Wspaniały widok. Kiedyś całe boki w zbożach był pełne chabrów i maków, teraz takie kwiaty to rarytas. I dziwić się, że pszczół nie ma.
Ja muszę wysiać taką łąkę kwitną.
ps. Wreszcie wiem dlaczego u mnie zielsko szaleje, babopielik się zepsuł.
Kupiłam Target. Nie mam pod 'ręką'opakowania ale pisze na nim, na mączniaka prawdziwego, mączniaka rzekomego. Mam wrażenie jakby się cofnął. Kilka kwiatów musiałam usunąć jak i też liście z pod spodu roślin. Za póżno się zorientowałam.
Fajnie, że Ci się spodobała. Zawsze chciałam mieć większą działkę ale jest jak jest. To przynajmniej przez chwilę nacieszę się takim widoczkiem
Babopielik czasami strajkuje
Piękne te ostróżki, ja jednak wolę wieloletnie; przy jednorocznych strasznie dużo pracy. Za dużo. Wysiałam w tym roku tylko kilka gatunków roślin a ile było chodzenia przy tym: sianie, pikowanie, podlewanie aby się przyjęły. W następnym roku nie wiem czy się na to zdecyduję. Aaaa no i jeszcze niektóre nie wzeszły