Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 08:59, 21 lis 2015

eee_taam napisał(a)
a tu Marzenko o ciemiernikach ....zakwitły u Kasi ...ale tam specyficzny mikroklimat ...i zacisznie bardzo ...ciekawe czy wiosną powtórnie zakwitną?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3614-ogrod-pelen-zludzen-i-niespodzianek?page=734

Lubie gdy moje ciemierniki kwitna wczesna wiosna , bo zima i tak bym nie miała kiedy ich podziwiac. Wiosną jest dłuzszy dzien i moge je wtedy powdziwiać po powrocie z pracy

Oj będziemy w tym roku narzekac na wyłażące z ziemi cebulowe.... Oj bedziemy.... Mokro i ciepło....
Madzenka 09:00, 21 lis 2015

frezja napisał(a)

Marzeniu...Opolszczyznanie tak źle,jak na usytuowanie w strefie klimatycznej.

A to bym ciachnęla długie badyle
Madzenka 09:01, 21 lis 2015

Milka napisał(a)
Poczytalam o smutkach, o ciemnosci rano i wieczor i o optymizmie, bo juz swieta ci w glowie, smucic dlugo sie nie bedziesz.
Gorzej, ze te wiatry teraz nazbyt czesto..
U mnie sprzet kuchenny do wymiany, plyta i okap, jeszcze zipia
Ogrod jesienny bardzo dopieszczony i czysciutki

Irenko ni damy sie smutkom i przeciwnosciom losu

A w Dakocie już snieg
Madzenka 09:03, 21 lis 2015

Kuba napisał(a)
masz taką działkę jak ja podziwiam więc że dajesz radę wszystko upchnąć i jeszcze tak to świetnie wygląda

Dziekuje pamietaj, ze mój ogród juz skończył 4 lata a przygoda z ogrodowiskiem trwa od 3 sezonów
Madzenka 09:04, 21 lis 2015

anabuko1 napisał(a)

Takie same dylematy i ja mam.
chyba musimy poczekać jeszcze trochę z kopczykowaniem itp.

Zdecydowanei trzeba poczkac, nigdy nie kopczykuje jesli temperatura w nocy nie spada poniżej -5-8 stopni i to dłuzej niz jed epizod nocny. Obawiam sie, ze w tym roku moźe w ogole kopczykowanie nie będzie potrzebne...

Tak samo robie z hortensjami ogrodowymi
iwonadm 09:11, 21 lis 2015

Cebulowe sadzone we wrześniu już kiełkują za to teraz wsadziłam ok 200 szt i z pewnością wytrzymają do wiosny
Kopczyki mam na niektórych różach. Najbardziej mnie niepokoją nowo posadzone angielki, dostają kiełki pozdrowienia z deszczowej Wielkopolski
Madzenka 09:57, 21 lis 2015

iwonadm napisał(a)
Cebulowe sadzone we wrześniu już kiełkują za to teraz wsadziłam ok 200 szt i z pewnością wytrzymają do wiosny
Kopczyki mam na niektórych różach. Najbardziej mnie niepokoją nowo posadzone angielki, dostają kiełki pozdrowienia z deszczowej Wielkopolski

Właśnie z tego powodu sadze tak jak w Holandii cebulowe w II połowie pażdzienika a jak sie nic nie zmieni bede sadzic w listopadzie. Na szczęscie tegoroczna zima ma byc u nas łagodna wiec nie powinny wymarznąc cebulowe... Jakby co to kupie kore i będe je przykrywać....

Z rozami to samo było u mnie rok temu.....ale minimalna temperatura przez jedna nic wyniosła -13 zatem w zdrowiu przezyły do wiosny
polinka 10:09, 21 lis 2015

Moje czosnki jeszcze w kartonach leżą czyli mam się nie denerwować, że tak póżno będą posadzone?
Gardenarium 10:23, 21 lis 2015

Ja sadziłam dwa dni temu czosnki. Możesz się denerwować, bo twoje są nie posadzone. Sadź czym prędzej

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 13:11, 21 lis 2015

polinka napisał(a)
Moje czosnki jeszcze w kartonach leżą czyli mam się nie denerwować, że tak póżno będą posadzone?

Paulina chyba juz czas , za tydzien grudzien.