Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 20:36, 23 sie 2015

mateuszmichn napisał(a)

W Międzyzdrojach się z tym poprawiło. Kiedyś przed wejściem na molo była trawa, teraz jest wgłębnik, pergole porośnięte różami, ławeczki, kostka, drewno, fontanny. Przynajmniej jakoś to wygląda

Trudno był okolice molo zobaczyć w tym tłumie, takiej ilosci ludzi dawno nie widziałam.... Ale fakt widac ze dbają o centrum. Wolałam jednka wyposażenie Hotelu Aurora na wprost molo - białe hirtensje w białych donicach i kule bukszpanowe. Wyzartych donicahc Diamant lechuzza
Anda 21:37, 23 sie 2015

Witam Marzenko. Do Ciebie i Twojego wspaniałego ogrodu przysłała mnie Makkasia. Podobno masz Young Lycidas. Możesz już coś powiedzieć o tej róży? Zapach? Pokrój? Zdrowie? Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Madzenka 21:45, 23 sie 2015

Anda napisał(a)
Witam Marzenko. Do Ciebie i Twojego wspaniałego ogrodu przysłała mnie Makkasia. Podobno masz Young Lycidas. Możesz już coś powiedzieć o tej róży? Zapach? Pokrój? Zdrowie? Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź

Mam ale dopiero od miesiaca.... Kwitła raz a teraz czekam na kolejne tłoczenie. Ma taki zimno filoetowo-rozowy kolor. Dam znac jak zakwitnie drugi raz. Musiałam ja mieć bo kolekcjonuję ostry roz i purpury i Austinki. Obawiam sie ze zmieni lokalizacje bo liczyłam ze jest ciemniejsza a ona niespodziewanie jasno kwitła. Moze ro jednka wina upałów.

Ale ostanio widziałam na zdjeciach Royal Jubilee i powiem Ci ze to jest cudo. Tez ja miesiac temu sadziłam ale jeszcze nie kwitnie.
Anda 22:02, 23 sie 2015

Super, dzięki Właśnie też uwielbiam Austinki i kuliste kształty u róż. Young L ma niesamowity kolor na fotach i dlatego chciałabym ją mieć. Może przez te upały była teraz u Ciebie jaśniejsza. Podobał Ci się jej zapach czy nic nie wyczułaś?
Royal Jubilee też śliczna. Poczytałam od razu tu o niej:

http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.67034.0&tab=1

Pewnie znasz tą stronkę.

Masz świetne zestawienia w ogrodzie. Będę zaglądać

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Monic 22:16, 23 sie 2015

A jak tam Minervy?
Wiesz, Marzenko, okazało się, że była jeszcze jedna, ostatnia Minerva i kupiłam ją - ma Twoje imię. Rozplenice to zbyt "zwyczajne", aby były pamiątką. Minerva to jest to - nie mogło być inaczej z okazji takiej akcyji
A propos nadmorskiego wypoczynku - ja kocham nasze morze, plaże, w szczególności Kołobrzeg, który odwiedzam niemal co roku od 20 lat i jest jak mój drugi dom - znam niemal każdy jego zakątek
Madzenka 22:37, 23 sie 2015

Anda napisał(a)
Super, dzięki Właśnie też uwielbiam Austinki i kuliste kształty u róż. Young L ma niesamowity kolor na fotach i dlatego chciałabym ją mieć. Może przez te upały była teraz u Ciebie jaśniejsza. Podobał Ci się jej zapach czy nic nie wyczułaś?
Royal Jubilee też śliczna. Poczytałam od razu tu o niej:

http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.67034.0&tab=1

Pewnie znasz tą stronkę.

Masz świetne zestawienia w ogrodzie. Będę zaglądać

Znam stronkę a Young Lycidas mam nadzieje ze zrobi sie ciemniejsza , własnie dla tego nietypowego koloru ją kupiłam. Przyznam sie ze jej nie wąchalam....
kasia_w 22:37, 23 sie 2015

ana_art napisał(a)
Marzena a wiesz, że ja ostatnio do takiego wniosku doszłam w górach... o ile balkony domów są obwieszone donicami z pelargoniami i surfiniami to poza tym większość ogródków jest zaniedbana...
bo to takie zboczenie już jest... jak jadę to patrze i oglądam

a tak na marginesie źle ze mną bo sprawdzałam termin ferii...

Ha ha zboczenie- ja tez sprawdzam termin ferii ! I ceny biletów do Wietnamu takie okazyjne, ehh
Madzenka 22:39, 23 sie 2015

Monic napisał(a)
A jak tam Minervy?
Wiesz, Marzenko, okazało się, że była jeszcze jedna, ostatnia Minerva i kupiłam ją - ma Twoje imię. Rozplenice to zbyt "zwyczajne", aby były pamiątką. Minerva to jest to - nie mogło być inaczej z okazji takiej akcyji
A propos nadmorskiego wypoczynku - ja kocham nasze morze, plaże, w szczególności Kołobrzeg, który odwiedzam niemal co roku od 20 lat i jest jak mój drugi dom - znam niemal każdy jego zakątek

Moniko widziałam twojego pieknego platana Teraz jeszcze kolej na ambrowce

Minerva zbiera się do kwitnienia będę zaszczycona gdy po akcji Minerva jedna dostanie drugie imie Madżenka

W Kołobrzegu byłam w ubiegłym roku, na szczescie poza sezonem, wiec po deptaku mozna było spacerować a ścieźka rowerowa pojeżdzic
Madzenka 22:40, 23 sie 2015

kasia_w napisał(a)

Ha ha zboczenie- ja tez sprawdzam termin ferii ! I ceny biletów do Wietnamu takie okazyjne, ehh

Ha zimą wyłacznie narty
Madzenka 22:43, 23 sie 2015

Moi Drodzy czas sobie zaplanować weekend na Festiwal Traw
Festiwal Traw Wojsławice 27.09.2015