rosła bez problemu.
U siebie jak wyciagan zeschłe krzaczki, to czarna ziemia, w której rosła w szkółce jest mokra jak gabka. Jak roślina od poczatku rośnie w takich warunkach, to nie potrafi się zaaklimatyzować w nowych.
Spróbuj może gdzieś na uboczu albo pomiędzy krzaczkaami ukorzenić lawędę w rodzimej ziemi, a później przesadź ja na docelowe miejsce.
Loosiuu 23:12, 02 maj 2015

Ślicznie w ogrodzie
Tak sobie myślę czy masz w Swoim ogrodzie Bodziszki? Świetnie konweniują z różami niektóre, a powinny sobie dawać radę u Ciebie spokojnie. Mogą się okazać dobrym zamiennikiem do lawendy w tym miejscu gdzie obumiera ciągle. Odmian jest mnóstwo, więc coś dla siebie powinnaś znaleźć.
Pamajo 23:41, 02 maj 2015

Madzenka napisał(a)

Wpisz w wyszukiwarkę na O i obejrzyj wątki
Wieloszka
Kwiatholandii
Malkul
Magda70
Leon

I powstaje kilka fajnych nowych

Ogród Wieloszki i Kwiatu Holandii już w 3(4 przeczytałam. Pięknie mają. Z Magdą70 jestem na początku drogi. Do Malkul i Leon jeszcze nie dotarłam.

Obejrzałam również Ogród Minimalistyczny autorstwa Danusi. Jest piękny. Pasowałby do Twojego domu ale nie do Ciebie. Ty zanudziłabyś się w takim ogrodzie.

Z dzisiejszych fotek nie umiem wybrać najładniejszej ale kulki z kostrzewą mają to coś

Sebek 23:47, 02 maj 2015

Twój ogród jest zjawiskowy, myślę, że ten ruch również on powoduje Lubimy się otaczać pięknymi rzeczami, a u Ciebie innych nie ma Chyba wybraliśmy te same kolory na lato - będzie u mnie róż, purpura i limonka
ZielonaAnia75 07:07, 03 maj 2015

Marzenko, zachwyty ślę, cudnie masz, co ja bym dała żeby móc siedzieć na fotelu i patrzeć na taki uroczy ogród. Zdaję sobie jednak sprawę ile pracy włożyłaś, aby on teraz właśnie tak wyglądał, pozdrawiam
ZielonaAnia75 07:54, 03 maj 2015

Jeszcze dopytam, który nawóz stosujesz do kwiatów sezonowych kwitnących w doniczkach?
polinka 09:21, 03 maj 2015

Kostrzewa z kulkami wygląda świetnie! Obiecywałam sobie, że w tym roku koniec z surfiniami...po obejrzeniu Twoich wczorajszych zakupów już nie jestem taka pewna
Juzia 09:37, 03 maj 2015

Ah jooo