Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

Dorota123 22:37, 21 cze 2015

Stipy masz duże, hortensje z patyczków to Anabelki, a te co miały być niebieskie powinny być nawożone odpowiednim nawozem co 2 tygodnie. Dopiero wtedy łapią niebieski kolor. Ja sobie zapominałam czasem o tym nawozie, więc teraz pod wierzbą mam kolorową tęczę. (Kiedyś pokażę)
lojalna_ 17:37, 23 cze 2015

Wszystko tak sie rozrosło, trawy coraz dorodniejsze az miło patrzec na takie zmiany
MirellaB 17:48, 23 cze 2015

Piękne zdjęcia Coraz bardziej zaczynam lubić trawy oglądając je w tak pięknych zestawieniach jak u Ciebie

Na hortensjach się nie znam - mam tylko jeden rodzaj - ogrodowe
Agania 18:02, 23 cze 2015

Stipa wspaniale się rozrosła...i klonika zauważyłam, białe hortensje, to h. drzewiaste
szemusia 20:48, 27 cze 2015

Kobietki, trochę mnie nie było, ale ostatni tydzień to nieustanny "dzień wariata" w mojej pracy, jak co roku zresztą Nawet nie wiem, co w ogrodzie słychać... Dobrze, że padało, to przynajmniej moje roślinki miały szansę przeżyć - z pragnienia nie padły
Miło mi, że zaglądacie
szemusia 20:54, 27 cze 2015

Viola napisał(a)
Malutka hortusia jaka ambitna Chce kwitnąć

Dziś do niej zajrzałam i będzie kwitła. Bałam się, ze się nie przyjmnie - raczej nie pora na przesadzanie, ale widocznie bardzo chciała się pokazać
szemusia 20:59, 27 cze 2015

Dorota123 napisał(a)
Stipy masz duże, hortensje z patyczków to Anabelki, a te co miały być niebieskie powinny być nawożone odpowiednim nawozem co 2 tygodnie. Dopiero wtedy łapią niebieski kolor. Ja sobie zapominałam czasem o tym nawozie, więc teraz pod wierzbą mam kolorową tęczę. (Kiedyś pokażę)

Dorotko, dziękuje za potwierdzenie moich domysłów Anabelki rozpoznawałam jedynie na podstawie fotek w internecie.
Hortensje niebieskie były nawożone specjalnym nawozem do hortensji niebieskich. Nawoziłam je tak cały miniony rok i teraz od marca. Raczej pilowałam, żeby je podlać, zgodnie z zalecaniami, co 2 tygodnie i ... i tak są różowe Doczytałam, ze w doniczce składniki pokarmowe są szybciej wypłukiwane, więc może powinnam nawozić co tydzień?

szemusia 21:01, 27 cze 2015

lojalna_ napisał(a)
Wszystko tak sie rozrosło, trawy coraz dorodniejsze az miło patrzec na takie zmiany

Każda zmiana na plus baaardzo cieszy Ale prawdą też jest, ze jak się sadzi małe roślinki, to jednak efekt widać dopiero w następnych sezonach. Ogrodnictwo uczy cierpliwości...
W trawach się zakochałam. Łapię się na tym, że w szkółce właściwie rozglądam się tylko za trawami
szemusia 21:05, 27 cze 2015

MirellaB napisał(a)
Piękne zdjęcia Coraz bardziej zaczynam lubić trawy oglądając je w tak pięknych zestawieniach jak u Ciebie

Na hortensjach się nie znam - mam tylko jeden rodzaj - ogrodowe

Mirella, trawy Ciebie też lubią - podziwiałam Twój piękny trawnik
Hortensje ogrodowe pieknie kwitną, więc wkrótce będziesz się nimi cieszyć. U mnie z kolei głównie bukietowe, a ogrodowe - sztuk 4 - w doniczkach na tarasie
szemusia 21:10, 27 cze 2015

Agania napisał(a)
Stipa wspaniale się rozrosła...i klonika zauważyłam, białe hortensje, to h. drzewiaste

Tak, stipa szaleje
Tylko mam teraz problem z wiarygodnością w oczach sąsiadów - jesienią wszystkim mówiłam, że stipy są jednoroczne. A one przezimowały i teraz muszę się gęsto tłumaczyć
Klonik, to Twoja zasługa Aganiu Zainspirowal mnie w Twoim wątku Ma już towarzysza.