Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem

Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem

Dorotka 16:12, 14 lut 2016

Witaj, widzę że działkę masz dokładnie taka jak moja, nawet ustawienie domu i to jak się zbiega w kierunku ogrodu W tym samym miejscu nawet mam ławeczkę w ogrodzie.
Ile to arów??
Rench 16:39, 14 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Juz u mnie odpisałam.
Nie stresuj sie tą rabata. Posadz teraz kilka roslin, reszte dosadzisz jesienią. Nie spiesz sie z różami, ich warto sie uczyć latami. Nic przyjemniejszego jak czynić kolejne zakupy różane

I wszystko na ten temat
wodzyn 18:58, 14 lut 2016

Dorotka napisał(a)
Witaj, widzę że działkę masz dokładnie taka jak moja, nawet ustawienie domu i to jak się zbiega w kierunku ogrodu W tym samym miejscu nawet mam ławeczkę w ogrodzie.
Ile to arów??

Dorotko u mnie ławeczka była tylko w planach w tym miejscu, ale znając życie wcale nie wiem czy się tam znajdzie
Co do wielkości działki to część ogrodzona z domem to jakieś 13-14 arów.
Miło, że zajrzałaś
wodzyn 19:01, 14 lut 2016

Wczorajszy post Marzeny bardzo mnie uspokoił. Zadziałał jak wiadro zimnej wody, ale to mi było potrzebne.
Bardzo potrzebne i normalnie ulżyło mi
Zakupy różane przede mną, ale kupię tylko to, co od czego jestem pewna, że chcę mieć na tej jednej rabacie.
A resztę będę spokojnie dokupywać w kolejnych sezonach jak naoglądam się fotek u Was
Margo 11:35, 15 lut 2016

Trafiłam do Ciebie dzieki różanym rozsterkom o których czytam u Madżenki
Fajną masz działkę, bardzo podabają mi sie wytyczone linie rabat, aczkolwiek czytam że jednak będziesz prostować
Co do zywopłotu mieszanego, mam tak samo mieszany, i liściasty i iglasty. Graby z szmaragdami wyglądają naprawdę dobrze, także nie bój sie tego połączenia. Ja mam szmaragdy, potem żółte thuje, choiny kanad.,serby, znów szmaragdy i graby - to jeden bok. Tyle że u mnie to na krótszym odcinku. Ty masz wiekszy ogród więc będzie wyglądało super .
Dylematom różanym się przyglądam, bo ja też próbuję skomponować różankę przy tarasie
Luki 18:37, 15 lut 2016

Marto przeczytałem sobie wątek, nie jest długi to mogłem sobie pozwolić
Skromnie go prowadzisz i zdjęć nie za dużo, ale dobrze kombinujesz i już widać efekty. Ciekaw jestem co w tym roku planujesz i liczę na częstsze zdjęcia
wodzyn 20:55, 15 lut 2016

Margo napisał(a)
Trafiłam do Ciebie dzieki różanym rozsterkom o których czytam u Madżenki
Fajną masz działkę, bardzo podabają mi sie wytyczone linie rabat, aczkolwiek czytam że jednak będziesz prostować
Co do zywopłotu mieszanego, mam tak samo mieszany, i liściasty i iglasty. Graby z szmaragdami wyglądają naprawdę dobrze, także nie bój sie tego połączenia. Ja mam szmaragdy, potem żółte thuje, choiny kanad.,serby, znów szmaragdy i graby - to jeden bok. Tyle że u mnie to na krótszym odcinku. Ty masz wiekszy ogród więc będzie wyglądało super .
Dylematom różanym się przyglądam, bo ja też próbuję skomponować różankę przy tarasie

Witaj
Bardzo mnie pocieszyłaś w sprawie żywopłotu. Ostatnio dużo o tym myślałam, ale stwierdziłam, że jedna spróbuję z tym mieszanym a Twoja opinia jeszcze mnie w tym przekonaniu utwierdziła.
Co do róż to u mnie na ten moment postanowione Zakupy poczynione i zobaczymy co z tego wyjdzie, ale skoro Marzena pomagała to powinno być ok
wodzyn 20:57, 15 lut 2016

Luki napisał(a)
Marto przeczytałem sobie wątek, nie jest długi to mogłem sobie pozwolić
Skromnie go prowadzisz i zdjęć nie za dużo, ale dobrze kombinujesz i już widać efekty. Ciekaw jestem co w tym roku planujesz i liczę na częstsze zdjęcia

Zdjęć mało, bo nie ma co pokazywać i aż wstyd prezentować tu moje skromne rabaty, ale w sezonie postaram się choć troszkę nadrobić.
Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny
wodzyn 21:04, 16 lut 2016

Co do zakupów różanych dokupiłam Falstaffa, QoS, Aleksandra of Kent, Acsot i Mariatheresia, która mnie ostatnio u Rench zauroczyła.
Będę zatem wiosną tworzyć różankę, a przynajmniej jej szkielet
wodzyn 21:08, 16 lut 2016

Dziś wysiadam stipę i werbenę. Zobaczmy czy wzejdzie.
Coś źle poczytałam i nasiona werbeny trzymałam 3 tygodnie w zamrażarce. Na wszelki wypadek dosypałam nasion dziś zebranych.
Trzymajcie książki za moje wysiewy