Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Warmia 15:56, 14 lip 2015

Ja cynie siałam w lutym do pojemnika i sadziłam do gruntu w maju. Nagietki u mnie wysiewają się same w różnych miejscach. Pootem je tylko przesadzam. Bardzo lubie ich zapach.
Avatarek zmieniłam, żeby nie być już taką anonimową. Nie wiem czy to dobrze, pewnie zmienię za jakiś czas znowu.
Anusia 16:04, 14 lip 2015

Ewa777 napisał(a)
Aniu, znalazłam dziś czas i prześledziłam cały Twój wątek i powstawanie ogrodu od początku Jak to cieszy każdy kwiatek Piękne masz róże, lawendy, szałwie i powojniki Mąż zrobił super taras i ławeczkę Za rok Twój ogród będzie nie do poznania

Dziękuję Ewuś, cieszy, cieszy i to bardzo. Plany są ale e-M cały czas w pracy. Do jesieni miała powstać drewutnia i murek oporowy. Murek na pewno ale czy drewutnia? Wiosną wtedy będzie można zrobić opaskę wokół domu i 'wyjść' na przedogródek.
Anusia 16:07, 14 lip 2015

Warmia napisał(a)
Ja cynie siałam w lutym do pojemnika i sadziłam do gruntu w maju. Nagietki u mnie wysiewają się same w różnych miejscach. Pootem je tylko przesadzam. Bardzo lubie ich zapach.
Avatarek zmieniłam, żeby nie być już taką anonimową. Nie wiem czy to dobrze, pewnie zmienię za jakiś czas znowu.

No ja w sumie mogłam też wysiać do pojemnika i bym miała teraz ładne kwitnące. Nie miałam wtedy głowy do tego. Awatarek ok. Idę zobaczyć co tam u Ciebie.
BusyBee 16:14, 14 lip 2015

Anusia napisał(a)

Wow, spora ta rabata. Wyobrażam sobie tylko ile jest przy niej pracy. Moja ogólnie będzie tworzona część teraz a końcowy etap dopiero wiosną.

Dokładnie- rabata długa i od jakiegoś czasu nad nią myślę i powoli gromadzę materiał... teraz już prawie wszystko mam- tylko 3 białych róż mi brakuje a wysyłkowo trochę się boję- jedną porażkę zaliczyłam w tym roku

Nie śpiesz się więc
Warmia 16:15, 14 lip 2015

Anusia napisał(a)

No ja w sumie mogłam też wysiać do pojemnika i bym miała teraz ładne kwitnące. Nie miałam wtedy głowy do tego. Awatarek ok. Idę zobaczyć co tam u Ciebie.

Zapraszam i czekam
Anusia 17:02, 14 lip 2015

BusyBee napisał(a)

Dokładnie- rabata długa i od jakiegoś czasu nad nią myślę i powoli gromadzę materiał... teraz już prawie wszystko mam- tylko 3 białych róż mi brakuje a wysyłkowo trochę się boję- jedną porażkę zaliczyłam w tym roku

Nie śpiesz się więc

Dzięki Kasiu za radę, nie chcę popełnić błędu. Ja raczej będę musiała kupić w ten sposób różę bo inaczej mojej flamantanz nie dostanę.
Gardener27 17:34, 14 lip 2015

Ogród bardzo ładnie się rozbujał Gdzie ma powstać ta nowa rabata ?
Anusia 18:59, 14 lip 2015

Przemku przed tarasem w miejscu tej hałdy ziemi, której nie pokazuję
Gardener27 19:17, 14 lip 2015

Acha ... już wiem Co tam ma być, masz plan ?
Anusia 19:26, 14 lip 2015

W tym roku powstanie szkielet zimozielony. Chcę kupić tuje Danica, szmaragdy. Projekt w mojej głowie Tak serio to cofnij się proszę na stronę 20 w moim wątku. Tam jest przed tarasem taki 'język'. To ma tak wyglądać.