Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

nawigatorka 21:02, 22 lut 2015

Juzia napisał(a)

Wymrozić... ale też przygnić mogą od środka.

Z tym cięciem na 1m to chyba chodzi o rozwalające się po całym ogrodzie kwiatostany

Chodzi raczej o to, ze suche liście maja mniejsze znaczenie.wazne by zachować suche badylki przy ziemi bo one stanowią osłonę do młodych przyrostow i nie pozwalają na zbyt wczesny (ze względu na pogodę) start nowych liść.
Juzia 21:24, 22 lut 2015

nawigatorka napisał(a)
Chodzi raczej o to, ze suche liście maja mniejsze znaczenie.wazne by zachować suche badylki przy ziemi bo one stanowią osłonę do młodych przyrostow i nie pozwalają na zbyt wczesny (ze względu na pogodę) start nowych liść.

Nie chodziło mi o to czemu się je zostawia na jednym metrze...tylko czemu ma służyć ich przycinanie do połowy

baraga1904 21:31, 22 lut 2015

Madzenka napisał(a)
Aga Baraga
Jeszcze mnie nie ma domu
Już jestem zatem Princess Alexandra of Kent specjalnie dla Ciebie.
Sadziłam ją z doniczki chyba dopiero w lipcu, miała jeszcze jak to w pierwszym sezonie bardzo miękkie łodyżki, które nie były w stanie udźwignąć dużych kwiatów. Gorąco polecam.

Ma trudny do okreslenia delikatny, brzoskwiniowy róż

...piękna, o takiej myślałamjakoś tak chyba wszystkie Austinki i za młodu mają miękkie gałązki które mają problem z utrzymaniem kwiatka...czytałam tez u dziewczyn na O. takie uwagi...powiedz mi jeszcze Madzen jak długo utrzymuje się jej kwiat? jest trwały czy raczej szybko opada?
...tez mam plany rozpisane w kalendarzu bo się nie wyrobie ze wszystkim, moje miskanty zawsze ścinam pod koniec lutego, czasami nawet jak był jeszcze śnieg scinalam w erze przedogrodowiskowej...
...zazdraszczam Gardenii ale mam w tym czasie Nabucco zaplanowane będę więc podglądać Wasze foty Z miasta Kraka...

PS. Co to za trawka z tymi Princesskami na fotkach?
agniecha973 21:34, 22 lut 2015

Juzia napisał(a)

Nie chodziło mi o to czemu się je zostawia na jednym metrze...tylko czemu ma służyć ich przycinanie do połowy

Bo są połamane i ktoś ma ochotę się pozbyć tych połamanych części. Tylko dla estetyki jak kogoś świerzbi. Jak nie przeszkadza to nie trzeba. Tam było zdanie takie przy rozplenicach o połamaniu przez śnieg, myślę że to dotyczy wszystkich delikatniejszych = późno startujących traw.
Juzia 21:45, 22 lut 2015

agniecha973 napisał(a)
Bo są połamane i ktoś ma ochotę się pozbyć tych połamanych części. Tylko dla estetyki jak kogoś świerzbi. Jak nie przeszkadza to nie trzeba. Tam było zdanie takie przy rozplenicach o połamaniu przez śnieg, myślę że to dotyczy wszystkich delikatniejszych = późno startujących traw.

No tak właśnie napisałam wcześniej!
kasiapelasia 21:56, 22 lut 2015

Ale cudowna różyczeńka ! ogród cudowny pozdrawiam serdecznie, będę wracać napewno.
agniecha973 22:03, 22 lut 2015

Juzia napisał(a)

Myślałam, że pytasz
Juzia 22:09, 22 lut 2015

agniecha973 napisał(a)

Myślałam, że pytasz

Się dogadały
Sebek 22:09, 22 lut 2015

Madzenka napisał(a)
Renatko, Ewka Konewka, Aniu Monte, Bogdziu czekamy z utęsknieniem na wiosnę, już jesteśmy w blokach staratowych. Lubię ten moment oczekiwania na forum na wiosnę i jej pierwsze zwiastuny

Ojj czuć wiosnę na forum - około południa nawet nie działało Pewnie serwer nie wytrzymał

Lista imponująca - też muszę sobie zrobić
Enya73 22:11, 22 lut 2015

Marzenka, podziwiam Cię za niezwykłe zdolności organizacyjne Ty to wiesz, jak zarządzać czasem