Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 07:25, 17 lip 2015

AnnaCh napisał(a)

No tak, wiem coś o tym. Też mam kilka takich spontanów. Niestety u mnie stoją w doniczkach i czekają na lepsze czasy.

Aniu toczę regularną walkę sama ze sobą, bo takich 'spontanów' byłoby o wiele więcej
Anusia 07:25, 17 lip 2015

Czarna trawka też od Anity
Anusia 07:30, 17 lip 2015

Warmia napisał(a)

Dobrze ją okryjesz i da radę.

Postaram się, nie ma co się martwić na zapas
zbigniew_gazda 07:32, 17 lip 2015

Anusia powodzenia w powiększaniu rabatek. Najgorzej na początku, bo roślinki trzeba kupić. Potem można dzielić te co podrosną i już jest lżej.
Anusia 07:40, 17 lip 2015

Zbyszku wcześniej miałam kilka kwiatków jednorocznych i to z wcześniej zebranych nasion więc mnie nie kosztowały. Teraz mam inne spojrzenie na ogród oraz konkretny plan. Witam Cię w moim wątku bo chyba tak oficjalnie to jeszcze Cię u mnie nie było. Pozdrawiam serdecznie!
Anusia 07:40, 17 lip 2015

Mączniak na Rutbeki się cofnął uff. Jak tylko zejdą upały powtórzę oprysk.
zbigniew_gazda 08:15, 17 lip 2015

To super że wygrałaś bitwę z mączniakiem. Zapowiadają upały znowu niestety. A co do odwiedzin, to jest tak dużo wątków że nie jestem w stanie zaglądnąć do większości.
Następuje zmiana pokoleniowa, ludziska budują domy, zakładają ogrody a tutaj można podpatrzeć i uzyskać poradę. Niewiele takich dinozaurów jak ja jeszcze się tu udziela. W 2010 roku była nas garstka i każdy wiedział wszystko co się dzieje u pozostałych.
AnnaCh 09:24, 17 lip 2015

Anusia napisał(a)
Aniu toczę regularną walkę sama ze sobą, bo takich 'spontanów' byłoby o wiele więcej

Ja też, czasami tłumaczę sobie, że musze wyjść ze sklepu, bo i tak nie mam gdzie na razie sadzić
BusyBee 09:53, 17 lip 2015

Aniu śliczna ta hortka- ma takie grubaśne kwiatuchy

Co do Twojego spontana- też takiego sobie kiedyś sprawiłam. Dzieci były małe i gapiły sie na te zaczarowane zapachem motyle Pewnej ostrej zimy przemarzł na amen i następnego już nie kupiłam...
Anusia 09:32, 18 lip 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
To super że wygrałaś bitwę z mączniakiem. Zapowiadają upały znowu niestety. A co do odwiedzin, to jest tak dużo wątków że nie jestem w stanie zaglądnąć do większości.
Następuje zmiana pokoleniowa, ludziska budują domy, zakładają ogrody a tutaj można podpatrzeć i uzyskać poradę. Niewiele takich dinozaurów jak ja jeszcze się tu udziela. W 2010 roku była nas garstka i każdy wiedział wszystko co się dzieje u pozostałych.

Zgodzę się, niemal codziennie powstaje nowy wątek. Ja przeglądam Ogrodowisko od 2,5 roku wiele wątków znam od początku, nawet tej większości się już nie da jak piszesz. Staram się na bieżąco podpatrywać co się dzieje w wątkach w naszej pomorskiej grupie. Najbliżej mnie mieszka Danusia z Ogrodu Danuszy-odsłona 2, poznałam ją osobiście, przypadkiem, bardzo energetyczna ogrodniczka. Sporadycznie teraz pisze.