Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek w którym klon osłupiał:)

Ogródek w którym klon osłupiał:)

malgorzata_s 11:02, 22 cze 2015

Obdzwoniłam 10 szkółek w okolicy w poszukiwaniu ambrowca kolumnowego. Nie mają. Zostało kupno przez internet.
Joaska 14:23, 22 cze 2015

Gosiu, a może jakieś inne kolumnowe które możesz dostać u siebie na miejscu i wybrać sama, ja raz tylko zamawiałam drzewka przez neta i mi przyszły połamane ..... wiem że ambrowce piękne ale jednak drzewko to chyba lepiej byłoby samemu wybrać.
malgorzata_s 18:07, 22 cze 2015

Joaska napisał(a)
Gosiu, a może jakieś inne kolumnowe które możesz dostać u siebie na miejscu i wybrać sama, ja raz tylko zamawiałam drzewka przez neta i mi przyszły połamane ..... wiem że ambrowce piękne ale jednak drzewko to chyba lepiej byłoby samemu wybrać.

Asiu masz na pewno rację. Ja po prostu chcę się wreszcie na coś zdecydować, kupić i patrzeć jak rośnie. Wątek na O. założyłam w styczniu czyli już pół roku wszyscy myślimy nad tym mikroogródkiem. Odczuwam już przesyt planowania. Juzia miała dobry pomysł z tym ambrowcem kolumnowym, znalazłam na internecie niewielkie sadzonki 50-70 cm za 38 zł razy trzy sztuki, w razie czego strata nie będzie za duża.
malgorzata_s 18:14, 22 cze 2015

Tymczasem wracając z pracy stanęłam w szkółce, w której nikt nie odbierał telefonu

Mieli ambrowce w dwóch odmianach, niestety nie tych, których szukam. Niemniej stwierdziłam, że bardzo mi się te drzewa podobają.

Bardzo podobał mi się także wiąz polny o pstrych liściach, ładnie by one wyglądały na tle szarego płotu, muszę tylko coś niecoś o nim poczytać.

Juzia 19:23, 22 cze 2015

Ja też kupiłam małego ambrowca. Może 70cm miał....a może i nie.
Teraz już go na tle płotu widać

deszczowymaj 10:36, 23 cze 2015

Gosiu ja nadal obstaje za ambrowcem,te drzewka które pokazujesz ładne...ale wydaje mi się że Tobie (czyt.Twojemu ogrodowi) potrzeba koloru Ja bym zaryzykowała z kupnem.
Juzia 11:04, 23 cze 2015

A wiesz jak fajnie się patrzy jak drzewo rośnie od małego?

malgorzata_s 11:05, 23 cze 2015

deszczowymaj napisał(a)
Gosiu ja nadal obstaje za ambrowcem,te drzewka które pokazujesz ładne...ale wydaje mi się że Tobie (czyt.Twojemu ogrodowi) potrzeba koloru Ja bym zaryzykowała z kupnem.

Dobrze, że za nimi obstajesz, bo je kupiłam. Teraz trzeba trzymać kciuki, żeby przyszły w 1 kawałku. Sklep ma w regulaminie, że w razie zniszczenia roślin dosyłają nowe na swój koszt. Więc jestem dobrej myśli, zresztą w razie czego jestem przygotowana do walki o swoje- szopka z szopką mnie tego nauczyła.

Kolor ogrodowi i mnie by się przydał owszem. Ale nie za dużo, bo lubię raczej stonowane barwy z niewielkim ale mocnym akcentem kolorystycznym.

Pozdrawiam
Kacha123 11:08, 23 cze 2015

No to super! To czekamy na przesyłkę
malgorzata_s 11:08, 23 cze 2015

Juzia napisał(a)
A wiesz jak fajnie się patrzy jak drzewo rośnie od małego?

Juzia zobaczę...Na pewno fajnie będzie za kilka lat oglądać zdjęcia i porównywać jak rosło podczas sezonów.

Na razie pewnie nie będzie ich widać zza traw i innych roślin