Beatko wygooglowałam ostnicę trzcinowatą. Na zielonyogród-24.pl czytam, że zimuje. Sprawdź jeszcze raz.
Chyba wszystkie hortensje bukietowe różowieją, jedne bardziej, drugie mniej
Tak, to co podają na tej stronie jest wielce optymistyczne, ale... nie dotyczny mojej trawki Moja nie ma srebrzystozielonych liści, a przebarwiające się na miedź, brąz. Każde inne źródło podaje (tam, gdzie opis zgadza się z moją roślinką), ze ma problem z zimowaniem.
Trudno Kupiłam tylko jedną sztukę, więc jakoś to przeżyję
Co do limki - pierwszy szok minął Muszę tylko nasadzenia pod nią trochę zmienić
Beatko masz pięknego miłorzęba...jest naprawdę cudowny i już jaki duży....wszystkie roślinki jak widzę masz niezawodne...pozbierałam już nasionka od stipy
Ależ ładnie u ciebie, limki bombowe - to nic że różowieją, one i tak nie bedeą takie ciemnoróżowe jak Vanilki tylko raczje limonkowo-óżowe, dosadż obok nich tę jeżówke o płatkach rózowo-zielonkawych to bedzie ci sie ładnie komponaowac - zapomniałam jej nazwy - widziałam ostatnio ją kwitnąca u Szmitów, sliczna ...u nas ma ja chyba Ren 33.
U ciebie tyle kolorów jeszcze, musze podgonic moje pelaski, ostatnio ich nie nawoziłam i sie lenią...
Buziaki !
Piękny ten miłorząb, a też nie wiedziałam, że limki różowieją, ja mam vanilla fraise i są już w bardzo mocnym rózu! ale nie miałam pojęcia, że większość tak ma
Miłorząb to jedna z moich pierwszych roślinek. Kupiony w erze przedogrodowiskowej jako malutki patyczek I tak sobie rośnie
Nasionka stipy już też zebrałam. Na jednej rabatce rośnie na bardzo słonecznym stanowisku i chyba to jej służy, bo szybciutko dojrzała. Nasionka sieją się faktycznie wszędzie i obawiam sie wiosną inwazji stipowej
Tak jak piszesz Małgosiu, limki jedynie trochę kolorku nabrały Na szczęście, bo miałam obawy, ze mi całkowicie zaróżowieją
Na jeżówki już zachorowałam i z pewnością wiosna zagoszczą w moim ogródku. Listę mam długą
Co do pelasiek, to zasilam co tydzień, jak wszystkie doniczkowe. Lubie mieć kolorowo na tarasie. CZasami stoją u mnie do listopada
Widzisz, Kochana, ile to człowiek musi się jeszcze nauczyć
Limki jedynie lekko nabrały kolorku. Mam jeszcze magical monnlight i tak na razie jest bielusieńka - codziennie sprawdzam