Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Warmia 18:58, 07 lis 2015

Cześć Aniu, fajnie, że jesteś Wszędzie roślinki już zasypiają. U mnie większość liści już opadła i wszystko jakieś takie łyse. Chciałam dzisiaj pograbić, ale padało prawie cały dzień, więc nastąpiła zmiana planów
Anusia 20:31, 07 lis 2015

Marta u nas pogoda jest okropna, mokro nie da się nic robić. Chłopaki czyli e-M z kolegą zaczęli w końcu stawiać murek. Wiosną będę miała nowe miejsce do obsadzenia
Czytałam u Ciebie, że jeszcze czas na zabezpieczenie budleji przed mrozami. Rozumiem, że ścinasz ją dopiero wiosną?
Warmia 20:37, 07 lis 2015

Anusia napisał(a)
Marta u nas pogoda jest okropna, mokro nie da się nic robić. Chłopaki czyli e-M z kolegą zaczęli w końcu stawiać murek. Wiosną będę miała nowe miejsce do obsadzenia
Czytałam u Ciebie, że jeszcze czas na zabezpieczenie budleji przed mrozami. Rozumiem, że ścinasz ją dopiero wiosną?

Dokładnie tak. Budleje ścinamy dopiero wiosną. Ja tnę dość mocno, bo i tak rosną do nieba, ale niektórzy tylko to co przemarzło.
olga80 21:26, 07 lis 2015

Oooo miło, że jesteś trochę szkoda mi sezonu chciałam nacieszyć jeszcze oczy kolorami a u nas trochę jak u Ciebie, szaro buro i ponuro
Anusia 21:45, 07 lis 2015

Warmia napisał(a)

Dokładnie tak. Budleje ścinamy dopiero wiosną. Ja tnę dość mocno, bo i tak rosną do nieba, ale niektórzy tylko to co przemarzło.

No to dobrze wydedukowałam Myślę, że zaaplikuję jej też mocne cięcie. Zobaczymy jaką będziemy mieli zimę.
Anusia 21:51, 07 lis 2015

olga80 napisał(a)
Oooo miło, że jesteś trochę szkoda mi sezonu chciałam nacieszyć jeszcze oczy kolorami a u nas trochę jak u Ciebie, szaro buro i ponuro

Olga jestem, codziennie no prawie zaglądałam ale tak na chwilę. Do końca grudnia jak zawsze mam co robić i brakuje mi zazwyczaj czsu.
Ja też ubolewam bardzo. U nas pierwszy pazdziernikowy przymrozek właściwie 'wykosił' niemal wszystkie rośliny. Żal było mi na to wszystko patrzeć a najbardziej na hortki
Oj będę tęskniła za kolorami.
sylwia_slomc... 22:07, 07 lis 2015

U Ciebie ładna trawka , a u mnie krety robią pobojowisko niestety w przydomowym też buu
Anusia 07:48, 08 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
U Ciebie ładna trawka , a u mnie krety robią pobojowisko niestety w przydomowym też buu

Sylwia dwa tygodnie temu jak robiłam zdjęcie kreta jeszcze u mnie nie było. Przywędrowł od strony sąsiadki i narobił mi sporo kopczyków. Koty zamiast przepędzić go to polują ale w mojej lodówce.
Warmia 07:55, 08 lis 2015

Anusia napisał(a)

Sylwia dwa tygodnie temu jak robiłam zdjęcie kreta jeszcze u mnie nie było. Przywędrowł od strony sąsiadki i narobił mi sporo kopczyków. Koty zamiast przepędzić go to polują ale w mojej lodówce.

To nie karm ich tyle, to nie będą miały wyjścia. Moje koty dostają rano i wieczorem, a w ciągu dnia stołują się na zewnątrz
Anusia 08:30, 08 lis 2015

Warmia napisał(a)

To nie karm ich tyle, to nie będą miały wyjścia. Moje koty dostają rano i wieczorem, a w ciągu dnia stołują się na zewnątrz

No właśnie. Już je zatuczyłam od kilku dni karmię je dwa razy dziennie bo inaczej to będę je toczyła.