Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

szemusia 14:30, 31 sie 2015

lojalna_ napisał(a)
Na moje trzy ciełam tylko jednego troche przezyl za duzo przy nim nie majstruj sliczny jest

Czyli cięcie znosi

Chciałam go jakoś wyrównać, ale... nie mam pomysłu...
Na razie będzie sobie więc rósl samopas
Iwk4 14:31, 31 sie 2015

Beatko wygooglowałam ostnicę trzcinowatą. Na zielonyogród-24.pl czytam, że zimuje. Sprawdź jeszcze raz.
Chyba wszystkie hortensje bukietowe różowieją, jedne bardziej, drugie mniej
szemusia 14:32, 31 sie 2015

Karol99 napisał(a)

Śliczny

Dzięki, Karol

Niesamowity robi się jesienią (czyli juz wkrótce ), gdy przebarwia liście na intensywny żółty kolor
szemusia 14:40, 31 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Beatko wygooglowałam ostnicę trzcinowatą. Na zielonyogród-24.pl czytam, że zimuje. Sprawdź jeszcze raz.
Chyba wszystkie hortensje bukietowe różowieją, jedne bardziej, drugie mniej

Tak, to co podają na tej stronie jest wielce optymistyczne, ale... nie dotyczny mojej trawki Moja nie ma srebrzystozielonych liści, a przebarwiające się na miedź, brąz. Każde inne źródło podaje (tam, gdzie opis zgadza się z moją roślinką), ze ma problem z zimowaniem.
Trudno Kupiłam tylko jedną sztukę, więc jakoś to przeżyję

Co do limki - pierwszy szok minął Muszę tylko nasadzenia pod nią trochę zmienić
Agania 17:36, 31 sie 2015

Beatko masz pięknego miłorzęba...jest naprawdę cudowny i już jaki duży....wszystkie roślinki jak widzę masz niezawodne...pozbierałam już nasionka od stipy
Margarete 14:12, 01 wrz 2015

Ależ ładnie u ciebie, limki bombowe - to nic że różowieją, one i tak nie bedeą takie ciemnoróżowe jak Vanilki tylko raczje limonkowo-óżowe, dosadż obok nich tę jeżówke o płatkach rózowo-zielonkawych to bedzie ci sie ładnie komponaowac - zapomniałam jej nazwy - widziałam ostatnio ją kwitnąca u Szmitów, sliczna ...u nas ma ja chyba Ren 33.
U ciebie tyle kolorów jeszcze, musze podgonic moje pelaski, ostatnio ich nie nawoziłam i sie lenią...
Buziaki !
beata_m 22:19, 01 wrz 2015

Piękny ten miłorząb, a też nie wiedziałam, że limki różowieją, ja mam vanilla fraise i są już w bardzo mocnym rózu! ale nie miałam pojęcia, że większość tak ma
szemusia 19:40, 04 wrz 2015

Agania napisał(a)
Beatko masz pięknego miłorzęba...jest naprawdę cudowny i już jaki duży....wszystkie roślinki jak widzę masz niezawodne...pozbierałam już nasionka od stipy

Miłorząb to jedna z moich pierwszych roślinek. Kupiony w erze przedogrodowiskowej jako malutki patyczek I tak sobie rośnie

Nasionka stipy już też zebrałam. Na jednej rabatce rośnie na bardzo słonecznym stanowisku i chyba to jej służy, bo szybciutko dojrzała. Nasionka sieją się faktycznie wszędzie i obawiam sie wiosną inwazji stipowej
szemusia 19:44, 04 wrz 2015

Margarete napisał(a)
Ależ ładnie u ciebie, limki bombowe - to nic że różowieją, one i tak nie bedeą takie ciemnoróżowe jak Vanilki tylko raczje limonkowo-óżowe, dosadż obok nich tę jeżówke o płatkach rózowo-zielonkawych to bedzie ci sie ładnie komponaowac - zapomniałam jej nazwy - widziałam ostatnio ją kwitnąca u Szmitów, sliczna ...u nas ma ja chyba Ren 33.
U ciebie tyle kolorów jeszcze, musze podgonic moje pelaski, ostatnio ich nie nawoziłam i sie lenią...
Buziaki !

Tak jak piszesz Małgosiu, limki jedynie trochę kolorku nabrały Na szczęście, bo miałam obawy, ze mi całkowicie zaróżowieją
Na jeżówki już zachorowałam i z pewnością wiosna zagoszczą w moim ogródku. Listę mam długą
Co do pelasiek, to zasilam co tydzień, jak wszystkie doniczkowe. Lubie mieć kolorowo na tarasie. CZasami stoją u mnie do listopada
szemusia 19:48, 04 wrz 2015

beata_m napisał(a)
Piękny ten miłorząb, a też nie wiedziałam, że limki różowieją, ja mam vanilla fraise i są już w bardzo mocnym rózu! ale nie miałam pojęcia, że większość tak ma

Widzisz, Kochana, ile to człowiek musi się jeszcze nauczyć
Limki jedynie lekko nabrały kolorku. Mam jeszcze magical monnlight i tak na razie jest bielusieńka - codziennie sprawdzam