Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 11:51, 12 kwi 2016

Flower1 napisał(a)

Fajnie Was widziec dziewczyny ale wypasiona szkółka ,bardzo mi sie podoba ze rosliny sa podpisane ,u nas to jeszcze 100 lat za murzynami jak sie pytam o gatunek to robia mumina ,nikt nic nie wie..
Ta szałwia deep blue jest boska ,tez chce kupic .Najładniej wyglada w duzych plamach ,tez mam miejsce przygotowane ale bede czekała chyba az zakwitnie bo raz mnie w konia juz zrobili..

Magda u Ciebie by ta szałwia pięknie wyglądała na tle tych jasnych rabat
Ja ją posadzę na obwódkę. Likwiduję wrzoskowisko, bo to przereklamowana sprawa. Wrzosy ładne tylko kilka tygodni jesienią, całą resztę sezonu straszą i cebulowe w nich też nie ładnie wyglądają.
Takie jest moje zdanie i piszę z własnego doświadczenia.
Dobrze, że posłuchałam Tess, która mi odradzała robić duże wrzosowiska w ogrodzie, bo teraz to bym była załamana.
MirellaB 11:54, 12 kwi 2016

olga80 napisał(a)
Miło Was widzieć Zakupy wypasione na maksa ja dziś też poszalałm z bylinami ale zamawiałam na allegro u nas takiej wypasionej szkółki nie ma.

Jestem ciekawa gdzie ty to wszystko upchniesz i jak to wszystko będzie zachwycało latem

Terenia czytałam Twoją listę zakupów, no no również robi wrażenie
Co do moich zakupionych roślinek to dla nich mam miejsce wygospodarowane.
Mam jeszcze miejsce na kilka traw, więc wybieram się za kilka tygodni na zakupy trawkowe

Jak czytam co piszecie, że u Was nie ma takich szkółek czy dużych i ogromnych centrów ogrodniczych to przykro mi

Jednak w dobrym miejscu mieszkam - wszystko "pod ręką", asortyment od a do z
MirellaB 11:55, 12 kwi 2016

Napia napisał(a)
Sympatyczne zakupy i w mojej ulubionej szkółce
Fajnie wyglądacie dziewczyny

Aga może wybierzesz się z nami następnym razem na zakupy?
Tylko musisz sobie czas zagospodarować, bo po zakupach jedziemy do mnie na śniadanie i kawę z racji tego, że ja najbliżej mieszkam

Ale teraz było fajnie i wesoło
MirellaB 11:57, 12 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Ale raj bylinowy!
Tę szałwię uwielbiam

Madżenka Ty to dopiero byś tam poszalała
Może kiedyś przyjedziesz? I przy okazji do Juccy w Tarnowie Podgórnym pojedziemy
MirellaB 11:59, 12 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Świetna szkółka. Do takiej trzeba jechać z listą koniecznie.
Ta szałwia świetna jest na obwódkę. Też jest na mojej liście.

Iwonko widzę, że ta szałwia jest bardzo popularna. Dużo osób ją ma i bardzo chwali, a inni chcą ją kupić

Wczoraj przejrzałam ich ofertę i cennik, ponad 1200 gatunków roślin, bardzo dużo nowości.

Zaczynam robić kolejną listę
MirellaB 12:00, 12 kwi 2016

wiunia napisał(a)
Mirelka, Marzenka napisała u Marty Zielonej, że FC i Amazon Mist późno ruszają do życia z postaci siana więc mam nadzieję, że moje jednak przeżyły

Wiunia bardzo Ci dziękuję za informację. Dzisiaj znowu na nie patrzyłam i nic, suche siano. Jak padły to nie będę płakała, kupie coś innego mam nadzieję bardziej wytrzymałego

Fajnie, że wczoraj mnie odwiedziłaś Bardzo sympatyczna z Ciebie babka
Musisz jeszcze kiedyś przyjechać wcześniej i tak na spokojnie to kawkę jeszcze wypijemy, posiedzimy dłużej i pogadamy

MirellaB 12:03, 12 kwi 2016

kasja83 napisał(a)

No tak lista bardzo ważna-ja też teraz już bez nierozważnych zakupów-przez takie przypadkowe mam trochę roślin do rozdania, a wszystko przecież kosztowało

To jest ten ból, że wydało się pieniążki ciężko zarobione, a potem roślinki nie pasują
Ja nic z roślin nie wyrzucam tylko rozdaję, mam nadzieję, że Ty również
MirellaB 12:23, 12 kwi 2016

Shemsi napisał(a)
Szaleństwo zakupowe! Zazdroszczę! Ciekawa jestem, jak planujesz te roślinki zakomponować

Weroniczko szałwia idzie na obwódkę, przetaczniki przed hortensje, a rozchodniki przed przetaczniki Myślę, że będzie przyzwoicie wyglądało
MirellaB 12:23, 12 kwi 2016

JoannaDe napisał(a)

Szalejesz kobieto zakupowo

Cały czas
MirellaB 12:26, 12 kwi 2016

Borbetka napisał(a)
Mirelko, bardzo mi było miło Cię poznać. Bardzo pogodna osoba z Ciebie.
Niestety ja znowu w niedoczasie byłam i głodna jak wilk, bo jakoś bez śniadania wyszłam .
Co do szkółki, to chciałabym napisać, że tam jest sprzedaż wyłącznie hurtowa, mają minimum logistyczne i absolutnie nie jest to zwykła szkółka, w której można sobie kupić po kilka roślinek. Nie prowadzą też sprzedaży wysyłkowej klientom detalicznym.

Moniko mi również było bardzo miło Ciebie poznać
Szkoda, że szybciej pojechałaś
Asia i Monika jeszcze do mnie przyjechały na śniadanko i kawkę
Następnym razem wygospodaruj sobie więcej czasu, bo po zakupach wszyscy jedziemy do mnie