Jestem szczęśliwą posiadaczką basenu CO prawda szału nie ma, raptem 2m średnicy, ale zawsze nóżki pomoczyć można (jak mi dzieciaki miejscówkę udostępnią ).
Ja chodzę i podlewam, ciągle...
Śmieję się, że jak przyjdzie rachunek za wodę, to... ograniczę członkom rodziny pobyt w łazience, a podlewać i tak będę
Od 2 tygodni zabieram się za wykopanie red barona, który jednak okazał się green baronem. Jest zdecydowanie za duży i okropnie się rozłazi. Myślę, że wrzucę go do doniczek i postawię na tarasie, ale temperatury skutecznie mnie zniechęcają do jakichkolwiek prac...
Oryginalnego red barona już zakupiłam i nadal w doniczce stoi...
PONOĆ miało popadać, rano zapowiadał się nawet chłodniejszy dzień... Skończyło się na pobożnych życzeniach...
Macham więc wszystkim gorąco
Dzięki Ewo - podróżniczko
Pięknych ogrodów się naoglądałaś
Hortensje będą dosadzone. Nie udało mi się wiosną dokupić tej samej odmiany, więc musiałam sama ukorzenić, dopiero rosną w doniczkach . Na wiosnę myślę, ze już pójdą w docelowe miejsce i utworzą większy szpaler.
Miejsce w basenie znalazłam Moje dzieci trochę młodsze, więc pod pozorem pilnowania towarzystwa i ja się wymoczyłam U Ciebie mus postawić kolejny basen
Stipy odrastają, tzn młode, zielone źdźbła rosną, a te stare, które miały kwiatostany są suche i oczywiście są na długości przycięcia. Wszystkie egzemplarze żyją Ogólnie efekt baaardoz zadowalający.
Dokumentacja...
I jedna przycięta na wysokości 5 cm. Też żyje i ma się dobrze