Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 19:54, 10 mar 2015

Od zeszłego tygodnia bardzo podrosły, zrobiło się ciepło i poszły jak burza. Szczerze powiem na pewno kupiłam czerwone i jeden powinien być w kolorze czarnym, chyba. Żółte jeszcze się nie pokazują, póżna odmiana.
Karol99 20:04, 10 mar 2015

Moje żółte też takie opóźnione.
Anusia 20:19, 10 mar 2015

Ja raczej z zółtych w przyszłym roku zrezygnuję. Mam je dobre dziesięć lat i troszkę zdziczały, nie wszyskie kwitną. W tym roku dostały ostatnią szansę
Warmia 08:17, 11 mar 2015

ale wybujały.., moje ledwo widać w ziemi
MirellaB 10:48, 11 mar 2015

Aniu piękna wiosna u Ciebie. Jak mnie cieszą takie zdjęcia.
Konwalie posadz do cienia. Ja posadziłam w ubiegłym roku i jeszcze nie wychodzą.
Miłego dnia
Agatek 11:12, 11 mar 2015

Witam,
Domek masz śliczny i wcale nie mały ogród pięknie budzi się na wiosnę
Widzę, że dostałaś konwalię, śliczne są, kocham je z delikatność i zapach, ale uważaj na nie bo ich kłącze rozchodzą się dosłownie wszędzie i wiem co mówię, bo gdzie nie wbiję łopatki to są ich korzonki
MirellaB 11:49, 11 mar 2015

Agatek dobrze pisze - potwierdzam. Dlatego ja mam je posadzone na małej rabatce prostokątnej ograniczonej chodnikami. Takie właśnie wybrałam dla nich miejsce, żeby się wszędzie przez kłącza nie rozchodziły
Anusia 16:12, 11 mar 2015

Warmia napisał(a)
ale wybujały.., moje ledwo widać w ziemi

To moje jedyne wiosenne roślinki, no może oprócz rutbekii, która już wypuszcza liski
Anusia 16:15, 11 mar 2015

MirellaB napisał(a)
Aniu piękna wiosna u Ciebie. Jak mnie cieszą takie zdjęcia.
Konwalie posadz do cienia. Ja posadziłam w ubiegłym roku i jeszcze nie wychodzą.
Miłego dnia

Tak na pewno posadzę ją w cieniu już znalazłam dla niej miejsce. Jeszcze przez chwilę pomieszka w donicy. Zabieram się za przygotowanie rabaty z hortensjami i tam też posadzę konwalie tymczasowo.
Anusia 16:27, 11 mar 2015

Agatek napisał(a)
Witam,
Domek masz śliczny i wcale nie mały ogród pięknie budzi się na wiosnę
Widzę, że dostałaś konwalię, śliczne są, kocham je z delikatność i zapach, ale uważaj na nie bo ich kłącze rozchodzą się dosłownie wszędzie i wiem co mówię, bo gdzie nie wbiję łopatki to są ich korzonki

Dziękuję za odwiedzinki. Byłam przed chwilą u Ciebie, piękna działka z domkiem z drewna i laskiem. Tak, domek z drewna to co lubię najbardziej
Jeśli chodzi o konwalię, właśnie doczytałam się, że jest ekspansywna. Zrobię wokół niej taką obręcz i wkopię dość głęboko. Na jakiś czas mam nadzieję, że pomoże. Wpadaj częściej zapraszam serdecznie.