Powiało wiosną, więc czas na planowanie

A że nie bardzo mi to idzie, ładnie uśmiecham się do Was z prośbą o pomoc

Najpierw zdjęcie poglądowe:
Chodzi o okrągły placyk wykończony z jednaj strony kostką z drugiej rabatką z stipą i lawendą. Do tej pory niemal na jego środku rosła wiekowa lipa, ale ze względów bezpieczeństwa zdecydowaliśmy się ją usunąć (ślad wykopów jeszcze widać). Na tym placyku latem stoi huśtawka oraz stół i krzesła ogrodowe. Obok znajduje się grill.
Potrzebuję więc czegoś, co wysłoni "plecy" placyku.
Dodam jeszcze, że wiosną zniknie też drewniana szopka w tle, a zamiast niej zostaną pociągnięte dalej garaże. Działkę mam niestety tak zagospodarowaną, że aby zaparkować auto muszę niestety przejechać całe podwórko

Skutek tego jest oczywiście taki, że nie mogę zagospodarować całej części jako ogród - jest tam droga dojazdowa. Z racji dalszej budowy wyłożyliśmy kostką brukową tylko część przejazdu reszta czeka na zakończenie prac.
Chwilowo mam taką koncepcję:
Nic za bardzo oryginalnego, ale widziałabym tu wysokie miskanty, a w nich lub za nimi (miejsca jest dość) jakieś drzewa. Raczej liściaste, bo mam już ramy z iglastego żywopłotu, wiec chyba przydałoby się coś innego.
Dodam, ze miejsce jest słoneczne cały dzień. Idealnie sprawdziła się tu stipa i lawenda, które rosną obok. Ziemia raczej piaszczysta, ale zawsze mogę ją wzbogacić.
Zdjęcie robiłam stojąc na schodach prowadzących do domu.
A teraz to samo, tylko widziane z drugiej strony:
I co o tym sądzicie???