Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

BusyBee 23:06, 12 lip 2015

Anusia napisał(a)

Witam się w Twoim wątku Aniu pochodziłam po Twoim ogródku i przyznaję, że trochę zimozielonych pięknie tu się wkąponuje ale wszystko powoli

Na razie moc kwiatów u Ciebie piękne zdjęcie

Pozdrowionka zostawiam
Anusia 23:16, 12 lip 2015

MirellaB napisał(a)
Nooooo to sporo tych dobrodziejstw Ooooooo czarna trawka, też chcę taką nabyć, poczekam, aż napiszesz jak się u Ciebie sprawuje po dłuższym czasie

Czarna trawka nabiera sił. Byłaby bardziej widoczna gdybym miała podsypany pod nią biały kamyk. Co jakiś czas pstryknę fotkę dla porównania.
Anusia 23:16, 12 lip 2015

Anusia 23:20, 12 lip 2015

Ewa_w_ogrodzie napisał(a)

No coś Ty, żółty najpiękniejszy w ogrodzie

Lubię żółty ale akurat na folkowej rabacie jest go troszkę za dużo. Jeśli rutbekie wybarwią się w bardziej kolor pomarańczowy będzie ciekawiej.
Anusia 23:22, 12 lip 2015

Gosia ciekawe zestawienie, zatem czekam na realizację.
Aniu lawenda jest cudna.
Anusia 23:24, 12 lip 2015

monteverde napisał(a)

Taki piaseczek to lawenda lubi u mnie dużo wypadło szczególnie białej, pozdrówka

Aniu u mnie jest glina. Tutaj specjalnie zmieszałam ziemię z piaskiem. Tak jak lawenda lubi. Z sześciu sadzonek, dosłownie maluszków jedna odpadła.
Anusia 23:24, 12 lip 2015

Anusia 23:33, 12 lip 2015

BusyBee napisał(a)

Witam się w Twoim wątku Aniu pochodziłam po Twoim ogródku i przyznaję, że trochę zimozielonych pięknie tu się wkąponuje ale wszystko powoli

Na razie moc kwiatów u Ciebie piękne zdjęcie

Pozdrowionka zostawiam

Witam Cię Kasiu w moich skromnych progach.
Cały ogród raczej w jednym miejscu jest przechowalnikiem w innym poletkiem doświadczalnym.
Miejsce na zimozielone mam, niestety w tej chwili mniej reprezentatywne, więc nie pokazuję To te miejsce widoczne (na poprzedniej stronie zdjęcie z lawendą) właściwie leży tam jeszcze hałda ziemi
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam częściej

BusyBee 09:51, 13 lip 2015

Anusia napisał(a)

Witam Cię Kasiu w moich skromnych progach.
Cały ogród raczej w jednym miejscu jest przechowalnikiem w innym poletkiem doświadczalnym.
Miejsce na zimozielone mam, niestety w tej chwili mniej reprezentatywne, więc nie pokazuję To te miejsce widoczne (na poprzedniej stronie zdjęcie z lawendą) właściwie leży tam jeszcze hałda ziemi
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam częściej

Przechowalnik - super sprawa- też bym chciała mieć na niego miejsce kupowałabym małe roślinki i tam czekałyby aż podrosną
Poletko doświadczalne - też fajnie- trzeba dojrzeć do tego co się podoba...no i co jak rośnie...

I dziękuję za zaproszenie
Ewa777 16:05, 13 lip 2015

Musiałam do Ciebie zajrzeć, żeby zaznaczyć Twój wątek. Ciągle mi to umykało A w wolnej chwili przejrzę cały