Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Morze woni i kolorów...

Morze woni i kolorów...

Imienniczka 21:23, 31 gru 2015

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Imponujące zmiany, gratuluję wytrwałości w realizacji własnej wizji ogrodu. Zdjęcia zachwycające!

Wizję zaczynam dopiero mieć Początkowo starałam się zapełnić cały obszar czymkolwiek, aby nie świecił pustkami. Teraz dopiero dojrzewam do planowania

Pozdrawiam
Gruszka_na_w... 13:59, 01 sty 2016

Mirko ))))) mam do Ciebie olbrzymią prośbę. Masz dar budowania cudownych zakamarków. Miałabyś może jakieś pomysły na moją centralną rabatę?

To ten okrąg w środku. Mnie on teraz zgrzyta, formalny kształt jakoś kłóci się z nieformalnością reszty. Myślę o tym, żeby ten okrąg zniekształcić i dosadzić tam jakieś zimozielone rośliny.Całość uzupełnić wyższymi bylinami? W tej chwili w centrum rośnie glediczja trójcierniowa sunburst, pod nią są cebulowe, a trawki to gracilismus podsadzony żurawkami i kilkoma berberysami. Możesz odpowiedzieć u mnie )
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Imienniczka 16:20, 01 sty 2016

Wreszcie trochę pobieliło

Gruszka_na_w... 20:35, 02 sty 2016

Piękny masz ten karmnik. Czy to samoróbka? Z ognikiem bardzo mu do twarzy )
U siebie próbuję oswoić słoninką sikorki, ale jeszcze są za bardzo ruchliwe, żebym złapała je zoomem )
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
margaretka3 20:38, 02 sty 2016

Chętnych do stołówki nie brakuje
U mnie kilka centymetrów śniegu, baardzo się ucieszyłam, że roślinki przykryło przed tym tęgim mrozem
anka_ 21:45, 02 sty 2016

Imienniczka napisał(a)
Wreszcie trochę pobieliło

Przepiękne zdjęcie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Imienniczka 16:43, 03 sty 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękny masz ten karmnik. Czy to samoróbka? Z ognikiem bardzo mu do twarzy )
U siebie próbuję oswoić słoninką sikorki, ale jeszcze są za bardzo ruchliwe, żebym złapała je zoomem )

Karmnik kupny i już powoli rozpada się. Nie mam niestety takich zdolności
Co do łapania sikorek, próbuj strzelać na oślep Być może któraś załapie się w kadr
Imienniczka 16:44, 03 sty 2016

margaretka3 napisał(a)
Chętnych do stołówki nie brakuje
U mnie kilka centymetrów śniegu, baardzo się ucieszyłam, że roślinki przykryło przed tym tęgim mrozem

U mnie też tylko kilka centymetrów. Boję się, że to nie wystarczy
Imienniczka 16:44, 03 sty 2016

anka_ napisał(a)

Przepiękne zdjęcie.

Dziękuję
Gruszka_na_w... 18:08, 03 sty 2016

Imienniczka napisał(a)

Co do łapania sikorek, próbuj strzelać na oślep Być może któraś załapie się w kadr

Kiedy strzelam chyba aniołkom w okna Te cholery są takie ruchliwe, że chyba muszę czekać jako ta ślepa kura z ziarnem. Czy są jakieś flegmatyczne ptaki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies