Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Karolinek 19:53, 24 cze 2015

Ale musiałam przewertowac stron, żeby obejrzeć ostatnie zdjęcia
I cierpliwość się opłaciła.
Pięknie!
na różyczkę zapadlam między innymi przez Ciebie i to nie na żarty
Codziennie chodzę i ogladam te moje młódki różane z kazdej strony, i czekam na rozwój wypadków, kiedy zakwitną i pokażą swoje piękno.
makkasia 22:20, 24 cze 2015

Madżen moje róże po bruzdownicy zaczynają produkować nowe pędy i pąki. Generalnie słabo z kwitnieniem ...ale pierwsze śliwki robaczywki jeszcze będzie pięknie. Na razie mogę królowe oglądać u Ciebie
ściskam
mira 22:38, 24 cze 2015

Madzenka napisał(a)

Aniu w rankingu dlugosci kwitnienia w tym sezonie :
munstead Wood
William Szekspir
Alnwick Rose
James Galway
Princess Anne
Gertruda Jekyll

Srednie oceny
Darcey - za mało obfite kwitnieni ale plus za sztywność pędów i długość kwitnienia
burgundy - długo kwitnie ale minus za kolor w tym roku....

Kwitnienie skąpe ale uzasadnione krotkim żywotem w moim ogrodzie......
Falstaff
Prince
gospel
Othello
Cardinal
tradescant
golden Celebration

Słabe oceny tegoroczne
princess Alexandra of Kent - po przeprowadzce zakwitła dwoma kwiatami.... A takiego mi rok temu narobiła apetytu
J.W? Goethe - w drugim seoznie wypuścił marne dwa kwiaty, ktore zgniły w deszczu...
astrid Grafin Von H. - małe dwa kwiaty, jeden zgnił w deszczu...
comte Ch. - cały czas lezy i gnije od deszczu....

Ale jeszcze za wczesnie na podsumowanie sezonu

Wiele jszcze nie zakwitło a wiele czeka na podsumowanie pierwszego tłoczenia. Obawiam sie , ze Munstead Wood zostanie zdetronizowana prze Ascot lub któregoś Leonarda da Vinci różowego lub Red

Ten pierwszy prawdziwie rózany sezon mnie zachwyca, ciekawe czy za rok tak samo bede go przezywać

zagladam bo sporo u Ciebie ciekawego, a to podsumowanie ekstra
ja potwierdzam na razie 2 spostrzeżenia,
Goethe wypuścił dwa wielkie baty i ma kilka kwiatów ale kolor mi się jakiś niezbyt wydaje - może to sprawa cięcia
Comte de ch też mi leży ale mam 1-sz sezon to wybaczam tylko te cienkie łodyżki mnie martwią

a jesli chodzi o Leonarda tez mam 1-sz sezon i super no ale nie pachnie o czym wiedziałam ale to już mój błąd

pozdrawiam
Mala_Mi 08:46, 25 cze 2015

Madzenka napisał(a)

Aniu w rankingu dlugosci kwitnienia w tym sezonie :
munstead Wood
William Szekspir
Alnwick Rose
James Galway
Princess Anne
Gertruda Jekyll

Srednie oceny
Darcey - za mało obfite kwitnieni ale plus za sztywność pędów i długość kwitnienia
burgundy - długo kwitnie ale minus za kolor w tym roku....

Kwitnienie skąpe ale uzasadnione krotkim żywotem w moim ogrodzie......
Falstaff
Prince
gospel
Othello
Cardinal
tradescant
golden Celebration

Słabe oceny tegoroczne
princess Alexandra of Kent - po przeprowadzce zakwitła dwoma kwiatami.... A takiego mi rok temu narobiła apetytu
J.W? Goethe - w drugim seoznie wypuścił marne dwa kwiaty, ktore zgniły w deszczu...
astrid Grafin Von H. - małe dwa kwiaty, jeden zgnił w deszczu...
comte Ch. - cały czas lezy i gnije od deszczu....

Ale jeszcze za wczesnie na podsumowanie sezonu

Wiele jszcze nie zakwitło a wiele czeka na podsumowanie pierwszego tłoczenia. Obawiam sie , ze Munstead Wood zostanie zdetronizowana prze Ascot lub któregoś Leonarda da Vinci różowego lub Red

Ten pierwszy prawdziwie rózany sezon mnie zachwyca, ciekawe czy za rok tak samo bede go przezywać

No to czytam, bo z mego punktu widzenia o super informacje Jak maja cholery kłuć i tyle przy nich zachodu.. to niech chociaż kwitną

No to Princess Anne dobrze rokuje (jak to Anny).

Comte de Chambord.. też mnie wnerwia pokrojem... i myślę, że nawet jak się ją da w solidne podpory to i tak będzie niechlujna.

U mnie najlepiej się sprawuje Elmshorn.. jeżeli idzie o kwitnienie i Pomponella. Pastella, Cover, Nostalgia. To moja lista tych co najdłużej i najładniej.
Kindzia 09:10, 25 cze 2015

Myślałam, że je przesadzasz... Cholewcia, mam zgryza...muszę jesienią część swoich ruszyć. Teraz na pewno nie, taka odważna nie jestem.Dobrze, że 3 krzaczki, które mi nie pasują, już mają miejsce obiecane.
Kasya 09:37, 25 cze 2015

A Gospel jaki ma kolor w rzeczywistosc ? to jakiej innej najblizszy ?
GorAna 10:10, 25 cze 2015

Marzenko, nie mam wiele czasu na forum, ale wpadam do Ciebie i nieustająco się zachwycam.....cudnie u Ciebie
Pozdrawiam
MirellaB 10:53, 25 cze 2015

Madżenko mam do Ciebie pytanie odnośnie oprysków. Jestem już w 100% pewna, że moje złe samopoczucie dzień lub dwa dni po pryskaniu jest spowodowane właśnie opryskami, które funduję rośliną.
Czy to możliwe, żeby wszystkie opryski mi szkodziły? Po każdym czuję się źle. W poprzednim domu opryski robił mój mąż, więc ja jakoś nie mam porównania, byłam też w ciąży więc takimi sprawami się nie zajmowałam.
A teraz koszmar, strasznie to na mnie działa. Po ostatnim oprysku Karate dodatkowo straciłam głos.
Kupiłam maseczki chirurgiczne w aptece i teraz będę zmuszona je zakładać.
Ciekawe co na to powiedzą sąsiedzi, ale specjalnie się tym nie przejmuję.
Ważniejsze jest moje samopoczucie i zdrowe rośliny niż ekstra wgląd podczas pryskania

A czy Ty też jakoś się chronisz podczas pryskania?
Milka 12:23, 25 cze 2015

Te twoje szałwie bardzo fajnie i kostrzewa tez lepiej wygląda, myślę czy swoich nie wywalić i dać tam koło kulek coś innego, ale co, może lawendy?

Róże cudne, chyba wszyscy juz na ich punkcie szaleją
Margo 13:02, 25 cze 2015

Oj, szaleją, szaleją...
Pojechałam dziś do ogrodniczego po róże. Chciałam kupić już kwitnącą, żeby wiedzieć czy pachnie no i kolor na żywo zobaczyć. Ku mojemu zdziwieniu w kilku odwiedzonych miejscach róż jak na lekarstwo,jakieś marne niedobitki. Jak zapytałam, to mi odpowiedziano, że w tym roku wyjątkowy popyt na róże jest...
I tak zostałam bez róż
Marzenko, poleć mi, na pw, gdzie mozna kupić ładne krzaczki w necie ???