Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

15:50, 21 lis 2015
Madzenka napisał(a)

Za duzo mam swojskch zapachów na wsi z powodu spuszczanych szamb do rowów... Nie będe dodawać obornika u siebie... Chyba ze kupujesz taki co nie śmierdzi?

u mnie za tujami obornik normalny taki ze słomą ..od świń i krów....rozrzucaja na polach ...śmierdzi śwojsko....czasem za swojsko ....szambo jest gorsze ...dużo gorsze ..my mamy kanalizację to wiem jak z niej woni masakrycznie..nie do wytrzymania i nic swojskiego to nie jest

ten granulowany nie ma zapachu tak intensywnego .....gnojówka z pokrzyw jest bardziej intensywna ..prawie jak gnój....a ten granulat da sie wytrzymać ...choc zapach ma ....i Chanel to nie jest raczej...ale potem na rabatach to jakoś go nie czuję jak plewie ...i nie widzę wiosną muszę sprawdzić jak szybko się rozpuszcza po deszczu.(poleje woda i bede obserwowac

15:54, 21 lis 2015
malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie pada cały tydzień. Chciałam trawki powiązać ale kalosz wpada w błotko po kostkę. Liście nie pozbierane. Kwiaty na parapetach jeszcze zielone. Może zdążę posprzątać przed śniegiem. Buziak

taki klimat i umnie ...cały tydziń ciapało i dzis tez i jutro to samo sie zapowiada ....lenimy się

do kina miałam iść na M2 ..ale bilety w pierwszym rzedzie tylko ...to trzeba przeczekac nawał ludzi
polinka 15:58, 21 lis 2015

Madzenka napisał(a)

Paulina chyba juz czas , za tydzien grudzien.

A do grudnia jeszcze 9 dni...może zdążę
polinka 16:00, 21 lis 2015

Madzenka napisał(a)
Ale nie wiem czy zauważyłyście, że ja się takimi rzeczami jak wylażace cebule nie przejmuję u mnie zreszta będzie tak cieplo że i tak nic nie pomarźnje . Tylko jak znam forum to będzie ogólnopolski lament bo nuda z ogrodów wieje. Tylko sprzątanie....
A cebule mi jeszcze nigdy nie zgniły. Jagoda u Ciebie grunt przepuszczalny to tym bardziej nie obawiaj się o cebule.
U mnie jeszcze nic nie wylazi ale graby podejrzanie wyglądają jakby chcialy wypuścić mlode liście
Ale dzisiaj ma nadejść upragnione ochlodzenie

Jeszcze dwa tygodnie i większość wpadnie w szał dekoracyjny na święta więc do końca roku będzie ciekawie

Co do grabów, to moje zachowują się identycznie jak Twoje...pączki nabrzmiałe.
Filemon24 08:44, 22 lis 2015

Hej
widziałam u ciebie piękny szpaler hortensji magical monnlight ile sztuk masz posadzonych? i jak długo u ciebie rosną?
ja mam na razie dwie ale planuje dokupić jeszcze cztery sztuki
frezja 09:43, 22 lis 2015

eee_taam napisał(a)

do kina miałam iść na M2 ..ale bilety w pierwszym rzedzie tylko ...to trzeba przeczekac nawał ludzi

z tymi miejscami to nawet mówić mi sie nie chce..siedzieliśmy w drugim...tragedianigdy więcej..do teraz w glowie mi się kręci
lindsay80 10:32, 22 lis 2015

polinka napisał(a)

Jeszcze dwa tygodnie i większość wpadnie w szał dekoracyjny na święta więc do końca roku będzie ciekawie

Co do grabów, to moje zachowują się identycznie jak Twoje...pączki nabrzmiałe.

U mnie graby tak samo mają.
A jeśli chodzi o cebule to też nie panikuje, będzie co ma być i tak nie mamy na to żadnego wpływu.
AlKa 19:47, 22 lis 2015

frezja napisał(a)

z tymi miejscami to nawet mówić mi sie nie chce..siedzieliśmy w drugim...tragedianigdy więcej..do teraz w glowie mi się kręci

Ja trawy w sobotę powiązałam,akurat była przerwa w dostawie deszczu. Poza tym zapowiadają ochłodzenie i nie chce powtórki z zeszłego roku jak mi palce zamarzały i szmurka nie mogłamutrzymac.

Do kina na M2 plamuje w środe iśćbo mamy z eM rocznicę, to chyba zarezerwwuje wczesniej miejsce.
makkasia 20:37, 22 lis 2015

Madzenka napisał(a)

Lubie gdy moje ciemierniki kwitna wczesna wiosna , bo zima i tak bym nie miała kiedy ich podziwiac. Wiosną jest dłuzszy dzien i moge je wtedy powdziwiać po powrocie z pracy

Oj będziemy w tym roku narzekac na wyłażące z ziemi cebulowe.... Oj bedziemy.... Mokro i ciepło....

Donoszę, że krokusy i czosnki główkowate na wierzchu som.
a róże u mnie dostały kopczyki bo do końca roku weekendy pozajmowane.
Ciemierniki - na 10 krzaczków kwitną dwa.
Nie dajmy się ciemnościom i burościom lampki na ogrody i domy wyłóżm,y wianki wieszajmy !!! już niedługo
Madzenie ogród jak zwykle oh yo!!!
ściskam
Asisko_2005 00:04, 23 lis 2015

Karabela napisał(a)
U mnie czarna seria po 3 latach... naparawa zmywarki = 3 fachowców, 2 miesiące, 3 koncepcje, 7 stów juz chyba lepiej nową by było

nie pobijecie mojej czarnej serii. Od czerwca miałam naprawianą pralkę(pompa), płytę indukcyjną 5 razy, bo za każdym razem padało coś innego łączna suma napraw przekroczyła 2 tys., wyświetlacz od lodówki, odkurzacz, i a końcu TV. dobrze, ze miałam wykupione ubezpieczenie na kolejne lata po gwarancji. Po czasie wpadliśmy na to, ze to chyba wina przepięć na sąsiedniej budowie na
którą pożyczaliśmy prąd, bo mieli kabel ''łatany'' i kilka razy dziennie wybijało korki. Popsułam jeszcze laptopa zrzucając go ze stołu, syn popsuł obiektyw od aparatu i zalałnowy miesięczny telefon, tzn. rozmawiał podczas deszczu i uległ awarii. Gwarancji nie chcą uznać bo jakiś czujnik przebarwił się na czerwono- co oznacza zalanie. Naprawa 900 zł. Tak więc Marzenko Wasze czarne serie to nic.