Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

kasia_w 22:47, 23 sie 2015

oj koniecznie. A wiecie,że mają tam także świetne spa. Moja siostra była niedawno i poleca. Może przyjemne (trawy) i pożyteczne (spa) za jednym razem
Monic 22:50, 23 sie 2015

Mój syn dzisiaj wyjechał z dziewczyną do Kołobrzegu - w zasadzie też już po sezonie

Ambrowiec bardzo mi się podoba, ale to wieeeelkie drzewo. Obawiam się trochę takich ze względu na system korzeniowy. Chyba, że są mniejsze szczepione odmiany? Albo musiałabym posadzić przed domem lub na samych tyłach ogrodu...
ana_art 22:58, 23 sie 2015

ferie u nas przełom stycznia i lutego
Margarete 23:47, 23 sie 2015

Mandżen mam problem z bukszpanem - zajrzyj do mnie, potrzebuje porady
grembosia 01:10, 24 sie 2015

Madzenka napisał(a)

To co mnie martwi sezonowe miejscowości nie dbają o urode ogrodów...nie ma ani ładnych skwerów ani przedpłoci nie wspominajac o ogrodach

Świnoujście, Ahlbeck i dalej wzdłuż morza, tam jest na co popatrzeć...
Monic 07:19, 24 sie 2015

Kołobrzeg ma piękne skwery - tam wszystko zadbane, bo dużo Niemców
Margarete 09:39, 24 sie 2015

A co do urody nadmorskich ogrodów to polecam spacer Promenadą Przyjaźni od Świnoujścia przez Albeck, do Heringsdorf i Bansin....około 10- 12 km, cudne zadbane ogrody przy pensjonatach , wypasione rabaty na promenadzie, 3 mola ( w każdej z tych miejscowości), mnóstwo małych kafejek, piwiarni, duzo mniej ludzi niż u nas nad Bałtykiem, zywa muzyka na promenadzie (polscy grajkowie), festiwal rzeźb z piasku itp atrakcje.......a przede wszystkim miejski autobus ze Swinoujścia który kursuje przez te miejscowości aż do Bansin i z powrotem, tak wiec w każdej chwili można odpuścic sobie piesze pokonowyanie tej trasy i wsiąśc do autobusu ( bilety kupujemy i za euro i za złotówki - jak kto woli )
Tu zamieściłam moje ubiegłoroczne wrażenia z tych miejsc :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=283
i tu jeszcze:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=285
Szczerze polecam
p.s. Międzyzdrojami byłam rozczarowana - odwiedziłam to miejsce po wielu latach i owszem miasto zadbało o urodę skweru niedaleko molo i Aleji Gwiazd ale te ilości reklam, straganów, wesołych miasteczek, niespójne ze soba i nieestetyczne budki, kazda inna, każda z agresywna reklamą albo z wystawinym przed sklepik towarem...stwarza to taki chaos, nieład, ciasnotę i misz/masz kolorów że nie widac tych pieknych nasadzen, małej architektury a ma sie wokół siebie raczej cos na kształt bazaru orientalnego...to juz lepiej rozwiązano tę sprawe w Swinoujściu....
10:10, 24 sie 2015
Margaret pokazuje ładne miejsca....a reklamy to wszędzie dominują ...ale to wina urzędników
frezja 10:19, 24 sie 2015

Margaret dajesz fajne propozycje..uwielbiam piesze wycieczki
Kasiek 15:20, 24 sie 2015

Potwierdzam to co pisza dziewczyny o Swinoujsciu To moje rodzinne miasto...
Niesamowicie zielone, z pieknymi lasami i parkami. Miasto bardzo dba o zielen i swieze nasadzenia, prywatne ogrodki rowniez przyciagaja wzrok
Promenadowa zielen po obydwoch stronach jest pieknie utrzymana...
Moge polecic to miasto, jest tam wiele ciekawych miejsc i rzeczy do obejrzenia
Czesto wspominam rowniez labirynty i bunkry ktore kiedys byly pod calym miastem...niestety teraz juz wiekszosc jest zasypana lub zapomniana....
Na innych stanely nowe osiedla...O niektorych wiedzialo tylko wojsko i ...dzieciarnia