Chodzi raczej o to, ze suche liście maja mniejsze znaczenie.wazne by zachować suche badylki przy ziemi bo one stanowią osłonę do młodych przyrostow i nie pozwalają na zbyt wczesny (ze względu na pogodę) start nowych liść.
Nie chodziło mi o to czemu się je zostawia na jednym metrze...tylko czemu ma służyć ich przycinanie do połowy
Aga Baraga
Jeszcze mnie nie ma domu
Już jestem zatem Princess Alexandra of Kent specjalnie dla Ciebie.
Sadziłam ją z doniczki chyba dopiero w lipcu, miała jeszcze jak to w pierwszym sezonie bardzo miękkie łodyżki, które nie były w stanie udźwignąć dużych kwiatów. Gorąco polecam.
Ma trudny do okreslenia delikatny, brzoskwiniowy róż
...piękna, o takiej myślałamjakoś tak chyba wszystkie Austinki i za młodu mają miękkie gałązki które mają problem z utrzymaniem kwiatka...czytałam tez u dziewczyn na O. takie uwagi...powiedz mi jeszcze Madzen jak długo utrzymuje się jej kwiat? jest trwały czy raczej szybko opada?
...tez mam plany rozpisane w kalendarzu bo się nie wyrobie ze wszystkim, moje miskanty zawsze ścinam pod koniec lutego, czasami nawet jak był jeszcze śnieg scinalam w erze przedogrodowiskowej...
...zazdraszczam Gardenii ale mam w tym czasie Nabucco zaplanowane będę więc podglądać Wasze foty Z miasta Kraka...
PS. Co to za trawka z tymi Princesskami na fotkach?
Nie chodziło mi o to czemu się je zostawia na jednym metrze...tylko czemu ma służyć ich przycinanie do połowy
Bo są połamane i ktoś ma ochotę się pozbyć tych połamanych części. Tylko dla estetyki jak kogoś świerzbi. Jak nie przeszkadza to nie trzeba. Tam było zdanie takie przy rozplenicach o połamaniu przez śnieg, myślę że to dotyczy wszystkich delikatniejszych = późno startujących traw.
Bo są połamane i ktoś ma ochotę się pozbyć tych połamanych części. Tylko dla estetyki jak kogoś świerzbi. Jak nie przeszkadza to nie trzeba. Tam było zdanie takie przy rozplenicach o połamaniu przez śnieg, myślę że to dotyczy wszystkich delikatniejszych = późno startujących traw.
Renatko, Ewka Konewka, Aniu Monte, Bogdziu czekamy z utęsknieniem na wiosnę, już jesteśmy w blokach staratowych. Lubię ten moment oczekiwania na forum na wiosnę i jej pierwsze zwiastuny
Ojj czuć wiosnę na forum - około południa nawet nie działało Pewnie serwer nie wytrzymał