Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

Ewa777 13:32, 02 sty 2016

Zmiany ogromne w tym roku u Ciebie Dużo zieleni i świeżości
Oby w tym roku nie zabrakło siły i inspiracji do nowych zmian Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Dorota123 20:00, 02 sty 2016

Rok na O a jak pięknie. U mnie też zrobiłam podsumowanie mojej bytności na O.
beata_m 09:33, 03 sty 2016

cudnie Beatko, trawy trawy trawy .... dopisuję do mojej skromnej listy planów buziaki zostawiam
MirellaB 20:25, 10 sty 2016

Beatko zmiany u Ciebie piękne
Dobrze zrobiłaś, że więcej hortek dałaś i traw.
Tak jak Paulinka jest królową gracków, tak Ty jesteś królową stipy. Kolejny raz ją chwalę, cudna jest U mnie w tym roku pierwszy raz zagości w ogrodzie

Też zrobiłam podsumowanie zajrzyj na mój wątek

Jak Iwonka nas chwali tzn., że dobrze jest
szemusia 11:51, 24 sty 2016

Kochani, trochę nie nie było... zimowy letarg mnie ogarnął...
Ale wiosnę już czuję w kościach, zaczyna mnie nosić i od kilku dni już nadrabiam zaległości na O.
I jest mi z tym baaaardzo, baaaaaardzo dobrze

Reniu, Karolu, Aganiu, Iwonko, Zawitka, Joasiu, Ewciu, Dorotko, Beatko i Mirello - dziękuję za słowa pochwały Wy wiecie, jak motywują do pracy
W temacie stipy - też ją kocham. Jest piękna cały rok, nawet teraz pod śniegiem wygląda bajecznie. I co też ważne - całe łany stipy można uzyskać tanim koszem - wysiewając wiosną CZy przetrwa mrozy? Trudno powiedzieć, w zeszłym roku przeżyła. Ale z doświadczenia już wiem, ze stipa najładniejsza jest jednoroczna, więc i tak będę wymieniać stare sadzonki.
szemusia 11:54, 24 sty 2016

Wszyscy mają snieg - mam i ja. Choć z nadzieją, że to już ostatni tego roku

Wspomniana stipa...

szemusia 11:56, 24 sty 2016

Hortensje...

i biedne rodki...
szemusia 12:02, 24 sty 2016

Trochę traw...

Ten widok też uwielbiam... Myślę mocno o tym, by przed żywopłotem zrobić po całości rabaty. Mam jednak problem natury praktycznej - jak wtedy ciąć te wysokie iglaki nie niszcząc roślin przed? Jak wy sobie z tym radzicie? U mnie w tej chwili przycięcie wszystkich iglaków to cały dzień pracy z przestawieniem drabiny. Po posadzeniu roślin będzie ciężko...
MirellaB 14:15, 24 sty 2016

Beatko królowo stipy ta trawa mnie u Ciebie zachwyca w każdej odsłonie
Mam nadzieję, że u mnie będzie równie piękna Ale to już pisałam i ciągle się powtarzam wiem

O tujach też pisałam, że masz piękne, pełne do samego dołu, dorodne, wypasione, bardzo zadbane

Piszesz o rabacie przed nimi, piękne rabata by miała tło
A czy nie będzie rozwiązaniem cięcie tujek,jeżeli między nimi, a roślinami z potencjalnej rabaty zostawisz zapas wolnego miejsca na w miarę swobodne poruszanie się?
Karol99 16:04, 24 sty 2016

Stipa nawet jest piękną ozdobą w zimę.

Jeżeli chodzi o rabatę, tez miałem ten problem. Ja po prostu zostawiłem sobie miejsce na włożenie drabiny w niektórych miejscach, a w innych gdzie rośliny są niskie to akurat nie przeszkadza.