Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Margarete 16:18, 24 sie 2015

eee_taam napisał(a)
Margaret pokazuje ładne miejsca....a reklamy to wszędzie dominują ...ale to wina urzędników

Ja wiem, że taki naczelnik czy burmistrz daje pozwolenie prawie każdemu kto by chciał cos tam pohandlowac, bo sezon mamy krótki a lepiej żeby ludzie jakąkolwiek działalnośc mieli i sprzedawali cokolwiek : kukurydze, watę cukrową, ksiązki, zabawki...cokolowiek niz by ci ludzie mieli stać w kolejce po zapomogi...ale każda budka inna, tu "szczęki" tam stolik, tu porządny kiosk, a tam jakaś paskudna szopa - a przy wejsciu do molo porozstawiane manekiny z odzieżą - na zewnatrz sklepików tak że przejśc nie można, tu reklama duża ładna, tam 10 innych reklam, malutkich i obdrapanych.....a dookoła ładny skwer z przemyslaną kompozycją roslin, ścianami wodnymi, ławeczkami, małą architekturą, alejkami etc....do tego tłum ludzi i to wszystko co zrobiono ( za dużą kasę !) ginie w tym chaosie......wnerwia mnie to bo ludzi nie ubędzie to wiadomo ale przestrzen można uporządkować.
Tyle na ten temat - bo nas Mandżen wyrzuci stąd
Margarete 16:20, 24 sie 2015

frezja napisał(a)
Margaret dajesz fajne propozycje..uwielbiam piesze wycieczki

Ja też , w ogóle lubię oglądac i poznawać świat
Milka 16:54, 24 sie 2015

Zostałam zachęcona do wypadu do Świnoujścia
Kindzia 18:46, 24 sie 2015

Marzenko, mój William Morris się wybiera, mam nadzieję, że da czadu w przyszłości i mnie nie zawiedzie. Ja wiem, że to nie Twój kolor, ale jak pachnie...
Reszta Austinek w drugim tłoczeniu też ma malutkie kwiaty, ale to początek dopiero w ich życiu. Jesienią muszę dwie przesadzić...ale mi szkoda ich ruszać!!!
Madzenka 18:50, 24 sie 2015

Do niemieckiej częsci ponownie zawitam, gdy odwiedzę Świnoujscie. Byłam tam 5 lat temu i odniosłam dużo lepsze wrazenie niż w Miiędzyzdrojach. Kołobrzeg (ubiegły rok) ma u mnie olbrzymiego plusa za świetne trasy rowerowe, kilkadziesiat km !! Wszystkim polecam!

A co do bud i lunaparków... Sa na całym świecie, ja je nazywam BUBLOWNIAMI . Tylko takich różnorodnych modeli bud z drewna to nigdzie nie uświadczysz....., ale wszedzie na południu sezon trwa od maja do pażdzienika a u nas jak pogoda sprzyja to 3 miesiace.... Dlatego nei krytykuję, rozumiem i jestem wyrozumiała i takie lato stulecia jak nazwa wskazuje zdarza sie rzadko..,więc to deptanie po piętach na deptaku też ZNIESĘ
A teraz lecę wgrać jakies zdjecia ogrodu toc to Ogrodowisko
Madzenka 19:19, 24 sie 2015

Mój ulubiony Red Leonardo da Vinci. Chyba bardziej mi się podoba niż klasyczny różowy.
Na przekór wszystkim przecinkom czerwieni - malinowy Leoś

Madzenka 19:21, 24 sie 2015

I Ascot... coś słabiutka aktulanie... Ale kolor boski. Bardzo zdrowe krzaczki te Tantau sa u mnie.
Kindzia 19:22, 24 sie 2015

Zdrowe róże Brawo!!! Lubię taki soczysty liść...
Madzenka 19:23, 24 sie 2015

Info dla Makakasi - Gospel przesadzoną mocno przycięłam i obficie podlałam. Liczę na jej kolor za rok na Malinowej Rabacie Danus
Madzenka 19:24, 24 sie 2015

Golden celebration obficie tłoczy, kolejny raz, nie drugi, chyba czwarty...
Ale pędy wypuściła wieeeelkie jak James i uginają się pod ciężarem kwiatów. Kulkować nie będę, ciachnę ją ostro wiosną wbrew wszelkim zasadom