Czym to wyłożyć? Chwilowo będzie tam trawa, docelowo myślałam o takich płytach kamiennych...
Kształt placyku - koło, u mnie ułożenie kostki tego wymaga - jak widać na zdjęciu jest na półokrągło i takie mam też rabaty.
Placyk już częściowo dostał otoczenie - po prawo jest przejście, po lewo już istnieje rabatka ze stipą i lawendą. Brakuje tylko tych "plecków". Stipa z lawendą w tym miejscu idealnie się sprawdziła - sucho i piaszczyście Ale oczywiście nie muszą zostać
Dzięki za zainteresowanie, Iwonko
edit: już wiem, skąd pytanie o kwadratowy kształt bo tym mnie zaskoczyłaś...
Czarne linie? Narysowałam dla zobrazowania wymiarów, nie jest to kształt rabat
O grabach, powiem szczerze, już myślałam Ale nie chciałam nic sugerować One dość szybko rosną... Tylko, czy w formie kolumnowej, czy np. podkrzesane, tak żeby pnie było widać??? A masz graby u siebie?
Inne liściaste są - po prawo, między domem, a budynkiem gospodarczym jest rabata, tam ma klona szczepionego i znajdą się wiosną szczepione miłorzęby. Tam mam już miskanty, więc myślałam, zeby je powtórzyć właśnie. A poza tym same iglaki niemal. Sugerujesz, żeby było takie samo drzewko?
Tę rabatę wkleję później - właściwy laptop eM zajął
Raczej pólkolisty, choć tam to już w tej chwili niemal linia prosta wyszła. Te badylki, które już widać, to "na chwile wsadzone derenie - miałam własne sadzonki - i miskanty.
A jak nie drzewo, to co? Na wszelkie propozycje jestem otwarta
Dziś już mykam, bo dzieci mają wyjazd do kina obiecany. A u mnie to cała wyprawa do wielkiego miasta Liczę, że przy okazji jakieś zakupy wiosenne poczynię