Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Morze woni i kolorów...

Morze woni i kolorów...

Imienniczka 10:20, 30 gru 2015

Tak na szybko kilka zdjęć:

Moje nowe uzależnienie Zaszalałam i posadziłam ich w tym roku 10 sztuk. Sama nie wiem jakim cudem je zmieściłam w ogrodzie.
Tutaj Hortensja Grandiflora:

Od lat obiecuję sobie, że nie będę kupować i sadzić żadnych kwiatów, które trzeba wykopywać na zimę. Niestety jakimś cudem stałam się właścicielką pewnej ilości mieczyków Musiałam więc posadzić je w ogrodzie:

Tej wiosny większość czasu spędziłam na likwidacji starego i zakładaniu nowego trawnika. Gdyby nie konieczność dostosowania jego poziomu do położonej kostki brukowej, nigdy nie zdecydowałabym się na takie przedsięwzięcie Chyba jednak warto było.

jona 13:08, 30 gru 2015

Imienniczka napisał(a)
Tak na szybko kilka zdjęć:

Od lat obiecuję sobie, że nie będę kupować i sadzić żadnych kwiatów, które trzeba wykopywać na zimę. Niestety jakimś cudem stałam się właścicielką pewnej ilości mieczyków Musiałam więc posadzić je w ogrodzie:

Lubię takie klimaty, pewnie dlatego, że kojarzą się z babcinym ogródkiem . Mieczyki u innych podziwiam, ale to jesienne wykopywanie mnie nie przekonuje. Mam za to do wykopania trzy karpy dalii.
Trawniczek śliczny . Przy upałach ostatniego lata, utrzymanie go kosztowało na pewno wiele zachodu.
margaretka3 13:10, 30 gru 2015

Kolorowa soczystość na tych zdjeciach Ja mam wielką słabość do dalii, choć i mieczyki lubię, tylko potem męczę się z cebulkami przybyszowymi, bo szkoda mi ich wyrzucać
Uwielbiam naturalny misz-masz Ja dumam, jak i gdzie posadzić drzewa wiosną, dlatego potrzebuję pooglądać szersze perspektywy w takich naturalnych ogrodach. Nie chcę sadzić w rządku, a ciężko mi idzie z planowaniem drzew.
Imienniczka 14:45, 30 gru 2015

jona napisał(a)

Lubię takie klimaty, pewnie dlatego, że kojarzą się z babcinym ogródkiem . Mieczyki u innych podziwiam, ale to jesienne wykopywanie mnie nie przekonuje. Mam za to do wykopania trzy karpy dalii.
Trawniczek śliczny . Przy upałach ostatniego lata, utrzymanie go kosztowało na pewno wiele zachodu.

Miałam kiedyś dalie. Niestety zgniły mi którejś zimy.
Mój ogródek chyba jest ciut taki babciny
Imienniczka 14:47, 30 gru 2015

margaretka3 napisał(a)
Kolorowa soczystość na tych zdjeciach Ja mam wielką słabość do dalii, choć i mieczyki lubię, tylko potem męczę się z cebulkami przybyszowymi, bo szkoda mi ich wyrzucać
Uwielbiam naturalny misz-masz Ja dumam, jak i gdzie posadzić drzewa wiosną, dlatego potrzebuję pooglądać szersze perspektywy w takich naturalnych ogrodach. Nie chcę sadzić w rządku, a ciężko mi idzie z planowaniem drzew.

Niestety ja mało co mogłam zaplanować. Ogród przejmowałam stopniowo od teściów. To był jeden wielki warzywnik z równymi rzędami drzew i krzewów owocowych. Większość z nich już wypadła. Jednak do tej pory trudno zmienić mi ogólny kształt ogrodu.
Imienniczka 15:04, 30 gru 2015

Mam nadzieję, że nie powtarzam się ze zdjęciami.

Imienniczka 15:05, 30 gru 2015

Imienniczka 15:06, 30 gru 2015

Imienniczka 15:07, 30 gru 2015

Imienniczka 15:09, 30 gru 2015